reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Witam się i ja.:D
Wstałam dziś o 9, a tu już prawie 11 a ja ciągle w łóżku, hihi. Korzystam póki mogę. :p
Miałam iść z mamą na zakupy, a tu pogoda do niczego i jednak zostaję w domku.

jejku ale brzydka pogoda... a wczoraj było tak pięknie...
Mały w nocy znowu próbował się przekręcić... trochę zmienil pozycje ale tak szczerze to mam nadzieję ze zostanie na pupie... bo już chce to cc:sorry2:
noukie super zakupy:-) ja czekam na kase z zus i sie doczekać nie mogę :confused:
clodi współczuję... ja miewam dużo mniejsza zgage i tez sie nią męcze bardzo a przy takiej jak Twoja to bym zwariowała... oby Ci przeszło!
dobrze że muffy w domku, teraz bedzie juz tylko z lepiej :)

Ja pieniążki z Zusu za L4 z września (od 1-17.09), dostałam dopiero 19 października. Tak więc nawet nie zamierzam czekać na resztę pienążków z L4. :)

Ja ledwo otwieram oczy, a już komputer włączam, heh. Teraz idę zjeść jakieś śniadanko, potem kawka z paru ziarenek kawy rozpuszczalnej i pół szklanki mleka, heh. ;)

reklama
Misia też mam takie ochraniacze na nasze wyrka, dla nas kupowałam w ikei, a dla Malucha w komplecie z materacem. Ale w ikei powinny być też do dziecięcych łóżeczek.
Dodatkowo kupiłam jeszcze coś takiego http://www.doz.pl/apteka/p45816-Tufi_podkladka_higieniczna_90cm_x_60cm_5_szt do szpitala i zaś na łóżeczko dla Małej w razie W i jako przenośny przewijak "w gości".

Lil nie widziałam tego działu w h&m ostatnio, może w innym sklepie, ale nie mam siły na jazdę po galeriach. W internetowym sklepie c&a mają wyprzedaże do -70% ale przez neta nie kupię.
Do wyprzedaży sklepowych pewnie zamarznę :-p Zostały mi sklepy osiedlowe, ale zabieram się jak pies do jeża. Zamulona jestem jakoś, chyba ta pogoda tak działa.

Zawsze jak wrzucam jakiegoś linka to mi połowę posta tnie... :confused:

Ostatnia edycja:
noukie czekam na kasę za L4... ja już z nimi tyle "powalczyłam" że znam te ich zasady... mają 30 dni na zrobienie przelewu od dnia złożenia zwolnienia... więc jeśli któras z nas ma zwolnienie 30 dni i złoży je do Zus w dniu wystawienia l4 to kase powinna miec na koncie najpóźniej na następny dzień po skończonym zwolnieniu... trzeba tez pamietac, że na złozenie zwolnienia do zus mamy 7 dni od jego wystawienia wiec jesli złozymy np. 7 dnia to kase dostaniemy 7 dni po skonczonym zwolnieniu... a u mnie akurat w tym miesiacu wypadło ze 30 dni mijało w weekend i powinni przelac dzis przelewem natychmiastowym ale jeszcze nie mam a juz chce zamawiać ostatnie rzeczy na allegro :-p
nathani
mam nadzieję, że mnie nie zdyskwalifikują bo rzeczywiscie mam problemy z kregoslupem i miednica, ale ortopeda tak napsał mi zalecenie do cc ze nikt sie nie moze docyztac i ginka powiedziala ze moga tego w szpitalu nie uznac ;/

Nathani żeby było bliżej, chętnie bym wpadła :-)
Na na swój materac też mam taką nakładkę, a o dziecku zapomniałam:tak: no ale zaraz to nadrobię i zamówię na allegro bo mam nietypowe łóżeczko tzn.70x140, później robi się z niego tapczanik.

Dzien dobry wszystkim,

Ale jestem z siebie dumna. Wczoraj zlozylam sama komode bo mojemu N sie wczoraj nie chcialo i powiedzial ze w poniedzialek to zrobi a mi z kolei nie chcialo sie czekac bo mnie wczoraj po poludniu nie wiedziec czemu energia rozpierala. Wiec sie za to wzielam i ja zlozylam a N wolalam tylko jak trzeba bylo meskiej sily. Jednak przy jej skladaniu strasznie sie zmachalam i od razu do lozka poszlam. Tak wiec komoda wietrzy sie z fabrycznego zapachu i juz niedlugo bede mogla powkladac do niej rzeczy Maieczki
Misia ja tez sie dzisiaj wyspalam chyba za wszystkie czasy
Noukie ale zaszalalas z zakupami.

ta daaam! jest kasa :)
cinamona gratuluję zdolności meblarskich ;-)

wczoraj na "spacerze" spotkałam kilku znajomych i wszyscy mowili ze sie bardzo na twarzy zmieniłam... cholera! za dużo czekolady- mówię, a oni ze nie przytyłam tylko chyba poród lada dzień... no dzięki- myślę... tak zaprzątnęli mi tym głowę, że w nocy co godzina się budziłam i sprawdzałam czy mi przypadkiem wody nie odeszły...

cinamona bo na facetów czasem liczyć nie można hehhehe i trzeba czasami samemu sie za to wziąść, ja wczoraj sama złożyłam łóżeczko i pomalowałam bo R stwierdził że ma na to czas hhehe, jasne oni zawsze mają na wszystko czas:wściekła/y:

reklama
A mnie a propo 8 miesiąca naszły reflekcje ;-) Kidyś myślałam że jak będę w ciąży i to końcówce to będę tylko leżeć, umierać z ciężkości i wyglądać jak słoń a tu takie miłe zaskoczenie :-p

Nathani mmm grzybki :-p

Noukie u mnie nie ma szans na przespanie się w ciągu dnia, wszytsko mnie irytuje i drażni nawet w zatyczkach :blink:

Misia ja już sama nie wiem czy to kupić, koleżanki mówiły że to się nadaje dla starszego dziecka bo taki mały nie zasika materaca ale w sumie sama nie wiem :dry:

Lilith a co to przeszkadza :-D moja koleżanka ubierała dziewczynkę w niebieskie ciuszki bo lubiła ten kolor.
Ja teraz kupiłam niebieską wanienkę (nie było neutralnych) i przy 2 dzieciaczku nie mam zamiaru zmieniać nawet jak będzie dziewczynka, dla mnie kolor mało ważny :-p

Vivienne w podkłady to ja się też mam zamiar zabezpieczyć, używałam ich jak mojego psa uczyłam czystości :-D nie wyobrażam sobie nie mieć tego bo np. mój kuzyn przebierał swojego syna u nas na kanapie bez niczego :eek: no i nam zesikał łóżko :no:

4madlen a nie wiesz jak jest z pracodawcą czy ini mają jakis okres na danie l4 do zusu?

Cinamona to super :D

Ja tam na męża nie mam co narzekać zrobi wszystko o co go poproszę :D
Jutro na szkole rodzenia ma być o połogu i babeczka mówiła że mężowie niepotrzebni ale mój nie chce abym sama autobusem się tłukła i ma wolne:-)

Do góry