Aurelka moj sie czesto przesikuje wiec czesto jest przebierany bo mu gdzies bokiem uleci. Ale typowo na noc go nie ubieram. On i tak w pajacu najczesciej jest. Na noc go w spioworek jedynie wkladam bo sie odkopuje.maja - a jakie mleko podajesz i ile razy przepajasz?
reklama
Vivienne
Marysiowa Mama :) Moderatorka
My kąpiemy raczej codziennie, a jak się zdarzy nie to i tak na noc przebieramy w pajacyk, w dzień mamy bodziak i śpioch/półśpioch
hej dziewczynki
sarka - nasz ładnie je jak mu wlaczymy telewizje i jak jest niezmeczony - inaczej walka
neska - u nas jedzenie butli to robota na godzine z przerwa na bekanie i spanie i najczesciej sie konczy ze nie chce mu dawac butli wiec konczymy ns cycku - bo mm nie moze stac dluzej niz 1h.
co do braku kupy u nas pomogla zmiana mleka na gerbera i zaczal robic codziennie, lekarz polecil nam tez krople dicoflor
aurelka - taka tesciowa to skarb - ja nie pamietam juz jak to jest przespac 7 godzin
ja kapie co 2-3 dni, maly ma fajna skoreke wiec chyba nie brakuje mu kapiulek, ma stroj nocny pajacyk + body
z krotkim rekawem i stroj dzienny body z dlugim rekawem + spodnie lub spioszki
cprzy przebraniu przemywam go mokrym wacikiem
4maglen - ja tendencyjnie polecam iolejek emolium na ciemieniuszke - probowalam i oliwka i mustella i nic , stosuje emolient od 2 tygodni i schodzi - ale moj maly lubi emolienty
basia - kolega moj powiedzial - dwojka dzieci ponizej 2 lat i zapominasz znaczenie slowa wyspalem sie
betiks - echh kawa z ekspressu - zazdroszcze
adgama85 - jak tam z waszym wyginaniem, my cwiczymy ale efektow nie widac, powodzenia z katarkiem
ankka fajnie ze wam przelozyli szczepienia, -
majja - nasza lekarka mowila ze jezeli 3 dnia na mm nie ma to nalezy pomagac czopkiem
nathani , wiolka zdrowka zycze
ja chyba powoli sie sypie - najpierw łokiec, dwa dni temu zapalenie ucha + dzisiaj gardlo i cieknie mi z nosa. masakra maly na razie sie trzyma.
jak czytam ile wasze jedza to moj je jak ptaszek - 2x150 mm a potem tylko piers ,jak zciagam to max 100 ale podobno jak dziecko nie placze to znsczy ze sie najada - mam nadzieje, nie zapisuje ile je bo i tak najczesciej jest na cycku - ja chce karmic do 6 miesiecy zobaczymy - moje piersi juz sa straszne takie "luzne"
co do spania to w dzien spi najwyzej 30 minut - chyba ze spi przy cycu to i 2,5 wytrzyma, podobno chodzi o nos - jak niemowlak spi przy kims to ma cieply noc i dlatego spi dluzej w 1 fazie snu
sarka - nasz ładnie je jak mu wlaczymy telewizje i jak jest niezmeczony - inaczej walka
neska - u nas jedzenie butli to robota na godzine z przerwa na bekanie i spanie i najczesciej sie konczy ze nie chce mu dawac butli wiec konczymy ns cycku - bo mm nie moze stac dluzej niz 1h.
co do braku kupy u nas pomogla zmiana mleka na gerbera i zaczal robic codziennie, lekarz polecil nam tez krople dicoflor
aurelka - taka tesciowa to skarb - ja nie pamietam juz jak to jest przespac 7 godzin
ja kapie co 2-3 dni, maly ma fajna skoreke wiec chyba nie brakuje mu kapiulek, ma stroj nocny pajacyk + body
z krotkim rekawem i stroj dzienny body z dlugim rekawem + spodnie lub spioszki
cprzy przebraniu przemywam go mokrym wacikiem
4maglen - ja tendencyjnie polecam iolejek emolium na ciemieniuszke - probowalam i oliwka i mustella i nic , stosuje emolient od 2 tygodni i schodzi - ale moj maly lubi emolienty
basia - kolega moj powiedzial - dwojka dzieci ponizej 2 lat i zapominasz znaczenie slowa wyspalem sie
betiks - echh kawa z ekspressu - zazdroszcze
adgama85 - jak tam z waszym wyginaniem, my cwiczymy ale efektow nie widac, powodzenia z katarkiem
ankka fajnie ze wam przelozyli szczepienia, -
majja - nasza lekarka mowila ze jezeli 3 dnia na mm nie ma to nalezy pomagac czopkiem
nathani , wiolka zdrowka zycze
ja chyba powoli sie sypie - najpierw łokiec, dwa dni temu zapalenie ucha + dzisiaj gardlo i cieknie mi z nosa. masakra maly na razie sie trzyma.
