reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Justyna moze i pomalu maly sie szykuje do porodu:-), moj maly ma ciagle ADHD ciagle sie rusza:rolleyes2:

Madlen79 kciuki zacisniete:-) daj znac jak bedziesz mogla;-)

Bakusiowa oj zeby to jednak nie choroba:sorry2: dzieciaki tak szybko lapia te zarazki w przedszkolach:no: dzieki za zyczenia zdrowka;-)

Fiolka super ta lampka:rofl2: my tez musimy do Ikei jechac, chce reczniki z kapturkiem dla malego kupic:tak:a takie pudelka zawsze sie przydadza:-) co do wagi moj maly idzie chyba podobnie w 33 tyg wazyl 2300 nastepne badanie mam za tydzien czyli bedzie 35 tydzien ciekawe ile bedzie wazyl;-)
A jak lekarz moze zobaczyc teraz te plucka:confused: super wiesci:rofl2:

Ankka
i ja sie zastanawiam z tymi ubraniami, wydaje mi sie podobnie, ale co w samochodzie????? Nie zgrzeje sie:confused:

Mikaa tak maly juz dostal miseczke cieplej zupki, herbatke z cytrynka i lezy pod kocykiem;-)lepszego samopoczucia zycze;-)

Clodi spokojnie, ciepla kapiel nozki do gory i szybko sie zregenerujesz;-) ja tak codziennie po pracy robie:tak:

Lili juz Ty tu nie kracz:-p ja kupilam fajny dresik taki caly dla maluszka w H&M, ale nie bylo dla dziewczynek byl tylko dla chlopcow:sorry2:

Majja gdzie Ty masz suwaczek, nie wiem na jakim etapie jestes:sorry2:

Nathani nie goraczki maly narazie nie ma:rofl2:

Adgama ach te ich obiecanki cacanki:no: byle pracodawca mial korzysci:sorry2:

Betiks tak matka ciagle przezywa dramat co z praca jak dziecko chore, co z praca jak w ciazy, co z praca jak cos sie dzieje i ciagle trzeba wybierac niby polityka prorodzinna, a jak przychodzi co do czego to nikt o tym nie pamieta:-(

reklama
Tak, adgama, do 2013r. A ciebie załatwili, jak to mówią "bez mydła" :wściekła/y: No, ale Polska to kraj absurdów, więc trza to wziąć na klatę i iść dalej z podniesioną głową, mimo wszystko ;-)
A w ogóle z tym moim swędzeniem to już prawie jestem pewna, że to grzybki mi się pojawiły, no i jutro muszę kupić sobie przynajmniej na przetrwanie do poniedziałkowej wizyty maść clotrimazolum, bo mnie wykończy ta swędzawka :-(

Ostatnia edycja:
dokładnie, wzięłam to na klatę - hehe :laugh2:

edit:
na zamartwianie się przyjdzie później czas, jak już zbyt długo nie będzie mi się udawało czegoś znaleźć, ale narazie nie będę o tym myśleć, teraz najważniejsza będzie córeczka (no i mąż :-p)

