reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
No to powodzenia w szukaniu, my też na wynajmowanym, więc wiem o co chodzi ;-) może nie umeblowane jak za tanio, albo ogrzewanie gazowe czy elektryczne?

Witam,

mam pytanie do mam 3-miesięczniaków: czy Wasze Maluszki dźwigają już główki z pozycji na plecach?
Będę wdzięczna za Wasze odpowiedzi

Aurelka samemu jest ciezko ale fajnie;-) Agugu32 moja córka ma 3mce i dzwiga główke z pozycji lezacej jak jest na wpół lezaco to podnosi sie do siadu sama i staje na nózki

Pytam o to, bo moja córka jutro kończy 3 mce i nie dźwiga jeszcze głowy. Nie martwiłam się tym na razie, ale na dzisiejszej wizycie pediatra stwierdziła na tej podstawie opóźniony rozwój psychomotoryczny. Cy to nie za wcześnie na takie wnioski?

Agugu moja gwiazda jest tu najstarsza,ale jak czytam co potrafią inne dzieci to raczej jest w tyle, ale nie wydaje mi się żeby to był powód do zmartwień na tym etapie. Przynajmniej jeszcze się tym nie przejmuję, dziecko jest zdrowe, radosne, nie ma problemów ze spaniem,wygląda na "kumate", a jeśli coś zrobi trochę póżniej niż inne to chyba jeszcze nie tragedia... na tym etapie to chyba jeszcze zbyt indywidualna sprawa, ten rozwój, tak myślę...

Fiolka mieszkam w Andaluzji na costa del sol.
a oni w Mieres

Jak zwykle na moment, straciłam nadzieję że będę mieć kiedyś czas na czytanie i odpisywanie jak kiedyś ...
Oczywiście mały dał dziś tak popalić że mam doła zaś.
Byliśmy z nim w sklepie zabawkowym po takie coś...Auto Wiktora uśpiło spał też w sklepie. Potem chcieliśmy małe zakupy zrobić ale się obudził i biegaliśmy po sklepie aby wziąć najpotrzebniejsze rzeczy, przy kasie zaczął wyć i musiałam z nim już wyjść.
Jestem konkretnie wykończona miałam sprzątać i znów nie było kiedy nie wiem kiedy to mam robić chyba w nocy :/
Ciekawe co zaś bedzie wyczyniać w nocy, ja nie wiem jak Wy dajecie radę ja nie mam kiedy nawet z siebie ogarnąć czuje się tak koszmarnie zaniedbana nie daje rady nie ogarniam tego :-:)zawstydzona/y:

reklama
Fiolka siły dla Ciebie, nie zawsze dzieci są spokojne i grzeczne a najczęściej dają popalić kiedy absolutnie nam to nie na rękę (moja raz zrobiła koncert w przychodni, jeszcze przed szczepieniem, nie mówiąc o tym, co było po...)
Mi się Maryśka trafiła, jeśli chodzi o płacze "bez powodu", raczej nas nie męczą, ale 100% aniołka to już nie ma ;-) Też czasem nie mam jak czegoś zrobić, bo się uwagi domaga, piszczy i w ogóle. Ale tak jej się za to zasypianie na noc ustabilizowało, że 19 z minutami i jak nie usypia to marudzi, musimy ją wcześniej kąpać :-) Dziś kąpiel 19.20, oczywiście pod koniec już marudzenie bo za długo, oczki tarła, dałam ją do cyca, pociumkała i usnęła o 20, śpi w łóżeczku swoim.

Fiolka, intryguje mnie "takie coś" :-p ja chciałam swojej kupić jakieś dyndadełko do gondolki i nie mogę znaleźć nigdzie. Na stronie Smyka jest tego full a jak małż pojechał do stacjonarnego to nic nie było.

Do góry