jak czytam ile wasze jedza to moj je jak ptaszek - 2x150 mm a potem tylko piers ,jak zciagam to max 100 ale podobno jak dziecko nie placze to znsczy ze sie najada - mam nadzieje, nie zapisuje ile je bo i tak najczesciej jest na cycku - ja chce karmic do 6 miesiecy zobaczymy - moje piersi juz sa straszne takie "luzne"
co do spania to w dzien spi najwyzej 30 minut - chyba ze spi przy cycu to i 2,5 wytrzyma, podobno chodzi o nos - jak niemowlak spi przy kims to ma cieply noc i dlatego spi dluzej w 1 fazie snu
Majja
Fanka BB :)
Neska karmię mlekiem Hipp
Aurelka ja przebieram dziecko często, jak mu się uleje troszkę mleczka , jak poślini , jak posika.
Kąpie codziennie uważam ,że po kąpieli się śpi lepiej , dziecko również jak ma świeże ubranko lepiej się czuje
Jeśli chodzi i ubranko to śmiga cały dzień w samych body, spodenki czy śpiochy i kaftanik nie są tak wygodne
Aurelka ja przebieram dziecko często, jak mu się uleje troszkę mleczka , jak poślini , jak posika.
Kąpie codziennie uważam ,że po kąpieli się śpi lepiej , dziecko również jak ma świeże ubranko lepiej się czuje
Jeśli chodzi i ubranko to śmiga cały dzień w samych body, spodenki czy śpiochy i kaftanik nie są tak wygodne
Ostatnia edycja:
Vivienne
Marysiowa Mama :) Moderatorka
u nas kaftaniki się zupełnie nie sprawdzają, bodziaki najlepsze
Basia_one
Multimama ;)
Ela no i prawde ci powiedzial kolega co do dwojki dzieci ponizej 2 lat. Ja odkad jestem w domu czyli od poczatku listopada 2012 to sie nie wyspalam ani razu. Wczesniej sie wysypialam bo pracowalam i maz moj ogarnial corke z rana tak, ze ja jej nie slyszalam, poza tym spalam w stoperach. W czerwcu wracam do pracy znow na wieczorna zmiane czyli gdzies od 16:30 do 2:15 zalezy jak ustawia i wspolczuje mojemu mezusiowi ogarnianie dwojeczki z wieczora.
Majja
Viv no bo jak takiemu maluchowi kaftanik a potem śpiochy czy spodenki przecież to niewygodnie.
Sama bym się źle czuła tak ubrana cały dzień. Body najwygodniejsze a na wyście do body nakładam tylko spodenki, albo nawet jak wkładam kombinezon z futerkiem w środku to ma gołe nogi i same skarpetki
Sama bym się źle czuła tak ubrana cały dzień. Body najwygodniejsze a na wyście do body nakładam tylko spodenki, albo nawet jak wkładam kombinezon z futerkiem w środku to ma gołe nogi i same skarpetki
Maja - same body? Wow. Moj jest zimnolubny ale same body to bym se bala ze sie zaziebi chociaz w domu mam 22 stopnie. W kombinezon to go ubieram a pod niego jeszcze pajac i cos na pajaca. Gole ngi nie wchodza w gre. Nie boisz sie ze sie zazebi albo nerki sobie zalatwi?
reklama
wiolka23
Dzień dobry nam sie dzis od rana goscie darzyli później spacer zakupy gotowanie obiadu i później znowu goscie :-) 4Madlen-moze spróbój kosetyków do kapieli które maja zapobiegac powstawaniu ciemieniusze ja mam taki płyn do kapieli z Ziaji i małej na główce nic sie nie robi wogóle Sarka moja mała super je z butli nie ma z tym nsaszczescie problemu i zjada co 2,5 lub co 3h po 120ml mleka zageszczonego kleikiem ryżowym tak ze ciezko jej ciagnać przez cały dzień tak jej robie a o 13 zjada mleko z kaszka malinowa plus do tego owoce,bo samym mlekiem nie pojada. Aurelka-ja kąpie mała co 2 dni i do spania co wieczór ma inne ubranko a w ciagu dnia tez codziennie zakładam jej czyste co rano Elak-zdrówka ci zycze zawsze tak jest ze jak cos sie zwlecze to jeszcze po drodze przyplatuje sie cos innego,kazde dziecko jest inne nie kazde je tyle samo moze mu to sie zmieni z wiekiemMoja Julita na mm robi codziennie jedna kupe i nie ma z tym problemów naszczescie,ale po jabłuszku to zawsze jak rąbnie to az wychodzi bokami z pampersów Ja małej zawsze zakładam bodziaki w domu i na to śpiochy,albo pół śpiochy,ewentualnie spodenki skarpetki spodenki w domciu :-) Noukie -jak szybko zleciało i trzeba do pracy wracać znowu cie bedzie mniej