Ostatnia edycja:
Hej :-)
nathani najwazniejsze, ze trafilysmy na super lekarzy, bo to podstawa w ciazy, ja sie czuje spokojniesza dzieki temu, mozemy dzwonic do niego o kazdej porze dnia i nocy, zawsze jak dzwonie albo ide na wizyte to zaczynam mu opowiadac o swoich paranojach, a on zaraz pociesza i podnosi na duchu i od razu mi lepiej. Milo mi bylo jak wypisali mnie ze szpitala, a lekarz dzwonil do mnie spytac czy wszystko ok i zadeklarowac, ze jakby co to mamy dawac znac. Mozna czuc sie bezpiecznie majac takich lekarzy, ktorzy nas nie zbywaja :). Polozna tez mam bardzo dobra, mila kobieta, zajmuje sie nami super, mamy z nia czeste spotkania, abysmy mogli sie lepiej poznac i wogole, a to bardzo wazne.
clodi trzymam kciuki, abyscie jak najszybciej mogli zamieszkac we wlasnym domku :), to prawdziwa wygoda, my nigdy na stale z tesciami nie mieszkalismy, wiec przywyklismy do tego, ze pelna swoboda, a teraz przyleciala tesciowa, jestesmy jej za to bardzo wdzieczni i nie wiemy co bysmy bez niej zrobili, tylko czasem sa takie krepujace momenty, bo jednak kazdy lubi swobode :)
wiolka my tez lozeczka dla naszych chlopcow i dla malenstwa kupowalismy z prawdziwego solidnego drewna, wydatek jest wiekszy, ale jakosc jest super, a lozeczko dla maluszka musi byc solidne :). My zamawialismy w sklepie :). Fajnie, ze masz tescia, ktory robi takie cuda :), moj tesc zajmuje sie sprzedaza aut, wiec zawsze moze nam doradzic w tej kwestii :). Gratulacje dla siostry Twojego meza :)
betiks loooo matko, ale Wy sie macie z tymi sasiadami :), my na poczatku naszego zwiazku jak nocowalismy w moim akademiku mielismy takie przygody z moja sasiadka, bo jak wpadal jej facet to rowno czadu dawali :), normalnie uszy wiedly, ale znalezlismy na nich sposob wtedy hahaha. Sluchaj a moze oni sie staraja ;). Oby humorek Ci wrocil :)
Noukie marshmallow u nas w kazdym sklepie, moge podeslac :). My tez zamawiamy kartki z okazji narodzin malenstwa dla znajomych i rodziny. Maz natomiast zamowil cygara, ktore bedzie rozdawal znajomym w prezencie jak sie maluszek urodzi.
U nas jest taka tradycja, ze jak sie dziecko rodzi to tatus rozdaje cygara, nawet lekarzowi itd. Moj maz tak robil po poprzednich porodach, oczywiscie jak sie maluszek urodzi bedzie musial to cygaro rytualnie wypalic itd :). No i jak mial pepkowe po poprzednich porodach to dostal od kolegow drzewa do zasadzenia. Jak sie pierwszy synus urodzil to nie mial gdzie sadzic, bo mieszkalismy wtedy w mieszkaniu, wiec zasadzil w doniczke, a potem po przeprowadzce tutaj zasadzil w ogrodzie, no i po drugim porodzie tez dostal drzewo i tez zasadzil.
Adgama wspolczuje w zwiazku z praca, w glowie sie to nie miesci, zeby tak postepowac.
U nas znowu jesli chodzi o kwestie urlopow macierzynskich to prawo nie jest laskawe. Jest ustawa, ktora daje prawo do 12 tygodni bezplatnego urlopu macierzynskiego, ale ta ustawa nie obejmuje wszystkich pracodawcow. Wszystkie regulacje tyczace sie kwestii zatrudnienia, urlopow platnych czy bezplatnych itd zaleza od stanu. W naszym stanie jest tak, ze kobieta ma prawo do 6 tygodni urlopu po urodzeniu dziecka i jest on czesciowo platny.
Justynka u mnie siara w tej ciazy pokazala sie juz po 20tc, tak samo mialam w ciazy z drugim synkiem, ale w ciazy z pierworodnym przed porodem siary nie mialam, to naprawde roznie z tym jest, wiec nie ma sie co martwic. Eh nie ma co podziwiac nas za decyzje odnosnie porodu domowego, to bedzie moj trzeci porod, podczas dwoch poprzednich przekonalam sie na co mnie stac, nauczylam sie wlasnego ciala, pierwszego porodu balam sie ogromnie, dlatego wzielam znieczulenie, ale przed drugim zrezygnowalam ze znieczulenia, bo chcialam zdac sie na wlasny instynkt i cialo, ten porod chcemy przezyc inaczej „po naszemu”, mamy super opieke, wiec damy rade :), przygotowujemy sie do tego juz jakis czas. Aaaa Justynka bylismy z moim kiedys w Irlandii, w Galway tez :). Moj maz jest Brytyjczykiem, pochodzi z Londynu, ale juz od jakiegos czasu mieszka w US, tutaj sie poznalismy jak przylecialam na stypendium. W Irlandii bylismy jeszcze przed naszym slubem, zakochalam sie w tamtych krajobrazach i cudnie wpominam chwile tam spedzone :).
madlen79 w poniedzialek bedziemy trzymac kciuki, bedzie dobrze i zycze Ci, aby wszystko skonczylo sie porodem sn po Twojej mysli :).
Fiolka ciesze sie, ze wizyta sie udala, ze synus tak pieknie rosnie i ze zakupy sie udaly, cudownie :)
mummy2 jak dzisiaj sytuacja na froncie?
Majja a Ciebie co slychac na froncie? :) torba spakowana? :) Kochana z rozwarciem i ze zgladzona szyjka Ty mozesz nawet ciaze przenosic, nie ma reguly, bedzie dobrze, zobaczysz:). Moj drugi synus wazyl 3300 jak sie urodzil, a urodzil sie w 37t1d, a pierworodny w chwili narodzin wazyl 2860, obu wypchnelam, a tez jestem drobniutka, chudzina z brzuchem :), Ty tez dasz rade. I nie sugeruj sie tymi pomiarami, bo one nie zawsze sa dokladne. Musisz wziac sie w garsc.

Duzo napisalyscie, ale nadrobilam, troche w nocy podczytywalam jak spac nie moglam :).
A ja bylam zrobic badania na jutro, jutro tez mamy wizyte. Teraz moge cos zjesc i skrobnac do Was, tylko troche mi niedobrze :) Zmeczona jestem bardzo, w nocy slabo spalam, wczoraj bolal mnie kark i bardzo mi to funckjonowanie utrudnialo, odpoczywalam troche, jak maz wrocil to zrobil masaz, zrelaksowalam sie, dzis jeszcze mnie pobolewa, ale juz mniej. Humor jak narazie w porzadku :), synus wlasnie mi sie wypycha :). No i jestem ogolnie zestresowana wszystkim :)

mummy 3 mój ginek ma dwa hasła :
1. będzie dobrze
2. będzie pani zadowolona i tym mnie zawsze rozśmiesza i rozwiewa wszelkie obawy

Witam się i życzę udanego weekendy. Dużo odpoczynku i relaksu tak bardzo nam wszystkim potrzebnego.

Nie przeczytam, nie nadrobię, ale zaglądam i podczytuję.

Buziaki

Majja komplecik wygląda tak.

134242038804693721

reklama
Do góry