reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

ciril trzymaj sie, dasz rade, odpoczywaj, wszystko bedzie dobrze.
liwus ja wlasnie o tym tez myslalam, chyba trzeba cos kupic hehe tylko pomysluu brak, do tego wsyztsko zbiega sie jeszcze ze swietami, gdzie prezenty od Mikolaja trzeba kupic i pomysly wyczerpane....
mam ostatnio jakies dziwne sny..snia mi sie bliscy ktorzy juz odeszli, dziadkowie, ciocia, takie normalne zyciowe sytuacje....nie znam sie w sumie na znaczeniu snow, ale mam nadzieje ze to tylko te dziwne sny ktore snia sie ciezarnym. Do tego snilo mi sie dzis ze wylecial mi czop, no to by bylo fajne :-)
dzisiaj poirytowala mnie strasznie reklama zachecajaca do wplacania dadtkow na dzieci z Afryki. Nie wiem jak w Pl ale tu w UK takie reklamy sa non stop, a to na jedzenie a to na wode itp. Chca oczywiscie NIE jednorazowalej wplaty tylko zalozenia direct debit na koncie zeby co miesiac przesylac kilka funtow. JA chetnie sie doloze ale do zawiazania jajnikow tym plodnym afrykankom, ktore sie bzykaja ile wlezie a pozniej nie maja czym dzieci wykarmic. A ja przez rok zastanawialam sie czy stac mnei na drugie dziecko w ogole! Tyle co wczoraj rozmawialam z mezem o naszej sytuacji finansowej i o tym co mozemy jeszcze zrobic zeby to poprawic bo przeciez dwojka dzieci tania nie jest, szczegolnie jesli chodzi o przedszkola tutaj (koszt rzedu ladnych kilkuset funtow miesiecznie). urghhhh

reklama
Wstawiam 2 ostatnie partie prania- pościel i i pieluchy tetrowe... I jeszcze śpiwór do wózka...
Ja mam jeszcze po córce mojej siostry, z zewnątrz ortalionowy w środku taki misio. T. zostawię już powleczenie pościeli i wyczyszczenie łóżeczka. Dzisiaj też muszę znowu torbę do szpitala dla siebie uprać i jutro ją od nowa spakować. Mam nadzieję, że to już ostatni raz...

Hej
Ale sie dzisiaj nie wyspalam. Przebudzilam sie ok 4 i zasnac nie moglam. I Mala w tym samym czasie tez w brzuchu sie przelewala. Zasnelam znowu dopiero po 6 rano. Wiec dzisiaj oczy mam jak zapalki.
Ciril trzymam kciuki za Was, oby jak najdluzej w dwupaku
Vivienne pewnie caly czas wpatruje sie w Marysie...
A swoja droga pieknie nam sie ten tydzien zaczal i koncowka tygodnia tez zapowiada sie pieknie i teraz juz tak bedzie do konca roku...

Hej ciężarówki.

Ja jeszcze nie wiem o której jadę, albo zawiezie mnie koleżanka po 15:00 albo mąż pożyczy auto od kuzyna i zawiezie mnie po 17:00, gdybyśmy nie mieli auta w warsztacie to pewnie wziął by dzisiaj wolne i mnie zawiózł rano, no nic posprzątam sobie jeszcze, pomyję gary, i dopakuję torbę jeszcze.

Zauważyłam że skurcze nasilają się wieczorem, po prysznicu były nawet silniejsze jak przed ... nie wiem o co tu chodzi, ale znając mnie pewnie rozwarcia nie będzie ale znając moje szczescie zatrzymają mnie w szpitalu.
Wolałabym żeby jednak odesłali mnie do domku, no bo jak mąż mnie odwiedzi ??? Skoro auta nie ma, a po pracy zanim by przyjechał to juz godziny odwiedzin by mineły.

My starszakowi na pewno coś kupimy, jeszcze nie myślałam co ale coś kupimy :p

Bylam na ktg maszyna nie jest zepsuta zapis mialam bardzo ładby książkowy jak to położna powiedziala a balam sie bo w nocy skurcze mnie męczyly wrócilam do domku to mialam gości teraz zagldam do was i zaraz sie za jakiś obiadek biore bo samo nic sie zrobić nie chce:dry: Mummmy2-popieram cie calkowicie wiadomo że można pomóc i trzeba jakoś dzieciom pomagać ale gdyby sie tak nie pruli za przeproszeniem to i dzieci tyle glodnych by nie bylo więc powinni zbierać ale na to żeby ich zabezpieczać albo podwiązywać:wściekła/y: pozatym oni zbioerają na dzieci w afryce a w polsce mało jest dzieci które głodem przymierają???albo rodzice alkoholicy je tluką i nie dają jeść swoim krajem sie powinni najpierw zająć a nie pomagać innym a u nas bieda z nędzą :no: Ciril ty już któryś raz torbe do szpitala pakujesz ja swojej jeszcze ani razu nie zdążylam spakować:zawstydzona/y:dzis sie za to wezme bo w razie gdyby to przecież sama sie szybko nie spakuje a m to niewiedzialby w co ręce wlożyć:sorry2: Vivienne przerazilaś mnie tym stwierdzeniem że 3 min po znieczuleniu koszmar :szok: czekam na relacje dlaczego? i ze stresu mnie już zwija:baffled: ide obiad robić zajrze do was jak sie ogarne:happy2: Jak chodzi o prezent dla starszego dziecka to powiem wam szczerze ze o tym nie myślalam nawet my naszej Nastce na bieżąco coś kupujemy jak kupujemy coś dla malutkiej żeby sie nie czula pokrzywdzona że dla niej nic bardzo ją cieszy też jak pozwalamy jej wybierać rzeczy do wyprawki dla małej ale o prezencie od młodszej siostry dla starszej to nie myślałam zastanowie sie nad czymś

Ostatnia edycja:
ciril fajnie, że w domku w dwupaku jeszcze:tak:
Lilith oby wszystko było ok i wracaj bo to jeszcze nie was czas, trzymama &&&&&&&.
Ide po zakupy jakies na obiad.

Asianie bój się... Najważniejsze żebyś była pod kontrolą... Dzidzię masz już donoszoną i to najważniejsze

Hej,
Strasznie dużo naskrobałyście postów.
Ja dziś byłam na badaniach, morfologia i mocz. Zdziwiłam się bardzo bo babeczka jak mi pobierała krew to powiedział, że bardzo mało krwi mi pobrała bo więcej lecieć nie chciało:szok: Pierwszy raz spotkałam się z czymś takim.
Vivienne moje najszczersze gratulacje!!! Marysiu witaj na świecie!!!

4madlen świetny ten twój szpital, warunki naprawdę ekstra.
Lilith trzymam kciuki za dziś, żeby wszystko było dobrze i żebyś nie trafiła do szpitala.
Wiolka super, że Ktg ładnie wyszło:-)
Joanna będzie dobrze nie martw się, lekarze wiedzą co robią.

reklama
asia nie boj sie, mnajwazniejsze ze wykryli, jestes monitorowana a dzidzia juz donoszona, przynajmniej szybko bedziesz sie cieszyc malenstwem

Do góry