reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Liwus, chodzi o dźwiganie głowy z pozycji na plecach. W 5 tyg. robiliśmy usg głowy i było wszystko ok.
U nas są jeszcze problemy z kupkami (śluz), zbyt wolny przyrost wagi i dostaliśmy skierowanie do szpitala na obserwację, choć była tu dowolność i mogliśmy się zdecydować na zrobienie badań w przychodni. Jednak wybrałam szpital, bo od razu neurolog zobaczy Małą i obserwacja (mam nadzieję) będzie bardziej kompleksowa.

Jeśli chodzi o brak czasu na cokolwiek, to mam tak samo. Nina w dzień mało śpi i wymaga ciągłej uwagi. Zajęcie się domem wymaga prawdziwej gimnastyki, o ogarnięciu siebie nie wspomnę. A my dodatkowo przeprowadziliśmy się niedawno i ciągle trwa wykańczanie mieszkania, rzeczy nie rozpakowane itp. Uwielbiam wieczory, gdy mąż wraca z pracy i wtedy mogę się np. wykąpać ;)

reklama
HTML:
eni, moja Ninka z pozycji na brzuszku ładnie trzyma główkę, ale w ogóle nie chce jej podnosić jak leży na pleckach.
Poczytałam trochę więcej w temacie i w wieku naszych dzieci nie jest to jeszcze niepokojące. Natomiast jest to podobno najważniejszy test neurologiczny i mimo wszystko martwię się... Ehh, a myślałam, że poród będzie najgorszy. Jednak nic się nie równa z lękiem o zdrowie dziecka.
Ale chodzi Ci o dźwiganie głowy równo z barkami jeśli pociągniemy dziecko za rączki do siadu tak? Bo tak - to jest test neurologiczny po sakończonym 2 mies. życia dziecko powinno dźwigać głowę równo z tułowiem pociągnięte za ręce do góry.

Mój Oli tez nieznosi leżenia na brzuszku i mało na nim leży w związku z tym, no nic, będzie bardziej lubiał jak będzie starszy i mocniejszy, póki co pięknie trzyma główkę w pionie, praktycznie nie musze wcale mu głowy podtrzymywać.

O braku czasu na cokolwiek się nawet nie wypowiem:sorry2:
Ale jest coraz lepiej, dziecko coraz bardziej wyregulowane i przewidywalne, wiem kidy będzie drzemka, dłuższe spanie itp a to wiele ułatwia.

Ktoś daje dziecku mleczko Enfamil? Mój cos zielone kupki na nim robi, nie wiem czy to ok:// po mału kończymy z cycem, założyłam sobie 3 mies. i to będzie ok, ale nie wiem czy na dobre mleko utrafiłam, myslę jeszcze o Bebilonie:baffled:

Liwus noce u nas już nie są złe, co prawda dość często się budzi na jedzenie ale po jedzeniu odkładam do łóżeczka i śpi, i tak jak u Viv też już pada koło 19, (nie umiem jej przestawić) no przez co o 5-6 jest już wyspana, trochę gorzej jest w dzień, nie chce zasnąć, później jest zmęczona i marudzi, ewentualnie czasem bujana w wózku uśnie ale śpi może maks pół godziny, no ale jakoś ciągniemy

Plany zaakceptowane, będzie remont, duuuuuży remont, zburzymy ścianę w kuchni i połączymy z garażem i zrobimy tam salon, z kominkiem, zawsze marzyłam żeby mieć salon z kuchnią, zrobię sobie jeszcze wyspę w kuchni, a z obecnego salonu zrobimhy pokój dla małej, powymieniamy wszystkie drzwi i zewnętrzne też, już mamy nagranych ludzi ale to dopiero pod koniec kwietnia, początek maja, będzie pięknie:-), ale.... najpierw trzeba iść do banku po kredyt:-(, bo nie starczy nam na wszystko,

Sarka ja podawałam bebilon, mała dobrze je znosiła ale ze dwa tygodnie temu przeszliśmy na bebiko, oczywiście za zgodą i poparciem pediatry, a to dlatego że tego bebilonu jedna puszka to tak na 5 dni starczała, a przecież piła by jeszcze więcej, a wiadomo do tanich nie należy, bebiko jest produkowany przez tego samego producenta co bebilon, i Lenka nawet nie zauważyła zamiany mleka, przy czym Nan-u ruszyć nie chciała

Ostatnia edycja:
Witajjcie :-)
Agugu Ty sie martwisz, że Twoja Mała nie podnosi, a ja, że za szybko :-p
Ja dziś spałam z obiema Dziewczynami, jestem tak pokopana przez Starszą, że nie pytajcie :-D Alee w szczytnym celu :-D
A. przez zęba nie spał od piątku, w poniedziałek mu przeszlo, ale zobaczył to cholerne rozliczenie za CO i się tak zdenerwował, że zaczął znów go strasznie boleć. Wczoraj wzioł jakies tabletki i mu przeszło, wię kazałam mu iść spać do Dziewczyn do pokoju, żeby odespał i miał całą noc cicho :-)
Zgubił nam się smoczek w łóżku :-D Nie wiem jak Lena to zrobiła ale go nie ma :-p Szukałam i za i pod i nawet w pościeli i nie ma. Pewniev leży gdzieś na wierzchu i się śmieje :-p Albo sie znajdzie jak już potrzebny nie będzie.
Lena mi dziś pobudke o 5:30 zrobiła.A leżałam gdzieś do 9. Bo starsza też już wstała. A zaraz trzeba sie ubierać i iść łapać słoneczko :-)
Miiłego dnia :-)

Ania jak Julia czasem ze mną śpi ( zdarza się b. rzadko) to jej nogi są na mojej twarzy :-p
liwus wklej foto koniecznie na g nowej fryzurki

Ale chodzi Ci o dźwiganie głowy równo z barkami jeśli pociągniemy dziecko za rączki do siadu tak? Bo tak - to jest test neurologiczny po sakończonym 2 mies. życia dziecko powinno dźwigać głowę równo z tułowiem pociągnięte za ręce do góry.

Moja to nawet jeszcze nie myśli o dźwiganiu głowy kiedy ją podnoszę za rączki. Ale ma jeszcze czas. :-p

Ale za to leżąc na brzuszku pięknie i dość długo trzyma główke. :-D:-D

Teraz męczy się z kupką, stęka jak nie wiem. :-p:-D:-D

Moja po nanie na zieloną kupkę od początku, więc sądzę, że to normalne? :confused:

Liwuś smacznego ciasta :) Ja dziś zabieram się za marchewkowe Nathani ;-) czyli wczoraj był dzień na fryzjera, bo ja też zaliczyłam wizytę :-)

Ciocia Marysi podjęła się łóżeczka turystycznego w ramach prezentu na chrzest :-) Fajnie być pierwszym dzieckiem w rodzinie :-)
Mała śpi mi na kolanach, jak wstanie to idziemy na spacer. Potem ciacho :-)

reklama
Liwuś super są te dzwoneczki, gdzie kupowałaś?
Ja patrzyłam w pepco i nie znalazłam nic co można zawiesić na naszej gondolce :dry: powiesiłam jej grzechotkę na wstążeczce, ale przez to że takie prowizoryczne wiązanie trzeba więcej czasu na zdjęcie i założenie, szukałam czegoś na szczypcach czy coś takiego. Z drugiej strony zaraz nam z tej gondolki wyrośnie...

Do góry