reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
dzień dobry nie bylo mnie od soboty bo ten kurcze internet z orange mnie wykończy nie dzialał dziad jeden będziemy z niego rezygnować małą mam dziś w przedszkolu ja kończe obiad robić ide poczytać co u was słychać:happy2: Clodi może skontaktuj sie z lekarzem który leczyl cie na refluks ja mialam to samo ostatnio wiem co czujesz i wiem jak boli okropnie gardło przepalone od zgagi zażywam po 1 tabletce od czwartku ranigast i mam ulge mega wielką czuć różnice kolosalną a aż tak sie męczyć nie ma sensu tymbardziej że szkodzisz samej sobie bo z każda kolejną zgagą przelyk coraz bardziej podrażniony

Ostatnia edycja:
Właśnie zrobiłam zamówienie przez allegro, wyszło 177 zł :eek:
a jeszcze musze domówić termomert, szczotke do włosów, smoczek tylko nie wiem jakie :sorry2:

Fiolka ja termometr do wanienki i szczoteczkę z grzebykiem kupowałam w Rossmanie, jakiś czas temu już. Chyba oba z babydream brałam, ale na pewno są też z Canpola produkty, w tym ten biały komplecik szczotka/grzebyk do którego linka wkleiłaś.

Pozytywnie mnie dziś zaskoczyła kasjerka właśnie w rossmannie, zdążyłam stanąć w dłuuugiej kolejce, zaraz przyszła pani na kasę obok i "poprosiła do kasy", oczywiście pierwsza poleciała babeczka z moherkiem na głowie i jednym produktem, a kasjerka powiedziała "najpierw panią z brzuszkiem poproszę". Wiecie jakiego buraczka złapała pani moher? :cool2:

Co do zgagi to w pierwszej ciazy jechalam na gavisconie w butelce, poprostu trabilam po lyku z butli jak mnie palilo. Teraz sporadycznie zazywam gaviscon w tabletce jesli mam faktycznie mega zgage. Dziewczyny ja nie wiem jak mam spac....moje dziecko nie pozwala mi spac na zadnym boku, do tego na plecach mam dusznosci, wczoraj w nocy przebudzilam sie i poszlam po dodatkowa poduszke i wlozylam ja sobie pod plecy zeby spac na pol lezaco, ale za to dzis czuje sie jakby mnie ktos skopal:confused2:

Jesli chodzi o kosmetyki do szpitala to ja wezme te same co uzywam w domu, u nas nie ma wymogow zeby byly bezzapachowe. A jesli wszystko bedzie w pozadku to synka wykapie dopiero w domu, zeby mi te france w szpitalu znow pepka nie zamoczyly. Przyznam ze na wyjscie ze szpiatala Majce nie smarowalam buzki niczym, ale przykrylismy ja pieluszka na trase szpital-samochod.

Wymogów o bezzapachowych kosmetykach to i tu chyba nie ma... znaczy ja pierwsze słyszę takie coś :p Żel pod prysznic mam taki jakiego używam, tylko do higieny intymnej biały jeleń, ostatnio i w domu go stosuję, on jest hipoalergiczny i bez tych tam parabenów i innych, więc powinien się sprawdzić po porodzie. Przynajmniej wszystkie położne tak mówią ;)

Ja się dzisiaj naczytałam o Waszych zgagach aż w końcu i mnie dopadła. Ale gaviscon pomógł, ohyda, ale pomaga. Jeszcze :-p

fiolka termometr do wanny kup zwykły ja mam canpola, smoczek albo avent albo nuk oba są super, my do 1,5 roku używaliśmy nuka , a na noc mielismy avent ale chyba tylko do 3 m-ca. Szczoteczke też nuka polecam

Aurelka prowadzę własną działalność od 6 lat i zatrudniam pracowników więc wydaje mi się że wiem co piszę ;-)

Ja dla dziecka kupiłam Nivea kosmetyki a dla siebie mam Białego Jelenia.
Fiolka nieźle zaszalałaś z zamówieniem.

Ostatnia edycja:
reklama
wiolka do gastrologa chodziłam na śląsku, a teraz na podkarpacie sie przeprowadziłam i tu za bardzo nie znam nikogo, więc pewnie jak w piątek będe u gina na wizycie to jego będe męczyć żeby mi coś poradził a po porodzie na gastroskopie sie zapisze bo czuje że coś na pewno jest nie tak, żołądek boli jak bym wrzodów się nabawiła :hmm:

Basia mi wszystkie specyfiki dozwolone w ciąży tylko chwilke działają, ranigastu jeszcze nie brałam ale musze z lekarzem pogadać bo niby w ciąży nie można

Aurelka misia ma racje, pracodawca ma 7 dni

Ostatnia edycja:
Do góry