reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Liwus, chodzi o dźwiganie głowy z pozycji na plecach. W 5 tyg. robiliśmy usg głowy i było wszystko ok.
U nas są jeszcze problemy z kupkami (śluz), zbyt wolny przyrost wagi i dostaliśmy skierowanie do szpitala na obserwację, choć była tu dowolność i mogliśmy się zdecydować na zrobienie badań w przychodni. Jednak wybrałam szpital, bo od razu neurolog zobaczy Małą i obserwacja (mam nadzieję) będzie bardziej kompleksowa.

Jeśli chodzi o brak czasu na cokolwiek, to mam tak samo. Nina w dzień mało śpi i wymaga ciągłej uwagi. Zajęcie się domem wymaga prawdziwej gimnastyki, o ogarnięciu siebie nie wspomnę. A my dodatkowo przeprowadziliśmy się niedawno i ciągle trwa wykańczanie mieszkania, rzeczy nie rozpakowane itp. Uwielbiam wieczory, gdy mąż wraca z pracy i wtedy mogę się np. wykąpać ;)

reklama
HTML:
eni, moja Ninka z pozycji na brzuszku ładnie trzyma główkę, ale w ogóle nie chce jej podnosić jak leży na pleckach.
Poczytałam trochę więcej w temacie i w wieku naszych dzieci nie jest to jeszcze niepokojące. Natomiast jest to podobno najważniejszy test neurologiczny i mimo wszystko martwię się... Ehh, a myślałam, że poród będzie najgorszy. Jednak nic się nie równa z lękiem o zdrowie dziecka.
Ale chodzi Ci o dźwiganie głowy równo z barkami jeśli pociągniemy dziecko za rączki do siadu tak? Bo tak - to jest test neurologiczny po sakończonym 2 mies. życia dziecko powinno dźwigać głowę równo z tułowiem pociągnięte za ręce do góry.

Mój Oli tez nieznosi leżenia na brzuszku i mało na nim leży w związku z tym, no nic, będzie bardziej lubiał jak będzie starszy i mocniejszy, póki co pięknie trzyma główkę w pionie, praktycznie nie musze wcale mu głowy podtrzymywać.

O braku czasu na cokolwiek się nawet nie wypowiem:sorry2:
Ale jest coraz lepiej, dziecko coraz bardziej wyregulowane i przewidywalne, wiem kidy będzie drzemka, dłuższe spanie itp a to wiele ułatwia.

Ktoś daje dziecku mleczko Enfamil? Mój cos zielone kupki na nim robi, nie wiem czy to ok:// po mału kończymy z cycem, założyłam sobie 3 mies. i to będzie ok, ale nie wiem czy na dobre mleko utrafiłam, myslę jeszcze o Bebilonie:baffled:

Liwus noce u nas już nie są złe, co prawda dość często się budzi na jedzenie ale po jedzeniu odkładam do łóżeczka i śpi, i tak jak u Viv też już pada koło 19, (nie umiem jej przestawić) no przez co o 5-6 jest już wyspana, trochę gorzej jest w dzień, nie chce zasnąć, później jest zmęczona i marudzi, ewentualnie czasem bujana w wózku uśnie ale śpi może maks pół godziny, no ale jakoś ciągniemy

Plany zaakceptowane, będzie remont, duuuuuży remont, zburzymy ścianę w kuchni i połączymy z garażem i zrobimy tam salon, z kominkiem, zawsze marzyłam żeby mieć salon z kuchnią, zrobię sobie jeszcze wyspę w kuchni, a z obecnego salonu zrobimhy pokój dla małej, powymieniamy wszystkie drzwi i zewnętrzne też, już mamy nagranych ludzi ale to dopiero pod koniec kwietnia, początek maja, będzie pięknie:-), ale.... najpierw trzeba iść do banku po kredyt:-(, bo nie starczy nam na wszystko,

Sarka ja podawałam bebilon, mała dobrze je znosiła ale ze dwa tygodnie temu przeszliśmy na bebiko, oczywiście za zgodą i poparciem pediatry, a to dlatego że tego bebilonu jedna puszka to tak na 5 dni starczała, a przecież piła by jeszcze więcej, a wiadomo do tanich nie należy, bebiko jest produkowany przez tego samego producenta co bebilon, i Lenka nawet nie zauważyła zamiany mleka, przy czym Nan-u ruszyć nie chciała

Ostatnia edycja:
Witajjcie :-)
Agugu Ty sie martwisz, że Twoja Mała nie podnosi, a ja, że za szybko :-p
Ja dziś spałam z obiema Dziewczynami, jestem tak pokopana przez Starszą, że nie pytajcie :-D Alee w szczytnym celu :-D
A. przez zęba nie spał od piątku, w poniedziałek mu przeszlo, ale zobaczył to cholerne rozliczenie za CO i się tak zdenerwował, że zaczął znów go strasznie boleć. Wczoraj wzioł jakies tabletki i mu przeszło, wię kazałam mu iść spać do Dziewczyn do pokoju, żeby odespał i miał całą noc cicho :-)
Zgubił nam się smoczek w łóżku :-D Nie wiem jak Lena to zrobiła ale go nie ma :-p Szukałam i za i pod i nawet w pościeli i nie ma. Pewniev leży gdzieś na wierzchu i się śmieje :-p Albo sie znajdzie jak już potrzebny nie będzie.
Lena mi dziś pobudke o 5:30 zrobiła.A leżałam gdzieś do 9. Bo starsza też już wstała. A zaraz trzeba sie ubierać i iść łapać słoneczko :-)
Miiłego dnia :-)

Ania jak Julia czasem ze mną śpi ( zdarza się b. rzadko) to jej nogi są na mojej twarzy :-p
liwus wklej foto koniecznie na g nowej fryzurki

Ale chodzi Ci o dźwiganie głowy równo z barkami jeśli pociągniemy dziecko za rączki do siadu tak? Bo tak - to jest test neurologiczny po sakończonym 2 mies. życia dziecko powinno dźwigać głowę równo z tułowiem pociągnięte za ręce do góry.

Moja to nawet jeszcze nie myśli o dźwiganiu głowy kiedy ją podnoszę za rączki. Ale ma jeszcze czas. :-p

Ale za to leżąc na brzuszku pięknie i dość długo trzyma główke. :-D:-D

Teraz męczy się z kupką, stęka jak nie wiem. :-p:-D:-D

Moja po nanie na zieloną kupkę od początku, więc sądzę, że to normalne? :confused:

Liwuś smacznego ciasta :) Ja dziś zabieram się za marchewkowe Nathani ;-) czyli wczoraj był dzień na fryzjera, bo ja też zaliczyłam wizytę :-)

Ciocia Marysi podjęła się łóżeczka turystycznego w ramach prezentu na chrzest :-) Fajnie być pierwszym dzieckiem w rodzinie :-)
Mała śpi mi na kolanach, jak wstanie to idziemy na spacer. Potem ciacho :-)

reklama
Liwuś super są te dzwoneczki, gdzie kupowałaś?
Ja patrzyłam w pepco i nie znalazłam nic co można zawiesić na naszej gondolce :dry: powiesiłam jej grzechotkę na wstążeczce, ale przez to że takie prowizoryczne wiązanie trzeba więcej czasu na zdjęcie i założenie, szukałam czegoś na szczypcach czy coś takiego. Z drugiej strony zaraz nam z tej gondolki wyrośnie...

Do góry