reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Oj ja sie dzis nalazilam:no::no: ale kupilam wkoncu pare rzeczy dla maluszka:tak: kupilam przewijak z wbudowana wanienka:-), dwa spiworki na zime 0-3 m i dwa ciensze 3-6 m, dwie posciele do kolyski, kolderke do kolyslki ( niby u nas nie mozna uzywac kolderek, ale ta niby jakas specjalna co oddycha;-) ) posciel do lozeczka, taka przyczepke do wozka zeby starszak mogl na niej stac i ochraniacz do kojca:tak: a dostalam gratis do tego kocyk i dwie butelki chico i powiem Wam, ze bardzo mi sie te butelki podobaja:tak:

Sobie welniana sukienke i bluzke na dlugi rekaw:-)

Potem juz mialam lezec i odpoczywac, ale bratowa zadzwonila, ze ma kopytka no i jeszcze do nich wpadlismy i teraz ledwo zyje:sorry2:, zadzwonilam do pracy z pytaniem czy moglabym jutro zostac w domku bo mam nadgodziny i szefowa sie zgodzila takze jutro sobie poleze;-)

Super, ze u Muffy lepiej:tak:

Dobrej nocki:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Noukie to Ci się zakupy udały :tak: Odpoczywaj teraz bo od tego łażenia to się pewnie zmęczyłaś. Ja się dziś nałaziłam na spacerku, co prawda, ale czuję, że teraz wszystko boli, a już nogi to najbardziej.

Viv dokladnie;-) przeciez ja setki km nie nabilam, ale chyba juz organizm bardzo zmeczony mamy, bo doslownie pare krokow po sklepie i juz zadyszka:sorry2:

Hej dziewczynki. ;)

Dwa dni mnie nie było, a wy już tyle naprodukowałyście, ojj!
Ja na zakupy wybieram się jutro, już się z mamą umówiłam, hihi. Porozpieszczamy troszkę Zuzie. :p
Ja akurat nie mogę w nocy spać przez wycieki z piersi, milion razy w nocy muszę się przebierać. Ale jutro kupię sobie pieluszkę i się nią obwiąże - mama mi to doradziła, zobaczymy czy pomoże.
Ja dziś zupka ogórkowa u teściowej, a potem do mojej mamy na pieczeń w sosie z ziemniaczkami i czerwoną kapustką z jabłkiem, pychotka. :D

A potem długo spacer sobie zrobiliśmy z moim M - poszłam karmić zwierzątka do naszego parku, ubaw miałam jak dziecko:-D
Ubrałam dzisiaj buty na koturnie, myślałam, że będę umierać z bólu nóg i kręgosłupa, a tu nic! Jak nigdy. :-)
Po karmieniu zwierzątek poszliśmy na gofry z bitą śmietaną i ananasem, mniam. Ale mała w brzuszku potem wariacji dostała, chyba za dużo cukru jak dla niej.
Siedzę i piszę do was, a koszulka od piersi już mokra - i trzeba się iść przebrać :wściekła/y: macie też tak?(

Noukie - Noo, pochwal się nam tutaj. :D

Fajne zakupy, ja narazie kombinezonikow ani spiworkow kupowac nie musze, zobaczymy jaki duzy syn sie urodzi, bo Majce na dlugo te ubranka starczalo. fiolka co do suchosci to u mnie poki co nie ma z tym problemu, mnie bardziej boli sam poczatek, mam wrazenie ze mnie skora ciagnie :baffled: Ale jak sie posmaruje zelikiem to jest o niebo lepiej. Ja niedawno tez mialam kotleciki mielone, uwielbiam je i nawet moja corcia zjadla pol kotleta, zrobilam je w mace ryzowej bo ona nie moze w bulce tartej, wyszly naprawde dobre. Teraz na kolacje zajadam owoce lesne i truskawki z jogurtem naturalnym (. Owoce mrozone, ale i tak dobre). Tez dzis zaliczylismy spacer, liczylam ze moze Corcia pospi na powietrzu, ale chyba miala za duzo atrakcji, potem juz chodzila z tatusiem za raczki, a przed samym domem na trawniku dorwala sie do lisci i juz do domu nie chciala isc tak jej sie podobalo, az sie turlala :-D Jesli chodzi o wycieki to ja w tej ciazy mialam jeden raz jak wkroczylam w 28 tydzien i tylko z lewej piersi, poki co cisza z tym ;)

Ciesze sie ze Muffy juz w domku jest i wszystko juz z nia ok.

Ostatnia edycja:
Aurelka niezle Ci leci z cycolów hehe. Mi jeszcze nic na szczescie.

noukipochwal sie jutro co kupilas. No niezle zaszalalas

Noo, to jest moje utrapienie. :(
Od dobrych 4 tygodni mnie męczy i codziennie. Nie wiem jak jest w dzień, bo mam stanik, ale wieczory to boże. :(
Ale troszkę mnie to cieszy - bo moja mama twierdzi, że to znak, że będę mieć pokarm. Mam nadzieję. :D
A w staniku spać nie chce, bo się znów nie wyśpię, bo będzie mi niewygodnie. :(

Aurelka tak z siara jak Ty mialam przy pierwszej ciazy. Teraz mam siare ale nie az taka. Kup sobie wkladki laktacyjne a nie sie meczysz. W rossmannie dostaniesz je po 6zl bodajze firmy babydream a na noc kup sobie wkladki z przylepcami. Pamietam ze przy pierwszej ciazy to juz ok.27tc uzywalam regularnie wkladek. Teraz jest lepiej bo polecic od czasu do czasu bez koniecznosci uzywania wkladek :)

reklama
Cały dzień leniuchowo:tak:
Aurelka współczuję, że tak Ci leci. ja miałam taki nawał po porodzie i wkładki sie nie nadawały bo po chwili były mokre i babcia mi własnie doradziła aby włożyc pieluszke tetrową:tak:
noukie zakupy rewelka, pokaz fotki:-)
uciekam do wyrka bo rano do pracy - został ostatni tydzień:happy:
Miłej nocki...

Do góry