reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Aleście się rozpisały :-)
Fiolka ja jak ubieram po kompieli to zmieniam dopiero rano :-) +- 12h wytrzymuje, czasami dłużej :-p No chyba, że się przesika to wtedy szybciej :-)
A mnie się wydaje, że cycowe Dzieci powinny szybciej mieć rozszerzaną diete :-p w końcu smaki znają z cyca. Butelkowe dzieci znają tylko mleko.
Lena wczoraj 'wymlaskała' sok z pomarańczy :-D Tzn. generalnie diety jej nie rozszerzam, bo dalej cyc, ale w dzień daje jej coś popróbować :-) żeby smaczek był bezpośrednio. A jak się chichra jak je z łyżeczki :-D A jeszcze fajniej jest jak jej 'wycieram' buzie łyżeczką :-D
A tak wogóle, to strasznie mnie wkurza to, że moje dziecie MUSI albo w dzień troche posiedzieć albo postać. Wasze też tak mają? Czy tylko leżą? Wczoraj posadziłam ją sobie na kolana cisza. Jak ja polożyłąm, płacz.
I uwielbia bańki ze sliny robić :-D

reklama
Fiolka jak byliśmy na pampkach to nie zmieniałam, M. przesypia noce a robi kupkę dopiero rano, najwcześniej po 6 i dopiero wtedy zmiana, ale wielorazówkę zmieniam ok. 1-ej, bo i tak ją wyjmuję z łóżeczka i do pierwszej kupki zostaje.

Ania moje dziecię to się na leżenie obraziło chyba, uwielbia być w pionie, i jeszcze najlepiej na chodzie, mały ciekawski Bąbel. Ma teraz nową frajdę - mamy w korytarzu wielką szafę z lustrami na drzwiach, i Maryśka lubi się w to lustro gapić, wiem, że nie wie, że to ona, ale ma zaciesz jak tam nas ogląda, a największy wtedy, jak ją oddalam i zbliżam powoli, dziubek się śmieje jak nie wiem :-D A jak nie na rękach to jeszcze jest ok leżaczek, u nas na kolanach przodem do świata, w ostateczności leży na macie ale na podłodze. Jako taka ciekawska powinna sobie kukać znad brzuszka, ale leniwe to po ojcu :-p

Maria miała dziś pobudkę na kupkę właśnie po 6 :dry: i oczywiście pełno energii, koniec spania, ale przed 8 jeszcze zasnęłyśmy, na początku miała lekki sen, pojadła, ale pospałam z nią prawie do 11, a ona jeszcze z tatą kima :-)

Dzięki :tak:pocieszyłyście mnie ;) ja małemu zmieniałam za każdym razem, nakarmiłam i zmienialiśmy no ale wtedy było po spaniu :dry:
Tal własnie pomyślałam co jak będzie spał np. całą noc to wtedy wiadomo się nie zmienia więc chyba raz tylko w nocy będę zmieniać i przed karmieniem obowiązkowo.

A i mam pytanko do Ciebie czy oprócz odciągania katarku podawałaś coś na kaszelek? Bo ja mam flegamine w kropelkach i oklepuje go i nie wiem czy to starczy żeby kaszel przeszedł
my mieliśmy Nasivin wodę morską, stodal 2 ml. 3xdziennie teraz rano tylko mam dawać, wit. C, plus calcium ale to już odstawiliśmy został tylko stodal.

Ania mój toleruje tylko pozycje w pionie :sorry:

hejka. Ładny dzień u nas słonko świeci.
Ania nasza Lenka ciekawa świata, pozycja leżąca coraz mniej interesująca:tak:

U nas też słonko, dlatego ogarniamy się i wybywamy na spacerek :-)

Dziś pierwszy raz obcinałam małej pazury u stóp :szok: ma tak króciutkie paznokcie a tak skubane ostre :eek: obciąć te u rąk to betka, ale u stóp paznokieć ma wymiary dosłownie 1x2 mm a ostry jak nie wiem :sorry: Tylko nawet na śpiucha macha tymi girami i zawija paluchy, ciężko było :dry:

Ja własnie włożyłam Kasjanka do łóżeczka i dałam mu grzechotki żeby troszke się pobawił a ja na BB weszłam i czytam no i słyszę że już nie grzechocze to wstałam żeby mu podać grzechotajke do rączki a on śpi :eek:. No ok
Z tym zagęszczaniem to nie wiadomo jak to jest, moja mama jak miałam 2 tygodnie podawała mi grysik bo cycek mi nie wystarczał i po miesiącu już musiała mąką ziemniaczaną zagęszczać bo byłam nienażarta, i jakoś dawniej nikt nie mówił że za wcześnie

Witam Mamusie
Ja zmieniam pampersa prawie po kazdym sikaniu, nawet jednorazowym, nie chcę odparzeń :)
Mamy jednak duży problem z przesikiwaniem ubranek, zakładam pieluchę idealnie równo, wyciągam wszystkie falbanki, siusiak na dół a i tak co 5 sikanie to mokre ubranko :( ręce mi opadają, wypróbowałam juz wszystkie możliwe pampersy :( zauważyłam ,że wycieka to gdzieś bokiem, ma któraś z was takie prblem z chłocem ?
Acha i ważymy już 7500 :)

Majja mi się tak zdarzyło kilka razy i zauważyłam że to nie wina pieluchy a ubranka, zawsze tak się zdarzało jak zakładałam Kasjankowi takie spodnie z grubą gumka w pasie i wydaje mi się że one mu ściskały brzuszek i jakoś tak prawą stroną mu się wylewało

reklama
Hej,
My jeszcze nie miałyśmy odparzeń i raczej nam już to nie grozi. Nie używamy żadnego kremu na odparzenia. A pieluchę zmieniamy w ciągu dnia co 3-4h ( no chyba że sucho to dłuższa przerwa) czyli co karmienie natomiast w porze nocnej zmieniamy ok.19:00/20:00 po kąpieli, a potem ok.23:00/24:00 a kolejne dopiero 6:00/7:00. W tym że kąpiel Rozalka ma co 2-3 dni.

Majja ja tak miałam ze Starszakiem i pamiętam że tak było przy huggisach. Spróbuj nieco mniejsze pieluchy bo tzn.że są nieco za duże. Przynajmniej tak u nas było.
Clodi u nas też dzisiaj dzień śpiocha :-)
Nathani u nas też pozycja w pionie króluje, wczoraj byłyśmy na spacerze w chuście i się Rozalka wychylała na prawo i lewo i obserwowała. Także teraz albo w pionie albo chce żeby z nią gadać :-)

Do góry