reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Hej :rofl2:
Noukie powiem Ci, ze takiego smaka mi na marshmallow zrobilas piszac o tym, ze wczoraj poznym wieczorem wciagnelam pol mega paki sama hehe :)
Bulkaasia powodzenia przy przemeblowaniu, ja tez wole sztywne staniki, ale mam calkiem wygodne i fajne staniki z mothercare, teraz czasem nosze tez sportowe, sa mega wygodne i czuje sie w nich komfortowo, w poprzednich ciazach tez nosilam i po poprzednich porodach tez, jak dla mnie wygodne.
Cinamona odnosnie laktatora ja mam elekrtyczny z Tommee Tippe, butelki i smoczki tez z TT. I tak jak Clodi zrobilam wygotowalam je, nic im sie nie stanie.
Wiolka23 kochana ta Twoja corcia, ze tak chce pomagac przy siostrze, super, ze masz taka pomocnice. Pomiedzy naszymi chlopcami jest mala roznica wieku, jak sie Marcus urodzil to RJ byl malutki i nie pamieta tego czasu jak byl sam, zawsze traktowal braciszka jakby byl z nami do zawsze. Zawsze po swojemu przy nim pomagal, jak Marcusowi wypadl smoczek np to RJ podchodzil i mu go wkladal do buzi :), a jak mlodszy synus plakal to RJ podchodzil i go glaskal, kladl mu swoje zabawki, do dzis tak robi, a jak Marcus zaplacze czy np wezmie cos do raczek czego mu nie wolno to RJ do nas podchodzi i nas o tym informuje, np mowi „baby no no” czyli dzidzia nie nie :). Jest miedzy nimi wiez i mamy nadzieje ze tak samo zaakceptuja Henia jak sie urodzi, ze nie beda zazdrosni :).
Fiolka brawo kochana za spakowanie torby, jestem dumna, sasiadami sie nie przejmuj, slemy mnostwo usciskow na dzisiejszy dzien :)
Viv u nas bylo tak samo przy chlopcach jesli chodzi o kapiel na samym poczatku. I tak jak mowia dziewczyny my kapalismy w cieplejszej wodzie niz to zalecane, ja jestem taka jak Basia, zawsze lubilam gorace kapiele i dzieci maja to po mnie do dzis. Przy kapieli i innych czynnosciach wazny tez jest rytual, najlepiej codziennie kapac mniej wiecej o tej samej porze, dzieci nie lubia zmian i nie lubia jak sie wykonuje gwaltowne ruchy przy nich, wiec kapiel musi byc spokojna. Wasze twarze usmiechniete, mow do niej duzo, smiej sie. My przy chlopcach mielsimy taka wanienke z siedziskiem, nie slizgali sie, na poczatku przez pierwsze dni przy kapaniu byly placze, a potem chlopcy uwielbiali kapiele i do dzis dla nich to wielka frajda, ale teraz juz kapiemy ich w duzej wannie. Ta wanienka teraz czeka na malenstwo :).
Joanna nie martw sie, przytulam. Ja po poprzednich porodach tez mialam takie ataki placzu, plakalam z byle powodu, ale to przejdzie, hormony buzuja, wszystko sie musi ustabilizowac, glowka do gory :).
eni ja juz od tygodnia mam odstawiony fenoterol i jak narazie cisza, ale w poprzednich ciazach tez mialam fenka i urodzilam przed terminem.

Wczoraj mialam baby shower, bylo super, spedzialam troche czasu w babskim gronie, maz i znajomi sie postarali, wzruszylam sie jak glupia :). Byl tort z pieluch, dostalam wielkiego pluszaka- to byl prezent od meza :). Znajomi sie zlozyli i dostalismy troche prezentow- ubranek, zabawek, posciel dla malenstwa, kocyk i karuzelke (haha mamy juz, ale wiadomo, ze sie przyda). Znajome kupily tez kilka sztuk bialych body i kazda z nich mazakiem ozdobila jedna sztuke dla malenstwa. Milo spedzilam czas, potem dziekowalam mezowi, bo to byl jego pomysl :). Dzis obudzilam sie po 6, synus juz buszuje w brzuszku. Dzis u nas w planach leniwa niedziela, maz juz nie spi, tesciowa tez, starszy synus wlasnie wstal, a mlodszy jeszcze spiocha, ale zaraz pewnie sie obudzi, bo to jego czas :). Wiec czas sie brac za sniadanie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Eni ja fenoterol odstawiłam 6,5 tygodnia temu. Dzisiaj byłam na ktg i żadnej czynności skurczowej. A kiedyś myślałam, że rodzi się dwa tygodnie po odstawieniu, bo w wielu przypadkach o tym słyszałam

witam mamuśki :-)

mummy3 fajna sprawa z tym baby shower :tak: w ogóle to muszę Tobie 'powiedzieć', że myślałam, że jesteś starsza ode mnie a mamy tyle samo lat. A myślałam tak dlatego bo twoje posty są takie dojrzałe, życiowe;-) oczywiście bardzo fajnie się je czyta :happy:

my dziś byliśmy na spacerku w lesie - pies się ucieszył że w końcu na dłuższy spacer poszedł :-D
ale mnie coś po powrocie brzuch bolał, w sumie jeszcze troszkę boli i powiem wam że jak wcześniej tu pisałam, że póki co to się porodu nie boję tak teraz im bliżej terminu tym częściej o tym myślę i zaczynam się bać:zawstydzona/y:

