reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Joanna wiem powinnam tak myśleć ale nie potrafie, cały czas mi sie zdaje że coś może być nie tak i od razu łzy w oczach. Denerwuje się, ręce mi się trzęsą i chyba już w depresje popadam, nie wiem jak wyjść z tego dołka. Jak we wtorek mi coś na ktg źle wyjdzie to całkiem sie załamie

reklama
Witam niedzielnie...i biało :) jakos mi tak to nie pasuje bo jeszcze dużo liści na drzewach no ale cóż...
Ja spac z kolei nie mogę przez okropny ból bioder, nawet jak wstaje to zanim się rozruszam to jakbym zakwasy miała:/

Joanna jeszcze chwilka i bedziesz tulic malucha:)) ja w poprzedniej ciazy miałam podejrzenie cholestazy bo sie drapałam własnie po łydkach i dłoniach, aż na nogach miałam skórę pozrapywaną ale wyniki wątrobowe o dziwo wyszły mi dobre. Wtedy mnie połozna z lekarzem uspokajali że to nie jest nic złego po prostu ciążę rozwiązuje się wczesniej. Całe szczęście że przy końcówce Ci to wyszło bo często wychodzi dużo wcześniej.

Clodi lekarze czasem to potrafią cos tak palnąc że tylko nastraszą bo podejrzewam że gdyby naprrawde coś się działo i sam lekarz byłby zaniepokojony to nie czekał by do czwartku tylko od razu dkierował Cię na oddział. Twoój wynik jakby nie było jeszcze chwile temu był normą - nie martw sie na zapas, póki co kuruj się zdrówka życzę!;-)

Lil ja to ciasto maslankowe zawsze w sezonie letnim czesto piekę właśnie z owocami najczesciej jak są truskawki:-p

Witam, ja tez sie drapie jak cholera, po rekach, udach, piersiach i na pupie najgorzej, na skorze mam az takie wypustki. Mialam robione badabie krwi na watrobe ale wszystko wyszlo ok. GP powiedziala mi ze to przez hormony i ze to jest jakis rodzaj egzemy. Nie wiem co mam jeszcze robic bo skoro wyniki dobre to chyba to nie cholestaza.

Jedziemy dzis na zakupy pokupowac reszte drobiazgow dla malej.

Cze kobietki,
Ja tez juz nie moge spac,prawie wogole nie spalam tej nocy, a poprzedniej mialam koszmary, jeden z nich to pogrzeb dziecka- caly kosciol ludzi placzacych, jakas baba z gromnica i martwe niemowle- masakra. Jak sie obudzilam to nie moglam dojsc do siebie i dalej nie moge. Nie wiem, czy to pelnia byla, czy moj mozg zeswirowal!

Joanna- dobrze, ze jestes pod nadzorem, musi byc dobrze i musimy w to wierzyc! Jestes dzielna mama i dasz rade, a maluszek bedzie piekny i zdrowy. Nade mna tez wisi caly czas przedwczesny porod... mam wszystko gotowe dla Franka, ale nie wiem, czy moja glowa jest gotowa hehe. Jedno jest pewne Twoje malenstwo w tym tygodniu jest juz bezpieczne, pewnie juz nie potrzebowaloby nawet inkubatora :) Trzymam kciuki za Was!

Clodi- kuruj sie i nie martw sie tak. wiem, ze teraz juz na finiszu kazda z nas ma durnowate mysli, ja tez jak moj maluc sie nie rusza dluzej niz 2h to szturcham brzuch i budze go- nawet w nocy. Mam nadzieje, ze on tego nie zapamieta i da mi pospac jak sie juz wykluje ;-)

Sarka- wspolczuje, ja mialam tak 2 tygodnie temu, na szczescie przeszlo jak na razie...

Moj maz dzis z rana upiekl rogaliki na piwie (super proste- nawet dla chlopa) z powidlami sliwkowymi... pychotka ;-):-) Cudnie tak wstac kiedy kusi cie zapach ciasta :-D

Wisienka no wlasnie to jest problem tej cholestazy ze nie wiadomo I niej za duzo. A swedzenie to stopy pod spodem I dlonie wewnatrz,
Ale skoro wyniki ok to nie ma sie czym przejmowac

Muffy dziekuje, wlasnie u mnie tez problem ze Glowa nie gotowa;) a reszta ok:):) damy rade

Joanna mocno ściskam. pewnie żę dasz radę wszystko będzie dobrze i utulisz maluszka;-)
clodi nic się nie denerwuj że dzidzi coś będzie spokojnie, kuruj się leż i pij dużo zwłaszcza przy gorączce. dół dopada mnie też często ale już naprawdę dużo nie zostało.
biało u nas potem wrzucę zdjęcia bo teraz muszę sie szykować do zboru mimo godziny na plus brakuje mi czasu:-(

Joanna będzie dobrze, jeszcze 2 tyg i ciąża donoszona :)

Ja wczoraj się naczytałam o naturalnych porodach po cc i teraz zaczynam sie zastanawiać czy aby na pewno chce rodzic naturalnie :confused: Chyba muszę pogadac o tym z moją ginką. Jest teraz ięcej przeciw za SN niż za cc ... boję się że macica może peknąć, kurde ju teraz zgłupiałam.

W ogóle od wczoraj takie bóle krzyża mam że masakra, przy każdym wstawaniu brzuch ciągnie ( a może to blizna mnie ciągnie ??? ) i od 2 dni ma skurcze BH dosyć bolesne. Do tego mam wrażenie że brzuch mi opadł.

reklama
clodi gorąca herbatka, ciepła kołderka i przejdzie Ci to cholerstwo... kuruj się :)
joanna dobrze że potrafisz opanować nerwy.. tak jak napisałaś: Twoje dziecię potrzebuje spokoju. Będzie dobrze! a powiedz mi Kochana jak często miałaś te swędziawki? bo mnie też czasem swędzi lewa dłoń i lewa stopa od wewnątrz właśnie, ale to codziennie się nie zdarza... myślisz że powinnam się przebadać przy takiej częstotliwości objawów?

Do góry