reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
4madlen a to spory chlopak:szok: i to w 36tc, wciaz rosnie, moja kolezanka urodzila ostatnio chlopczyka 4300, wyprosila cesarke...
dziewczyny chcialam sie was zapytac o pozycje podczas snu...jak wiele z was ostatnio nie sypiam, ani dobrze ani wiele...zawsze staram sie na boku, szczegolnie na lewym, ale ostatnio biodra juz mnie bola i tak od 2 nocy budze sie spiac na plecach.....martwi mnie to bo z tego co wiem to nie powinno sie - ucisk macicy na zyle i mniejszy doplyw tlenu do mamy i dziecka. Czy wam zdarza sie tez przekrecic na plecy? staram sie podkladac poduszke pod bok zeby miec jakis taki kat nachylenia, ale czesm poduszka spada....

Madlen piękna waga , ale chyba to już faktycznie przy ewentualnym naturalnym porodzie byś się męczyła:-( Trzymam kciuki za kwalifikację.
Nathani miałam dziś w nocy podbne koszmary co Ty czyli cmentarz i inne ..
Aurelka próbuj rodzić naturalnie. Wiadome jest że pierwszy poród zawsze jest dłuższy od drugiego czy trzeciego ale jeśli masz możliwość skorzystania ze znieczulenia to próbuj. Jak nie będzie Ci wychodziło to i tak zrobią Ci cc. Cesarka to jednak jest operacja/ingerencja w organizm więc jeśli możesz tego uniknąć to spróbuj. Ja mimo że miałam pierwszą cc to drugą też chce cc, ale wiem że lepszy jest sn. I gdyby nie to że pierwszy poród wywołałam sobie nieświadomie to może i Młody by się urodził naturalnie.
Wiolka też mnie ogrania leniwiec i to okropny. Miałam dzisiaj iść do MOPS donieść dokumenty i do NFZu podbić teściowi wniosek na zaopatrzenie ortopedyczne i nie zrobiłam tego. Jutro od rana to zacznę czynić.
Dziecko moje też w zimowej kurtce dzisiaj poszło do przedszkola i w sumie czapce też. Tylko buty miał jesienne aczkolwiek jak patrzyłam po drodze na te dzieci jak poubierane to wszystkie już mają zimowe ubrania ( buty+kurtki+czapki).
Mummy ja ogólnie spać nie mogę ale jak już mi się uda zasnąć to zazwyczaj śpię na lewym albo prawym boku, biodra też już bolą i czasami także budzę się na wznak, ale się tym nie przejmuję bo to jest sporadyczne ponieważ dziecko jest na tyle ciężkie że nie mogę oddychać leżąc na wznak.

mummy 2 zdarza mi się leżeć na plecach , ale to w dzień jak leżę. w nocy prawy lub lewy bok
Aurelka dasz radę jak masz cały pakiet to tym bardziej będzie git

Aurelka jak masz taki wybór to próbuj siłami natury, zresztą jak nie ma przeciwskazań do SN to cc od razu Tobie nie zrobią, chyba że poród nie będzie postępował to wtedy tak.

Ja spię albo na lewym albo na prawym boku, jak mnie bolą biodra to podkładam sobie poduszke jeszcze jedną i śpie w pół leżąco.

Dzisiaj też mam totalnego lenia i dzień placzu chyba tzn na razie 3 razy płakałam bez powodu. Ale jak na razie jest cisza hehehe.

Co do snów to też mam koszmary ale to normalne w 3 trymestrze hehheh.

Własnie dzwonił mój mąż i powiedział ze nie wiadomo kiedy auto odbierze z warsztatu bo skrzynia biegów poszła, i kolejny wydatek, skąd na to brac piniądze, wszystko sie wali pod sam koniec ciąży zaje.....

Madlen duży facecik... w sumie to nadajesz się już do rozpakowania i ciuszki na 56 Ci się nie przydadzą;-)

Muszę jechać kupić Młodemu buty na zimę... Mam nadzieję, że jeszcze wróci jesień, a nie ta zima:baffled:
Zgaga mnie męczy...

Witajcie !!!
Ale ma dzisiaj lenia, nic nie chce mi sie robic ale niestety jesc trzeba i jakis obiad bede musiala zakrecic.
Po poludniu ide na zajecia w basenie dla ciezarnych wiec moze po tym bede miala wiecej energi.
Mummy2 mi tez sie zdarza lezec na plecach, czasem jak mnie po calym dniu plecy bola to tylko w takiej pozycji przechodzi mi bol. Wiadomo ze staram sie spac na boku ale podczas snu nie mamy wplywu na zmiane pozycji, wiec jak sie budze na wznak to nie panikuje, przeciez nie leze tak 24 h / dobe.
4Madlen kawal chlopaka z twojego Antosia. Trzymam kciuki za kwalifikacje

reklama
jestem już po wizycie ale to wszystko w odpowiednim wątku :-) w skrócie wszystko OKI :-)

u nas dzisiaj zimno ale słonecznie... chłopców tez posłałam dzisiaj już w kurtkach i butach zimowych...

madlen duży ten Twój synuś :tak: ale lepiej tak niż miałby mieć za mało :tak:

Do góry