reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
No, Młoda nakarmiona, ubrana, padła w wózku, śpi przy balkonie, pranie się właśnie zrobiło więc rozwieszam i na spacer, bo pogoda cudna, żal nie wyjść :-)

Nie mam pomysłu na obiad...

Łaaa umieram, nie wiem co tej gliździe się stało :baffled:: czyżby wczoraj za dużo wrażeń.
Nocka nawet ok, tylko jak się obudził za 2 razem chciałam zmienić pampersa, oczywiście krzyk okropny ale potem cyc ... no i strzelił kupsko :dry: no więc zaś na przewijak jeszcze mi się zsikał no i rozbudził się całkiem. D. mi go przed pójściem do pracy uśpił ale spał ledwo jakoś godzinę potem po 6 wzięłam go do łóżka i tak do 9 .
Przy toaletce pod koniec płakał ::no:
Uśpiłam go za pierwszym razem w miarę szybko ale spał 20 min:baffled:
Teraz śpi owinięty, muszę kupić jakiś materiał do robienia tego kokonu najlepiej bawełna cienka milutka bo w kocy co mamy to się poci .

Eni dokładnie :-(

didor nie znasz naszego przypadku, nasz mały nie płacze a się wydziera jakby go kroili od urodzenia tak ma głównie przed spaniem albo w trakcie bo co on tam śpi.
W nocy jest ok na razie

Liwus dzięki, w weekend głownie D. się małym zajmuje ale ja już czasem nawet siły iść nigdzie nie mam najczęściej wtedy nadrabiam zaległości

Ale super ta zabawka przydałoby nam się coś takiego ;)

I niech to wszystko strzeli, nie pójdziemy na swoje.

Znalazłam najtańsze mieszkanie jakie było tylko możliwe, ale oczywiście nas kuwa nie stać, wkurzyłam się.

Jak można nie dać rady finansowo - M zarabia koło 2 tys. Ja mam tys. macierzyńskiego. Po ustaniu go mam zamiar iść do pracy. Mieszkanie to wynajem 350 + góra 150 opłat (tak powiedziała ta pani) no i powiedzcie, czy to dużo? Nie jesteśmy jacyś wymagający, nie musimy żyć w luksusach no ale kurde. :no::wściekła/y:

350 najem? Ja chcę :cool2: A jakie warunki? Matko, my płacimy ~1700 :angry: ale wydaje mi się że 2 pokoje z maluchem to minimum. A jak tam?

My z Marysią po spacerku, krótko bo się szybko cyca domagała :sorry2: ale jeszcze pójdziemy po południu raz, niech śpi dziewoja, potem ma wieczór lepszy :-)

Aurelka mało.My sama ratę mamy 1000 a gdzie reszta
my już po spacerku godzinkę mała pospała pięknie jest

:szok: skąd takie ceny??? my sam kredyt plus opłaty to 4 tys a gdzie reszta:sorry2:...

My po spacerku, wioooosna:-).........z tym, ze jutro ma lać a pojutrze snieg ma padac:wściekła/y:
Mój na spcerze spi 2,3 godz potem jeszcze w domu mu okno otwieram i dosypia dalej godzine conajmniej, narzekac na spanie nie mogę:tak:dużo spi ale ze jest wydzierus jak nie spi to juz inna sparwa:blink:

reklama
Jeju, ale skrobiecie, nadrobie pozniej co u was bo od rana nie wiem w co rece wsadzic, a musze jeszcze na szybko mielone upitrasic.

Nocka super, mateuszek jest grzeczny, jak w nocy kweka to szybko wstaje nim sie jeszcze wybudzi, je, beka i dalej spi, dzis spalismy do 9 corka plakala po 4 a potem po 7 wstala na jedzonko, ale jeszcze kimnela sie i ogolnie pozno dzis dzien zaczelismy. U nas paskudna pogoda, zimno i deszczowo. Az mi szkoda dzieciaki na dwor dawac, no ale trzeba sie troche powietrzyc. Takze pozniej troche na ogrodek ich wystawie :-D Bo teraz spia.

Aurelka to faktycznie tanio, 350 wynajem ok jak za jedno pokojowe, a lazienke ma? :blink: Ale oplaty to chyba jednak przesadzila z ta maloscia, mi sie wydaje ze wiecej byscie placili, bo to sie tak mowi. Ale do oplat naleza tez i telefony i internet, a nie sam prad i gas :baffled: A ja chcesz miec tv lepsza to i za jakias cyfre czy polsat placisz. To sie tak tylko wydaje, ze malo ale jak zliczysz to masakra. Wybacz, ze cie tak sprowadzam na ziemie, ale moze twojemu mezowi dobrze z rodzicami, bo jak nie ty to mama mu ugotuje, popierze i posprztata????

Moi tesciowie dziwili sie mezowi ze on mial na reke 1700 zl w Pl i jemu nie starczalo, ale jak im na kartce rozpisal co miesieczne wydatki BEZ JEDZENIA to wkoncu odpuscili gadanie i dali mu spokoj.

ok lece, zajrze pozniej.

Do góry