reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Aurelka nie będziesz żałowała, przynajmniej mnie spasował ten smoczek :)

Neska ja też karmię butelką i mój robi raz dziennie kupkę, codziennie o tej samej godzinie :)

reklama
Nathani a jakieś konkretne sprawy do załatwienia, czy tylko zakupy?
Aurelka jak masz taką super teściową i macie dobry kontakt, to ja bym się nie wyprowadzała. Teraz jestem sama prawie całymi dniami i choć kiedyś się z moją teściową nie dogadywałam, tak teraz jestem szczęśliwa jak przychodzi (mieszka dwa domy dalej) i jak małą pozabawia to chociaż obiad przygotuję i ogarnę chałupę. Tata w szpitalu, M. w pracy i ja tutaj sama. Mama zmarła 1,5 miesiąca temu i teraz mi jej strasznie brakuje. Nawet jak nie miała siły Marty potrzymać, to jednak była, mogłam zejść na dół i pogadać, tęsknię za tym :-(

A tak to byliśmy u lekarza, szczepienie przełożone. W zasadzie powiedziała, że to taki antybiotyk lekki, nie wchłania się nic do organizmu tylko przechodzi przez przewód pokarmowy, ale poczekamy ten tydzień. Mała teraz gada sobie z karuzelką :-D

Ankka byłam u lekarza z Sarenką , na zakupach 3 razy na raty, malutka była u prababci więc wszystko w biegu i między karmieniami moimi;- ) Ania wiem , że ci ciężko i pusto, dobrze że jest teściowa, tulę mocno.

Dziewczyny czy wasze maluchy śpią w tym w czym wchodzą w dzień? Czy jak przychodzi wieczorna pora to je przebieracie?
Chodzi mi o te co kąpią co dwa dni. No i ogólnie jakie macie podejście do tego?

Ja kapie malego codziennie, wczesniej kapalam co dwa dni. Ja przebieram po kapieli, potem spi cala noc i juz rano nie zmieniam mu ubrania, chodzi caly dzien w nocnych spiochach, no chyba, ze gdzies wychodzimy i mama ma wene zeby synka wyszykowac to go przebieram rano tez.

reklama
neska ja karmię piersią a kupki też mamy raz na 3 dni i to nie zawsze bo czasem musze pomagac czopkiem :( także nie ma reguły czy to mm czy naturalne...
ankka tulę wirtualnie...
aurelka ja kąpię Antosia codziennie ale generalnie ma nocne piżamki i ubranka dzienne. w dzień spi w tym w co go rano ubiore czyli w bodziakach spodenkach i bluzeczce/koszuli a w nocy w piżamce/śpiochach.

Do góry