reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
vivienne jestem umówiona na 11 marca, a od razu po połogu nie byłam bo głupia jestem, cały czas tak bez powodu odwlekałam... :zawstydzona/y: co do spoconych stópek to mojej też się i stópki i dłonie pocą
ankka współczuję utraty mamy :-(
fiolka moja mała budzi się tak ok 2 na jedzonko i jeśli ma coś w pampersie to zmieniam ;-)

eni u nas też juz dzis spokojniej, oby juz było po skoku bo się wykończę ale juz widzę te przełomowe postępy które być powinny więc wiem że to było TO :tak:

madlen nieżle Antoś waży:-D gigant mały hehe. z tą dieta to ja bym się wstrzymała bo przeciewnie - waży pięknie więc czego mu brakuje? No i zazwyczaj jak się dietę rozszerza to kuoska bywają rzadziej jak na samym mleku bo się stolec jeszcze zagęszcza, mysle że powinnaś Go przepajać jak ma takie problemy mimo tego że jest na piersi. A podajesz mu probiotyki?

Co do vit.D to ja bym nie odstawiała - ponad 80% dzieci ma niedobory wapnia, nasz klimat nie sprzyja wytwarzaniu wit.D prze organizm i powinno się podawać ja przez cały rok przynajmniej do 2,3 roku zycia. Mój Oli ma zalecone 2x2 krople Vigantolu - jemu akurat bardzo poci się główka i ma z tyłu ciut rozmięknięte ciemię. Stóki nie świadczą o niedoborach. Moja córcia tak miała - ot taka uroda:tak:

Fiolka to zależy - jak na półśpiocha je to nie zmieniam, jak się na dobre przebudzi to tak. Czasem się przesika to mus bez względu na okoliczności:dry:

Adgama ja ostatnio kupiłam w Superfarm mega pakę Huggisów 3 - jek za 45 zł 116 sztuk bodajże ale u nas to lipa, każda jedna przesiurana, nie wiem, ale juz przy drugim dziecku mi sie nie sprawdzają, nie ma to jednak jak Pampersy.

A włosy to wypaśc musza i dzieje się to właśnie po ok 3 mies. od porodu kiedy hormony ciążowe 'odpuszczają' i żadne witaminy to nie pomogą:no: Mi tez juz lecą i to samo - ciągle je z ramion zbieram i z rak małemu wyjmuję.
Keski nie miałam, więc nie mam :)

Adgama85 moja Maja tez wiecznie bierze biastki do buzi. Jak ma smoczka to go ssie ale jak jej wypadnie albo go nie ma to ssie piastki.
Clodi mam nadzieje ze wreszcie dowiecie sie o co chodzi z tym noskiem i aby to nie bylo nic powaznego
4madlen 8 kg !!! niezly klocuszek ale w koncu nie ma sie co dziwic bo przeciez juz duzy sie urodzil
Fiolka ja chyba bede szczepic i na rota i na pneumo.
Ja w nocy pampka nie zmieniam no chyba ze kupa jest

Aurelka ja tez w tym roku bede brala slub. 30go sierpnia. Sukienke juz wybralam i wplacilam zliczke.
Ankka02 no to dobrze ze to nie skaza. Chyba dermatolog troche was uspokoil
Wspolczuje psinki

a my chyba znalezlismy dom do wynajecia. zlozymy oferte z nizsza cena niz oni chca i zobaczymy co bedzie. jesli sie uda do pod koniec marca przeprowadzka:-)

Ja tez mojemu malemu podaje wit.D 2 kropelki dziennie mimo, ze ma w mleczku, bo tez mu sie troche poci glowka, zwlaszcza jak je i nie wiem czy to od tego, ze ja zazwyczaj w domu nosze taka domowa bluze polarowa i jak go karmie to tam nie oddycha i dlatego...musze przyuwazyc jak jest gdy moj maz karmi synka.

Fiolka fajnie ze synkowi juz lepiej. Zalezy, moj maly je ok polnocy to wtedy zmieniam i nad ranem, bo jak sie budzi na karmienie ok 3 to mi sie nie chce, no chyba ze ma ewidentnie big pampka zasiusianego, albo jak nawali kupke.

Ja tez musze przyznac, ze nie ma jak Pampersy. Maja potrafi w dzien tyle pic i jak na noc jej zakladam to rano czasem ten pampers wazy pol kilo :szok::baffled::-D ale nie przesikuje ich. Z synkiem mielismy kilka incydentow ze byl mokry, ale to z naszej winy, bo albo byl za luzno zalozony, albo wacus byl krzywo :sorry2:

Fiolka ja nie zmieniam ( chyba że jest kupka )
Ankka przykro mi ja odejście Brutusa strasznie przeżyłam. Dobrze ze nie skaza uff. Ja łykam tran 1000 mg.
Lence daje wit.D no i K.

Nie pamiętam kto, ale ktoś zagęszcza mleko. - Jak to się robi i w jakich proporcjach?

Mam zamiar wprowadzić Zuzi, bo mleko zwykłe 120 ml starcza jej na 1,5 godziny. A potem je, jakbym jej cały dzień nie karmiła. :baffled: Zbankrutuje na mleku.. :dry:

Fiolka ja Kasjanowi nie zmieniam bo śpi całą noc więc nie ma sensu go budzić, ale na początku jak budził się w nocy do karmienia to zmieniałam. A i mam pytanko do Ciebie czy oprócz odciągania katarku podawałaś coś na kaszelek? Bo ja mam flegamine w kropelkach i oklepuje go i nie wiem czy to starczy żeby kaszel przeszedł

reklama
Aurelka to żarta ta twoja corcia :-D a myslalam, ze tylko moj Mati tyle je.
Zalezy czym chcesz zagescic mleko, kleikiem ryzowym cz kukurydzianym, albo kaszka...
Mi sie wydaje, ze ona troche mala na zageszczanie, moze zmien mleko na takie dla " glodomorkow" albo daj jej wiecej i zobacz ile wytrzyma. Ja czasami myslalam, ze Mati placze z glodu, bralam go na gore zeby nakarmic, kladlam na przewijak, wlaczalam karuzelke...zabieralam sie za robienie flachy a on zasypial....moze ona tez placze z innego powodu.
Moj maly juz nawet wytrzymuje 3h najdluzsze przerwy miedzyjedzeniowe ma jak zasnie na dworze i po kapieli.

zmykam spac, ledwo zyje.

Do góry