reklama
Basia_one
Multimama ;)
Witajcie, mamchwile czasu to zagladam, troszke was nadrobilam. Moja mala dzis miala znow napad focha popoludniowego, to samo zmienilam pampersa po sikach i narobila kupke w swiezego no i trzeba bylo znow przebierac i znow dostala spazmow i ryczala jak nie wiem, do tego jeszcze zauwazylam w kupce czarne nitki, sluzu jeszcze nie ma, ale boje sie zeto moze byc wlasnie po chlebku chyba jej znow odstawie i sprobuje za dwa tygodnie.
nie wiem moze ona glodna jest i dlatego taka zla, w sumie dzis po poludniu o 16 zjadla obiadek, potem o 19 dalam jej kaszke a po 20 po kapieli dalam jej jeszcze mleko wypila 100 ml, ale zawsze cos, zobaczymy jak jej sie bedzie spalo. Moze potrzyma ja to do rana.
nie wiem moze ona glodna jest i dlatego taka zla, w sumie dzis po poludniu o 16 zjadla obiadek, potem o 19 dalam jej kaszke a po 20 po kapieli dalam jej jeszcze mleko wypila 100 ml, ale zawsze cos, zobaczymy jak jej sie bedzie spalo. Moze potrzyma ja to do rana.
wiolka23
Fanka BB :)
Basia_One-bardzo sie ciesze że jest taka zadowolona z siostry i chce pomagać:-) Vivienne-u nas też mam nadzieje odpadnie na dniach i będzie spokój Powiedzcie ciążóweczki jak sie czujecie już przy końcówce? coraz wiecej bąbelków na m przybywa żety tylko nam zdrowo rosły Jak piszecie o osciągaczu aventu to powiem wam ze w szpitalu pani od laktacji która do ns przychodzila powiedziala ze avent nie ma dobrych odciągaczy nawet na sali miałam dziewczyne która biedna tym odciągaczem z aventu ani kropli mleka nie odciągla bo źle pierś zasysał i mówila im żeby kupili sobie odciągacz z mandala czy mendelanie pamiętam dokładnie nazwy bo ja akirat nie używam odciągacza mała je tak często ze nie mam takiej potrzeby póki co a i tak cały czas z nią jestem wieć mleka nie musze zostawiać ale jagbym miała kupować to raczej tej marki co położna polecała Noukie jak sie masz?
LilithGoth
Ja mam z pierwszej ciazy laktator lakta plus czy jakos tak. Maz mi ho kupil jak maly nie chcial cyca zlapac. Jest nawet nawet.
Wiolka pewnie Ci chodzi o madela, podobno bardzo dobry jest. Kolezanka go miala.
Wiolka pewnie Ci chodzi o madela, podobno bardzo dobry jest. Kolezanka go miala.
Ten lakta plus to u mnie wszystkie na oddziale miały, polecany przez położne i dostępny w każdej okolicznej aptece. Jak zassał to wszystko bolało i ciężko i głośno ten tłok chodził. Oprócz tego mam z Aventu, też go w szpitalu odradzały, ale on z kolei tak delikatnie zasysał, jak dla mnie o wiele lepsze to było.
clodi
Ale sie dzisiaj fatalnie czułam, taka jakaś zmęczona jestem że jak bym zaczęła rodzić o nie dała bym rady,w głowie mi sie kręci,spała bym cały dzień.Nie wiem czy ta anemia mi sie pogarsza czy co . Synek coraz mniej się rusza, też jakiś taki niemrawy,dobrze że we wtorek na ktg ide bo troche mnie niepokoi ten stan. Kolorowych snów życzę i przespanej nocki
dziś znowu cały dzień poza domem więc tylko tak na chwilę przywitać się i życzyć Wam miłej nocki :-)
no i sprawdzić czy jakieś kolejne mamuski czasem nie rozpakowały się ;-) ale widze że na liście nadal 8 dzieciaczków :-)
do jutra :-) a właściwie do dzisiaj rana
no i sprawdzić czy jakieś kolejne mamuski czasem nie rozpakowały się ;-) ale widze że na liście nadal 8 dzieciaczków :-)
do jutra :-) a właściwie do dzisiaj rana
Witam się i ja:-)
Na razie skurcze przystopowały, są bardzo nieregularne i powiedzmy jeden na godzinę, ale siara mi leci z piersi okrutnie Lekarz stwierdził, że może mi się szyjka rozwierać... To samo było w poprzedniej ciąży, tylko, że w pewnym momencie stanęła i dalej nie chciała, więc chyba jest powtórka z rozrywki....
W każdym bądź razie, gdy skurcze będę miała silniejsze lub bardziej regularne IP, bo istnieje zagrożenie puszczenia zrostów po poprzednim cc...
Na razie skurcze przystopowały, są bardzo nieregularne i powiedzmy jeden na godzinę, ale siara mi leci z piersi okrutnie Lekarz stwierdził, że może mi się szyjka rozwierać... To samo było w poprzedniej ciąży, tylko, że w pewnym momencie stanęła i dalej nie chciała, więc chyba jest powtórka z rozrywki....
W każdym bądź razie, gdy skurcze będę miała silniejsze lub bardziej regularne IP, bo istnieje zagrożenie puszczenia zrostów po poprzednim cc...
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
Ja mam laktatory w sumie dwa, jeden Baby Nova (reczny) i drugi pozyczony Aventu w razie" W". Laktatory Mendela dobre ale drogie takze ja i tak pozostane przy tych co mam Zastanawiam sie nad niania elekt.coraz bardziej i sama nie wiem...z Adasiem przezylam bez i jakos bardzo mi nie brakowalo,no ale teraz mam w sumie glośne starsze dziecko w domu. No i w wakacje by sie przydala...ale miec 250zl w kieszeni a nie miec to tez roznica...hmm...
Internetu nadal brak,dzisiaj ma facet przyjsc naprawic. Wypieram sie tez do sklepu z zabawkami popatrzec ile mnie wyniesie prezent gwiazdkowy dla Adaska.
Ciril trzymaj sie do terminu cc,moze bedzie inaczej jak ostatnio
Neska trzymam kciuki aby szybko poszlo
No i 9 dzieciaczek nam sie rodzi
Internetu nadal brak,dzisiaj ma facet przyjsc naprawic. Wypieram sie tez do sklepu z zabawkami popatrzec ile mnie wyniesie prezent gwiazdkowy dla Adaska.
Ciril trzymaj sie do terminu cc,moze bedzie inaczej jak ostatnio
Neska trzymam kciuki aby szybko poszlo
No i 9 dzieciaczek nam sie rodzi
Ostatnia edycja:
reklama
LilithGoth
Neska w szpitalu wody jej odeszły, reszta w odpowiednim wątku.
Ankka tak ten lakta plus w każdej aptece jest, mąż mi go kupował jak miałam nawał pokarmu a mały niechciał ssać właśnie w aptece szpitalnej innego nie mieli, teraz jak bedzie to samo to zakupie sobie uzywany ale madela.
Czy Was też tak kolka łapie ???
Ankka tak ten lakta plus w każdej aptece jest, mąż mi go kupował jak miałam nawał pokarmu a mały niechciał ssać właśnie w aptece szpitalnej innego nie mieli, teraz jak bedzie to samo to zakupie sobie uzywany ale madela.
Czy Was też tak kolka łapie ???