reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

4madlen Zazdraszczam! Super że masz już datę wyznaczoną. Ja dowiem się czegokolwiek dopiero pod koniec listopada, a Ty już będziesz dawno po...

Wszystkim Wiolom wszystkiego najlepszego!

Dziewczyny nie ma co narzekać. Już znacznie bliżej niż dalej mamy :) Zobaczycie jak zleci szybko ;)

reklama
Jestem,jestem. Tylko dzisiaj mam totalnego dola.jakas deprecha mnie dopada.caly dzien wyje, maz juz chyba ma mnie dzisiaj dosyc hehe.
Madlen ale super ze juz znasz date cc. Tez bym tak chciala.

Podobno sperma zawiera w sobie oxytocyne i niektorzy lekarze zalecaja sex zeby przyspieszyc porod.

Dzisiaj moje dziecko powalilo mnie na lopatki. Przebieralam sie przy nim i nagle zapytal "mamo a co to" odpowiadam cycki. A on na to " Jeziu ale duzzze"

I od nas najlepsze zyczenia dla wszystkich Wiolek :-). Szybkich i latwych porodow :-)

4madlen super, ze znasz juz termin porodu, zazdraszczam, bo tez chcialabym miec juz swojego dziecia po tej stronie brzuszka :-)

LilithGoth mnie tez czasem dopadaja deprechy, czasem nawet nie wiem czemu, po prostu mam dni placzliwe i wtedy sama ze soba nie moge wytrzymac i wspolczuje wszytskim wokol mnie, a moj maz to aniol bo znosi te wszystkie moje nastroje :-).
Synus Twoj spotrzegawczy hehe.Nasz starszak zaczyna skladac pierwsze zdania, miesza przy tym jezyki angielski i polski, ostatnio zaraz po przebudzeniu stanal w kuchni przy szafce, gdzie sa ciastka i zaczal krzyczec "mama gimme me am am", wiec powiedzialam, ze nie dam, bo najpierw jest sniadanie, a ciastka beda pozniej to on poszedl do taty i za nogawke zaczal go ciagnac skarzac sie na matke, ze mu ciastek nie chce dac i bylo "mama beee, daddy gimme me am am" :-).

Witam mamusie

nie wiem jak wy ale ja od kilku dni piore i prasuję, piore i prasuję, itd.
jak wyjęłam wszytskie ciuszki to się za głowę złapałam ile tego mam:szok: no ale fakt że to na okres 6 miesięcy (teoretycznie, bo podobno Synuś ma większe gabaryty niż Córcia:baffled:) tak więc od tygodnia nie zaglądałam nawet do kompa bo poprostu mi się nie chciało, no ale juz tylko 2 praleczki do wyprania + pościel no i do tego jedna 2 juz wyprane, wysuszone tylko wyprasować
a potem czekać już na dzieciątko:-)

Też muszę jeszcze wyprać pościel i będę miała wsio wyprane i naszykowane... Wczoraj kupiłam huggies newborn w packu z chusteczkami i ręcznikami do szpitala.

dzień dobry z samego rana :-) Dzieciaki i mąż wydelegowani więc mogę wracać do łóżka :-) znów mam fatalną noc za sobą... ale najpierw musiałam Was poczytać bo później znów bym nie ogarnęła tematu :-D

Kubuś dzisiaj jechał z zerówką za wycieczkę pt. "Wyprawa do zagrody kowala" od 6 już nie spał z emocji a Mareczek miał kryzys, że to nie fair, że on będzie musiał się uczyć na lekcjach a Kubuś będzie się bawił :baffled:. Ostatnio ten mój pierworodny ma same problemy... i ciężko się z nim dogadać... ale cóż musimy to jakoś przetrwać ;-)

Jeśli chodzi o paczkę z Bebilonu to ja tez dostałam tylko misia... nic więcej...

Ja też z bebilonu mam tylko misia , ale dobre i to :-) a saszetkę mleka taką jakby próbkę kupiłam sobie w rossmannie :happy2:

Ja mam wszystko już poprasowane , pościel czeka na odpowiedni moment na założenie. Torbę do szpitala teoretycznie mam gotową brakuje mi tylko kilku pierdółek dla siebie :happy2: Ale do połowy listopada powinnam już wszystko mieć :-) Pod koniec listopada czeka mnie jeszcze tylko wypranie wózka i fotelika i zakup budki do fotelika i wsio :happy2:

Odprowadziłam Małego do przedszkola ..z dnia na dzień zimniej brr... teraz jem śniadanko i zaraz ruszam pozałatwiać sprawy których wczoraj nie zrobiłam :zawstydzona/y:

Mam nadzieje ze wszystkie mialyscie dobra noc.
Ja sie szykuje I do szpitala w domu powinnam byc pewnie Na 14 moze 15 mam stresa jak nic. Ale trzeba sie przyzwyczaic bo teraz 2 razy w tyg mnie to czeka.

Milego dnia

witajcie. Ale mam nadrabiania fiu fiu. byłam na badaniach, zjadłam śniadanko piję waniliową kawkę i zabieram się za zaległości;-)
misia jak się dziś czujesz?
majja i aurelka dacie radę uwierzcie mi jak ja dałam :-) a ja panikara i bez możliwości znieczuleń, sie musiałam męczyć. macie cały pakiet do wykorzystania będzie git. ps. ja też się boję ale ja nie mam takich możliwości jak Wy ;-)
mummy 3 my tez trójeczka - 3 córeczki damy radę.
ankka 1 kg na plus wow. ja to aż się boję pisać :-p
mummy 2 ja obie córki przenosiłam a robiłam wszystko seks!mycie szorowanie podłóg!schody (mieszkaliśmy na 4 piętrze wtedy)lampka czerwonego wina!masowanie sutków!nie wiem co ta jeszcze młode się nie spieszyły i perypetie straszne przy porodach w końcu oksytocyna przy obu:no:nie wsominajac przebicia pecherza płodowego i masowania - myślałam ze umre. ale przezylam kobiety sa jednak silne
4madlen super już możesz odliczać dni. jaki to komfort znać datę jeju zazdraszczam
goko pamiętaj nie jesteś sama z czasem ja tez jeszcze daleko w lesie
noukie gratki ja w czwartek. no żebyś wiedziała :-(
joanna trzymam mocno

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry witam sie z malą po śniadanku zaraz ide ją zaprowadzić i jak wróće to zahacze o zakupy i sprzątnie w domu mnie czeka gdzies po 16 wizyta u gina i zleci dzień:happy2: u nas zimno jak cholera ale słonko swieci twardo ale coraz blizej zimy

Do góry