reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
No to ja dziewczynki dostałam skierowanie do szpitala, no i idę. :-(

Będę informować sms'ami jak coś. :tak:

Nie wiem kiedy pojawię się znów, więc nierozpakowanym - szybkich i lekkich porodów życzę. :) ;-**

Witam was po raz drugi, bo pisałam z przerwami (mały przy cycu) i wcięło mi posta jak dałam entera :wściekła/y:
Więc teraz już mi chyba tak ładnie nie wyjdzie :zawstydzona/y:
Aurelka to trzymam &&&& za szybki i niepowtarzalny poród :tak:
nathani bidulo kochana nie zamartwiaj się tym czekaniem, widać niunia ma powód, że jeszcze siedzi :sorry: I trzymam &&& żeby nie trzeba było jej wywoływać, bo poprz. mój poród też był wywoływany i wiem, jaki to ból :confused2: Co to się tej naszej ciril zrobiło :no: Skrobnij jej ciepłe słówko ode mnie :sorry:
cinamona, viv dobrze pisze :tak: A obija mu się po jedzeniu? Bo może zanim mu się odbije to mu bąbelki powietrza, które dzieciaczki połykają wraz z pokarmem kręcą się po brzuszku i boli wtedy? Nasz mały ma tak czasami, nawet jak mu się odbije, to potem bierzemy go na ręce do pionu, brzuszkiem do naszego brzucha i chodząc w ten sposób 'masujemy'. Czasem trwa to nie długo, ale bywa i tak, że się z M. musimy zmieniać, bo ręce odpadają :sorry: Kładziemy go też na sobie na brzuszku, bo tradycyjny masaż brzuszka w pozycji na pleckach u nas nie bardzo się sprawdza :no: Za to b. lubi masowanie plecków i nóżek, które mu robię po każdej kąpieli :tak: I nie ma się co zadręczać, że to wina tego co jemy, bo ukł. pokarm. naszych maleństw jest jeszcze nie dojrzały i cały czas się "uczy" radzić sobie z innym jedzeniem, niż w jak było w brzuszku :sorry: Ja przedwczoraj wieczorem zjadłam dosłownie gryza sezamka i wczoraj już miałam meksyk z małym, bo się strasznie spinał i bączył. Więc póki co, na razie widzę, że jeszcze za wcześnie, za jakiś czas spróbuję znowu i zobaczymy.
viv, liwus fajnie poczytać o waszym chustowaniu :tak: Ja póki co nadal zielona jak trawa na wiosnę w tym temacie :zawstydzona/y: Chusta wisi i czeka na zmiłowanie. Jakoś nie mam kiedy z M. się zabrać za próby motania, a sama chyba nie dam rady :confused:
Ania tulisz już? :sorry:
ankka ja jeszcze nie byłam, dzwoniłam tylko w zeszłym tyg. do pediatry, u którego chcę 'prowadzić' małego i powiedział, że jeśli nie dzieje się nic niepokojącego mnie z maluszkiem, to żeby się wstrzymać z wizytą, bo jest strasznie dużo chorych dzieci i lepiej, żeby go nie narażać na nie potrzebne złapanie jakiegoś bakcyla :no: Póki co sama go obserwuję, ważę i widzę, że b.ładnie przybiera na wadze :tak: Przy wyjściu ze szpitala ważył 3080, a teraz już prawie 5 kg :-) Do tego robią mu się już takie słodkie wałeczki na nóżkach :rolleyes: A ja się martwiłam, że mu moje mleczko może nie wystarcza, bo w sumie je na 3 podejścia :-) W przyszłym tyg. planuję się umówić do ortopedy u którego byliśmy też z córcią swego czasu. I z tego co pamiętam, nie kazał nam robić usg bioderk, bo wszystko było ok po tradycyjnym badaniu. Nawet nie kazał nam szeroko pieluchować wtedy małej. Po pół roku byliśmy na kontroli i dalej było ok :tak: A cenimy go sobie, bo jest naprawdę dobrym specjalistą i szczerze polecam go innym. Możecie sobie wygooglować z ciekawości - Krzysztof Okłot, chirurg-ortopeda :happy:
adgama nie poddawaj się. Może to chwilowe problemy z pokarmem w tej "pokrzywdzonej" piersi? Albo podświadomie to blokujesz ze wzgl. na ból. Trzymam &&& żeby ci się poprawiło i byście mogły się "cycować" jak najdłużej :tak:

Ostatnia edycja:
witam po swietach :-)

a jak tam nasze ciezaroweczki...grudzien po malu sie konczy ,wiec dziewczynki...do mety juz blisko :tak:;-)
moja Mala spi,starszaki zajete gra to mam chwilke zeby z wami posiedziec ..:tak:

Betiks a na jakiej wadze wazysz Piotrusia? na takiej zwykłej? Bo ja wczoraj sie z ciekawosci zabawiłam i tez zwazyła Olinka ale połowa niego to zwisała mi wagi wiec nie wiem na ile to miarodajne jest:sorry: przy wyjsciu ze szpitala wazył 3160, tydzien temu u pediatry wazył 3350 a wczoraj jak go zwazyłam to wyszło 3500 wyszłoby na to ze przybrał w tydz tylko 150g a to niewiele chyba:confused2: do tego kupa która robił ostatnio ...w niedziele:eek: A Twój Piotrus bardzo duzo przybiera chyba tygodniowo co? tylko tydz. starszy od mojego wyszedł z mniejsza jeszcze waga ze szpitala i jets prawie 1,5 kg ciezszy:eek: ja juz mam watpliwosci wiec czy ten moj cyc mu wystarcza:confused2: piersi miekkie dzis w nocy znow jakis kryzys bo z cycka do cycka przekladalam i malo bylo nic mi nie cieknie nie nabrzmiewa owszem jak nacisne to leci ale tez jakos bez rewelacji chyba:///

Przeczytałam o Ciril ....straszne :no: trzymaj sie kochana!!!!

Brzuchatki powodzenia;))

U mnie piersi też miękkie, ale pokarm jest, mała po cycku przesypia do 2-3 godzin, czasami jak nie dojada to daje jej mm i wtedy nocka ładnie przespana.

Dziewczyny nie wiecie jakie dokumenty są potrzebne do ubezpieczalni żeby kaske dostać za urodzenie sie dziecka ???

reklama
Do góry