reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Heeej. Rany, kiedy ja się wyśpię, nie wyrabiam normalnie z tą śpiączką ostatnio :confused: :confused2: Dziś już na badankach byłam rano, morfo, mocz wr i hbs. Jakoś mnie boli, coś nie bardzo mi się wkłuła :baffled: Menio mnie zawiózł i przywiózł z powrotem, bo nie mam sił normalnie. Wstawiłam pierwszą pralkę ciuszków dla małego, druga czeka, no i w tym tyg. planuję zrobić jakieś zakupki dla maluszka i siebie wreszcie. Mała dziś pojechała z przedszkolem do W-wy do teatru na jakieś przedstawienie (nie pamiętam tytułu :dry:) i oczywiście denerwuję się, bo mgła straszna :eek:
clodi współczuję ci tej zgagi, ja miewam sporadycznie, śmieje się, że mały będzie łysy jak tatuś :-)
a siary to praktycznie u mnie nie ma, bo tylko jak nacisnę to coś tam poleci, więc póki co, temat mnie nie dotyczy. Mam tylko nadzieję, że pokarm będę miała, bo to najlepsze dla maluszka :tak: Idunię karmiłam przez rok i nie wyobrażam sobie teraz innej opcji...
viv ja też jeszcze łażę w swetrze i polarze, bo kurtki na brzuchola brak, kozaki przymierzyłam i nie mogłam zasunąć, takie łydki mam popuchnięte :-( Ale kurczę człowiek się tak z kasą szczypie, no bo na m-c w sumie kupować coś, co potem będzie za duże? Ech...muszę na szmateksy iść, tylko jak, kiedy sił brak :eek:
muffy, super,że juz lepiej ;-)
nathani grzyby ja też wolę zbierać, ale fakt, pyszności można z nich zrobić :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Misia no juz troche mam:cool2:, tym bardziej, ze po Quintusiu mam lozeczko, kolyske, kojec i nosidelko, wiec chociaz to odpada;-) ale dalej duzo mi brakuje:sorry2:, w listopadzie zamierzam kupic wszystko do karmienia czyli butelki, sterylizator, podgrzewacz i sciagacz, siedzonko do karmienia i lezaczek, a na grudzien zostawiam sobie wozek, angel care i spiworek Lodgera, takze maly ma nakaz siedzenia w brzuszku do grudnia;-) zostana wtedy drobiazgi;-)

Zazdroszcze tego wyspania ja cos spac nie moge:sorry2:

4Madlen kase z Zus-u na maluszka?????

Viv ja tam chodze w rozpietej kurtce;-)

Betiks tez malego karmilam rok teraz chcialabym chociaz z pol roku:)

Hej.
Ja musiałam wstać bo byłam oddać krewkę.
Coś dziś nie mogłam spać w nocy. :sorry2:
Teraz bułeczka słodka i kawka ;-)
Mały mi coś wypycha na górze brzucha tym razem, a jak to widać:shocked2:

Sarka;-)
współczuję bóli :/

4madlen no Ty już nastawiona na cc ;) Ale by Ci mały wywinął numer jakby się przekręcił

Viv ja tam chodze w rozpietej kurtce;-)

Noukie ja też, z tym, że zima idzie i w zimową kurtkę ni chuchu nie wejdę ani teraz, ani tuż po porodzie, mieszczę się w taką przejściówkę, ale na zimniejsze dni to tego nie widzę. Już parę razy ciężko było :dry:

Znając życie i tak nic nie znajdę :confused2:

Fiolka, moja też się tak wypina, jakąś twardą częścią, albo główkę pod żebra pcha, albo fikołkuje może, i kręgosłup czuć, a widok jest świetny :D

Witamy się :-)
Słoneczka na dworze brak... W domu ciemno....
Dziewczynek pokój już "jako tako" wygląda :-D Co mnie bardzo cieszy :-) Zresztą łóżeczko i tak narazie będzie stać u nas :-) Zamierzam tak gdzieś do 3-4 miesięcy "trzymać" Lenke u nas, później dostanie "eksmisje" do Laury do pokoju :-D Dam starszej czas na oswojenie nowej sytuacji :-) Myślę, że 3 miesiące jej starczą :-) Zresztą łóżeczko zamierzamy złożyć i tak nie wcześniej niż w grudniu :-p Pościel już mam wypraną, teraz tylko pokrowiec z metarecyka wyprać :-) "odkurzyć" wanienke :-D
Betiks mi też siara nie leci :-) Z Laurą też nie pamiętam, żeby leciała :-) A pokarm miałam. Mała ładnie się najadała ;-) Ale cycole teraz mam tak jak przy karmieniu, tak jakby pełne były :-) Ale to też nie codziennie :-p
Uciekam zagonić Laure do dojedzenia śniadania :-p Miłego dnia Brzuchatki :-)

misia tak już właśnie ugotowałam zupkę grzybowa , a resztę obgotowałam i do zamrażalnika ;-)
clodi bierzesz coś na zgagę?

Viv moze poczekaj na wyprzedaze;-)

Filolka moj maly tez dzis cos pod zebrami krecil, az oddychac nie moglam:sorry2:

4Madlen tak sobie mysle, ze nawet jakby Ci sie Antos teraz przekrecil to i tak zostana przy cc, jest naprawde bardzo duzy do tego Ty masz problemy z miednica, kregoslupem;-)

Ania czekamy na fotki:-)

A ja chcialam sie zdrzemnac troche, ale robia nam ten dach i tak wierca, ze nie idzie:eek:

Nathani zupka grzybowa pychota, zazdroszczę dzisiejszego obiadku :-)

Dziewczyny właśnie się zaczęłam zastanawiać bo Ania piszesz, że musisz wyprać pokrowiec na materacyk, chodzi ci o taki pokrowiec który jest nieprzemakalny? Zastanawiałam się czy kupić coś takiego i właśnie sama nie wiem, wy macie coś takiego?

Witam brzuchatki, ja już po śniadanku i popijam właśnie kawkę. Mam nadzieję że dzisiaj przyjedzie moja pościel bo już się doczekać nie mogę. Zapomniałam że muszę jeszcze przewijak ściągnąć ze strychu i chyba będe musiała inny kolorek prześcieradełka kupić na niego bo mam tylko niebieski.

U nas chyba będzie kolejny ładny dzionek, jak byłam śmieci wyrzucić to nawet ciepło było.

Viv idz do h&m na dział ciążowy tak są kurtki takie lekko pikowane i uważam że na po ciązy też sie nadadzą a wygląda tak, jest jeszcze czarna, ja własnie mam taka i jestem mega zadowolona.
hmprod

Te zwykłe kurtki jak mierzyłam to pózniej pewnie by mi sie nie przydały bo musiałabym kupic o 2-3 rozmiary większą, a tak kupujesz rozmiar jaki nosiłas przed ciązą.

reklama
Misia ja pokrowce na materac, czyli takie przescieradlo na gumce z ceratka w srodku to zawsze kupuje;-) kupuje dosc dobrej jakosci materace i szkoda mi byloby szybko zapaskudzic nawet u siebie w sypialni mam;-) tylko, ze do nas i do Quintena kupowalam w Ikei, a maluszkowi w sklepie dzieciecym;-)

Lili ja widzialam tylko ta czarna kurtke u nas, ale ta fajniejszy ma ten kolorek:)

Do góry