reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

No nareszcie nadrobilam was, 5 stron !

Nie za bardzo pamietam co komu odpisac, ale co do tych warg sklejonych, wiem ze to moze nawracac ale nie musi, musze teraz przypilnowac zeby sie znow nie skleily. Zobaczymy jutro jak bedzie z tym placzem, musze wstac i tak rano bo jade z mezem na zakupy, po poludniu mam gosci zapowiedzianych, wiec ja ja przebiore, zobaczymy czy bedzie plakac, dzis przebieralam ja dwa razy w sypialni u nas i bylo calkiem spoko, nie wiem moze ta nasza druga sypialnia jej sie zle kojarzy:szok: nie mam pojecia.

Pojadlysmy dzis nalesniczkow z Majcia i obie bylysmy wzdete od poludnia...ehhh ona ma to chyba po mnie ze mleko jej szkodzi na brzuszek. Dzien nam minal calkiem fajnie, dzis bylo troche mniej placzow, no oprocz porannego przebierania:baffled: nawet spacer zaliczylismy po poludniu.

Strasznie duzo piszecie dziewczyny, ciezko to nadgonic. Mummy3 ciasto wyglada smakowicie, ale ja to bym zjadla jakiegos ogorasa kiszonego :-D Chyba sobie jutro kupie hehe, bo z tej calej wizyty to mi pozostanie opieka nad malutka i jedzonko, bo alkoholowac sie nie moge.

Lece zaraz spac, do jutra.

reklama
Liwus ja też miałam duże problemy z oddychaniem, od jakiś dwóch tygodni brzuch się tak obniżył, że dolegliwości przeszły. Nie mogłam leżeć na plecach ani bokach, nawet przy siedzeniu czułam się jakbym miała cegłówkę na klatce piersiowej. Przejdzie ci na pewno lada chwila.
Brzuch mi teraz leży dosłownie na udach, dziwnie to wygląda .... ja jestem niska i szczuplutka, przynajmniej byłam :szok:

Kurcze Ruda iza troszkę mnie przestraszyła pisząc, że dziecko ma się poruszyć 10 razy na godzinę, moje się rusza często ale nie aż tak :baffled:

nie było mnie od południa a tu czytania na godzinę :-):-):-) wszystko nadrobiłam ale nie wiem już co komu napisać....

madlen79 tak jak pisały już dziewczyny myślami i modlitwą będziemy w poniedziałek z Tobą :tak: oby poród minął szybko i jak najmniej boleśnie :tak:

lilith komplecik boski :-) zamawiaj :-)

mymmy3 mniam, mniam.... ja się zajadam pierniczkami :-D ale zdecydowanie wolałabym Twoje ciacho

no i już więcej nie wiem komu co napisać..... :baffled:

ja dzisiaj w końcu się zmobilizowałam i pofarbowałam włosy... pierwszy raz od kilku lat w domu :rofl2: P. mi pomógł i wyszło całkiem nieźle :tak: już nie mogłam na siebie patrzeć (milion siwków) a na wizytę u fryzjera nie miałam mocy... a juro idziemy do sąsiadów na roczek ich córki i muszę jakoś wyglądać :happy2: a tak po za tym nadal mam olbrzymiego lenia :baffled:

teraz właśnie siedzimy sobie na fotelu i miziam Agatkę po nóżce którą mi wystawia z lewej strony :tak: ja do niej mówię a ona podaje mi nóżkę... rewelacja :-D:-D:-D

Noukie u nas sa rozne marshmallows, najbardziej popularne to biale w duzych pakach, kupujemy czesto, sa tez i rozowe i roznokolorowe, do wyboru i koloru :). A Wy gdzie mieszkacie jesli mozna spytac? U nas jest taka tradycja, ze jak sie facetowi syn urodzi to dostaje drzewo od kumpli na pepkowym, aby je posadzic, bo ze prawdziwy facet to musi syna splodzic i drzewo posadzic i dom zbudowac hehe, moj dostal jak sie pierworodny urodzil, potem jak sie urodzil drugi synus i teraz pewnie tez dostanie, bo napewno pepkowe bedzie mial :-)

a ja wlasnie zjadlam lazanie mojej tesciowej, kawalek tego ciasta i teraz znowu mam ochote na oliwki ze sloika :)

Basia ogorka takiego to i ja bym zjadla

Majja
nasze dzieciaczki maja juz malo miejsca, wiec i te ruchy moga byc rozne, moj to aktywny jest bardzo, ale jest i tak, ze ma leniwe godziny

