reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Witam się i ja.:D
Wstałam dziś o 9, a tu już prawie 11 a ja ciągle w łóżku, hihi. Korzystam póki mogę. :p
Miałam iść z mamą na zakupy, a tu pogoda do niczego i jednak zostaję w domku.

jejku ale brzydka pogoda... a wczoraj było tak pięknie...
Mały w nocy znowu próbował się przekręcić... trochę zmienil pozycje ale tak szczerze to mam nadzieję ze zostanie na pupie... bo już chce to cc:sorry2:
noukie super zakupy:-) ja czekam na kase z zus i sie doczekać nie mogę :confused:
clodi współczuję... ja miewam dużo mniejsza zgage i tez sie nią męcze bardzo a przy takiej jak Twoja to bym zwariowała... oby Ci przeszło!
dobrze że muffy w domku, teraz bedzie juz tylko z lepiej :)

Ja pieniążki z Zusu za L4 z września (od 1-17.09), dostałam dopiero 19 października. Tak więc nawet nie zamierzam czekać na resztę pienążków z L4. :)

Ja ledwo otwieram oczy, a już komputer włączam, heh. Teraz idę zjeść jakieś śniadanko, potem kawka z paru ziarenek kawy rozpuszczalnej i pół szklanki mleka, heh. ;)

reklama
Misia też mam takie ochraniacze na nasze wyrka, dla nas kupowałam w ikei, a dla Malucha w komplecie z materacem. Ale w ikei powinny być też do dziecięcych łóżeczek.
Dodatkowo kupiłam jeszcze coś takiego http://www.doz.pl/apteka/p45816-Tufi_podkladka_higieniczna_90cm_x_60cm_5_szt do szpitala i zaś na łóżeczko dla Małej w razie W i jako przenośny przewijak "w gości".

Lil nie widziałam tego działu w h&m ostatnio, może w innym sklepie, ale nie mam siły na jazdę po galeriach. W internetowym sklepie c&a mają wyprzedaże do -70% ale przez neta nie kupię.
Do wyprzedaży sklepowych pewnie zamarznę :-p Zostały mi sklepy osiedlowe, ale zabieram się jak pies do jeża. Zamulona jestem jakoś, chyba ta pogoda tak działa.

Zawsze jak wrzucam jakiegoś linka to mi połowę posta tnie... :confused:

Ostatnia edycja:
noukie czekam na kasę za L4... ja już z nimi tyle "powalczyłam" że znam te ich zasady... mają 30 dni na zrobienie przelewu od dnia złożenia zwolnienia... więc jeśli któras z nas ma zwolnienie 30 dni i złoży je do Zus w dniu wystawienia l4 to kase powinna miec na koncie najpóźniej na następny dzień po skończonym zwolnieniu... trzeba tez pamietac, że na złozenie zwolnienia do zus mamy 7 dni od jego wystawienia wiec jesli złozymy np. 7 dnia to kase dostaniemy 7 dni po skonczonym zwolnieniu... a u mnie akurat w tym miesiacu wypadło ze 30 dni mijało w weekend i powinni przelac dzis przelewem natychmiastowym ale jeszcze nie mam a juz chce zamawiać ostatnie rzeczy na allegro :-p
nathani
mam nadzieję, że mnie nie zdyskwalifikują bo rzeczywiscie mam problemy z kregoslupem i miednica, ale ortopeda tak napsał mi zalecenie do cc ze nikt sie nie moze docyztac i ginka powiedziala ze moga tego w szpitalu nie uznac ;/

Nathani żeby było bliżej, chętnie bym wpadła :-)
Na na swój materac też mam taką nakładkę, a o dziecku zapomniałam:tak: no ale zaraz to nadrobię i zamówię na allegro bo mam nietypowe łóżeczko tzn.70x140, później robi się z niego tapczanik.

Dzien dobry wszystkim,

Ale jestem z siebie dumna. Wczoraj zlozylam sama komode bo mojemu N sie wczoraj nie chcialo i powiedzial ze w poniedzialek to zrobi a mi z kolei nie chcialo sie czekac bo mnie wczoraj po poludniu nie wiedziec czemu energia rozpierala. Wiec sie za to wzielam i ja zlozylam a N wolalam tylko jak trzeba bylo meskiej sily. Jednak przy jej skladaniu strasznie sie zmachalam i od razu do lozka poszlam. Tak wiec komoda wietrzy sie z fabrycznego zapachu i juz niedlugo bede mogla powkladac do niej rzeczy Maieczki
Misia ja tez sie dzisiaj wyspalam chyba za wszystkie czasy
Noukie ale zaszalalas z zakupami.

ta daaam! jest kasa :)
cinamona gratuluję zdolności meblarskich ;-)

wczoraj na "spacerze" spotkałam kilku znajomych i wszyscy mowili ze sie bardzo na twarzy zmieniłam... cholera! za dużo czekolady- mówię, a oni ze nie przytyłam tylko chyba poród lada dzień... no dzięki- myślę... tak zaprzątnęli mi tym głowę, że w nocy co godzina się budziłam i sprawdzałam czy mi przypadkiem wody nie odeszły...

cinamona bo na facetów czasem liczyć nie można hehhehe i trzeba czasami samemu sie za to wziąść, ja wczoraj sama złożyłam łóżeczko i pomalowałam bo R stwierdził że ma na to czas hhehe, jasne oni zawsze mają na wszystko czas:wściekła/y:

reklama
A mnie a propo 8 miesiąca naszły reflekcje ;-) Kidyś myślałam że jak będę w ciąży i to końcówce to będę tylko leżeć, umierać z ciężkości i wyglądać jak słoń a tu takie miłe zaskoczenie :-p

Nathani mmm grzybki :-p

Noukie u mnie nie ma szans na przespanie się w ciągu dnia, wszytsko mnie irytuje i drażni nawet w zatyczkach :blink:

Misia ja już sama nie wiem czy to kupić, koleżanki mówiły że to się nadaje dla starszego dziecka bo taki mały nie zasika materaca ale w sumie sama nie wiem :dry:

Lilith a co to przeszkadza :-D moja koleżanka ubierała dziewczynkę w niebieskie ciuszki bo lubiła ten kolor.
Ja teraz kupiłam niebieską wanienkę (nie było neutralnych) i przy 2 dzieciaczku nie mam zamiaru zmieniać nawet jak będzie dziewczynka, dla mnie kolor mało ważny :-p

Vivienne w podkłady to ja się też mam zamiar zabezpieczyć, używałam ich jak mojego psa uczyłam czystości :-D nie wyobrażam sobie nie mieć tego bo np. mój kuzyn przebierał swojego syna u nas na kanapie bez niczego :eek: no i nam zesikał łóżko :no:

4madlen a nie wiesz jak jest z pracodawcą czy ini mają jakis okres na danie l4 do zusu?

Cinamona to super :D

Ja tam na męża nie mam co narzekać zrobi wszystko o co go poproszę :D
Jutro na szkole rodzenia ma być o połogu i babeczka mówiła że mężowie niepotrzebni ale mój nie chce abym sama autobusem się tłukła i ma wolne:-)

Do góry