A ja tak w necie poszperałam i poczytałam jak to jest po tym ostawieniu fenka to wynika że naprawdę różnie, ile kobiet tyle przypadków, ech szkoda:-( bo chciałabym się w miarę szybo rozpakować

My nadal walczymy z meblami, ciagle mi cos nie pasuje. Widzę, że małż ma juz po mału dosyć ale zaciska zęby i przesuwa:tak: Teraz chwila odpoczynku i zaraz znowu do dzieła.
Brzuch mi sie strasznie stawia i podbrzusze boli,ehh...Może to po porannych przytulankach?

Mummy3 ale ci zazdroszczę tego cartersa za połowę ceny i w ogóle tych pięknych świątecznych wystaw i szaleństw :)

Ja dziś zwiedziłam przy okazji mój szpital i troszkę się uspokoiłam jak zobaczyłam sale do porodu , pomimo tego że było południe pokój przyciemniony, świeczki zapalone ... tak bardzo intymnie ... o ile to miejsce można tak nazwać :baffled:

któraś z was wcześniej pytała o czop, więc głupio o nim pisać ale powiem, że zaczął zmieniać kolor na taki dziwny z przeźroczystego i jest go coraz więcej .

Fiolka położna mi powiedziała, że jeśli czegoś zapomnisz do szpitala to oni tam mają, aby się nie martwić ubranka , rożki itp..

Ostatnia edycja:
Witam wieczornie drogie Panie:tak:
neska może zostaw składanie łóżeczka dla m? będzie miał radochę :-D
ciril to się rozkręca
wiolka całuski dla Was:-)
basia pięknie pospałaś :szok:
joanna minie gorszy nastrój :tak:wysyłam moc pozytywnych wibracji ;-)
eni ja mimo odstawienia fenoterolu obie dziewczynki przechodziłam więc nie ma reguły ale obserwuj się;-)
bulkasia dobrze , żę m zaciska zęby i grzecznie przestawia :-D
majja widzisz wystrój atmosfera wiesz jaka jest ważna naprawdę to też oddziaływuje na psychikę. Będziesz miała super warunki i super poród zobaczysz.
neska jak tam skurcze są?
Jutro mam badania krwi nie chce mi się zaś tak rano wstawać :baffled:

Ufff udało się, przeczytałam wszystko :)

Cześć Kobitki!

Od pt. jakoś nie miałam czasu się odezwać, więc teraz nadrabiam.
W pt. lekarz po usg powiedział, że Hania waży 3500, więc od ubiegłego czw. przytyła 500 g o_O Troszkę się przestraszyłam, że tak szybko tyje, ale gin mnie uspokoił, że wszystko jest ok, Mała miała pęcherz pełny, więc w rzeczywistości przytyła mniej. We wt. mam kolejną wizytę.

W sb. spędziłam 7 h w pasażu z koleżanką. Było super, ale jak wróciłam myślałam, że umrę ze zmęczenia. W dodatku z pt./sb. spałam z 3 h, bo tak okropnie bolały mnie plecy :(

Czy Was też tak bolą żebra? Nie mogę leżeć na boku, bo normalnie tak strasznie mnie bolą :(

Btw, w rossmanie wszystkie kosmetyki do majkijażu -40% do 29.11 ;)

Mummy2, Joanna Z, Gryzon
serdeczne gratulacje! :) Dużo siły i radości z opieki nad maluszkami Kochane!

Caroline85 witaj!

Misia2 też bardzo chgiałabym wiedzieć kiedy Hania zechce wyjść, to czekanie mnie już co raz bardziej męczy.. Będę 3mała kciuki, żeby wszystko gładko poszło! ;)

roziszu pięknie waży Hania ;-) z rossmanna dostałam maila może jutro podskoczę bo i tak będę na badaniach w mieście

reklama
Adgama my obie z rocznika 85 :). No troche sie w zyciu doswiadczylo i dobrego i zlego, ale wazne jest to co teraz, czyli szczesliwa rodzina :). Haha a mi moj maz znowu mowi, ze drugiej takiej szalonej dziewczyny dziewczyny to nie spotkal nigdy wczesniej i ze sie nigdy nie nudzi :). Ale fakt zawsze bylam tez zaradna w zyciu, trzeba bylo szybko wydoroslec i sie usamodzielnic :).

Majja w tym carters to byl dla mnie prawdziwy szal but love it haha :). Owszem u nas swiateczna atmosfera, wystawy itd, ale powiem Ci, ze te szalenstwa w sklepach to czasem nie na moje nerwy. W piatek w tych sklepach to mi sie slabo robilo przez caly ten tlum itd. Kochana taki wystroj w szpitalu ma sprawic, abys sie lepiej poczula, intymnie jak w domu, bezpiecznie- to bardzo wazne. Zobaczysz, ze dasz rade i jeszcze bedziesz milo wspominala porod :)

Roziszu piekna waga coreczki :), moj synus tydzien temu na wizycie wazyl 2900 :), ale ja drobna jestem :)

Do góry