Goko cudowne sa te harce naszych babli w brzuchu, ja ostatnio mialam tak, ze maly mi harcowal i wypychal swoje czesci ciala, raczki, nozki, tatus sobie brzuszek glaskal i chyba sobie piatke z synkiem przybijal, tak to wygladalo, jak moj R sie do brzucha przytula czy mowi to maly sie uspokaja tak jakby sie przytulal do taty przez skore mego brzucha i jakby sluchal jego glosu, zauwazylam, ze tatusiny glos go uspokaja, super chwile to sa :)

Ostatnia edycja:
Dziendobry, dzis ja pierwsza;-)

Mummy3 mieszkamy w Be;-)

BasiaOne oj ogorka to i ja bym zjadla, mam opakowanie kwaszonej kapusty w lodowce i co siegam cos z lodowki to mam ochote ja otworzyc;-) ja to zawsze albo, na slono, albo owocowo, do slodyczy rzadko mnie ciagnie;-)

U mnie dzis leniwy dzien, wieczorkiem jedziemy na imprezke;-)

Hej dziewczyny!

Coś kiepską noc dziś miałam, ciągle się budziłam, i teraz mam takie wrażenie jakbym nie spała wogóle:confused2: ale pewnie po południu nadrobię :laugh2: zjadłam śniadanko i jadę na rynek, połażę trochę, chociaż pewnie nie za długo bo czuję że noga zaczyna "kręcić" wczoraj cierpiałam z tego powodu pół dnia, zazwyczaj na drugi dzień już jest ok a tu oooo znowu :crazy:

Lil komplecik świetny jest

Mummy3 smakowicie ciacho wygląda, na prawdę miałaś pomysł żeby Nam pokazać, dobrze że dziś dopiero zobaczyłam, jakbym wczoraj wieczorem zobaczyła to by było po mnie :laugh2:

Goko o jaka córa grzeczna :-p

Noukie udanej imprezy, być może ostatnia przed rozwiązaniem;-)

Miłego kochane :-p

Hej

Komplecik zamówiłam przed chwileczką, pewnie w pon albo we wtorek bedzie.
Całą noc nie spałam dosłownie nawet oka nie zamknełam, nie będe pisała dlaczego, po prostu wyć mi se chce i tyle.

Ja jeszcze w lozku bo dziecko laskawe dalo pospac i przed chwila sie obudzilo. Zaraz wstaje potem sniadanko,spacerek z Malym, obiadek i tak dzien mija...

P.S. Wiadomo kiedy Vivieen wychodzi ze szpitala?

Lekkiego weekendu Brzuchatki :)

Ostatnia edycja:
Hej. Ja nie spałam dobrze...

Anka ja też mam nadzieje że mi powiedzą jak małego ubrać na wyjście :zawstydzona/y:

Clodi ja myślałam że w nocy urodzę tez po intensywnym dniu :-p

justyna_0402, dzięki ;-) w sumie niech będzie jaki chce mały tylko żeby był zdrowy :tak:
u Ciebie juz 38 mam nadzieje że wtedy też będę w pełni gotowa :tak:

Czytam że dużo z Was ma 2 torby, ale faktycznie takie duże czy jak?
Ja mam jedną średnią i mam nadzieję że się zmieszczę
o takiej mniej więcej wielkości http://nokautimg3.pl/p-67-bc-67bc3c1a31a01971a5e3b0052066344f500x500/torba-podrozna-slazenger.jpg

Lilith a jakie jeszcze objawy masz ? ;-)

Betiks a czym malowałaś łóżeczko ?
mummy3 daj kawałek:-p

Nie wiem co jeszcze, muszę iść bo w brzuchu mi burczy :-p
ja od jakiegoś czasu czuję się bardzo dziwnie, ciągle mnie mdli, mam niesamowite zaparcia:zawstydzona/y:
jednak czasem uczucie jakbym miała dostać biegunki :eek: masakra
Do tego coraz ciężej a tu jeszcze miesiąc, chyba oszaleje.
Mały wierci się niesamowicie, wypycha chyba łapkę bo czuję taką małą kosteczkę albo pięść :-D

reklama
Witam, mialam dosc spokojna noc, ale nasza mala obudzila sie kolo polnocy na jedzenie. Musze jakos to wyeliminowac, narazie zastanawiam sie jak, moze zacznezmniejszac jej to mleko, bo prochnicy sie nabawi w koncu. Poranne przebieranie przeszlo w miare gladko i bez placzu. Przebieralam ja w sypialni i ja to robilam, troche mi sie buntowala przy zakladaniu rajstop, ale ja rozsmieszylam i przestala. Takze spoko. Zaraz jedziemy na zakupy bo jednak to znajomi do nas przyjezdzaja, wiec musze upierniczyc jakies udka na cieplo, z jedna salatke i jakies jajka w majonezie na zagryche dla nich...:eek: Ae w sumie fajnie ze beda, troche do ludzi sie odezwe :-D

Do góry