reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Betiks u nas ta masc to Proctosan, nie wiem czy u Ciebie tez jest dostepna, mozna ja kupic w aptece bez recepty i spokojnie mozna ja stosowac w ciazy bo jest na bazie naturalny srodkow bez kortyzolu;-) do tego zalecaja mycie dwa razy na dzien mydlem bez mydla;-) nie wolno tez uzywac mokrych chusteczek, szybciej znikaja jak maja sucho;-)

reklama
Clodi sama bym tego lepiej nie ujela :)

Ja dzis wstalam spuchnieta - stopy, dlonie - az mnie palce i kostki w palcach bola jak zginam.

adgama ja w tk maxxie kupiłam parę pudełek z pięknymi zestawami kart świątecznych , koszt pudełka jednego 13 zł a w środku 12 pocztówek .. dla każdego od kogo coś dostałam jest jeden zestaw przewiązany kokardką :-) drobiazg tani a wydaje mi się fajny, za 13 zł nie kupię nawet czekoladek :-)

Załączniki

• swieta5.jpg
    swieta5.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 54
...

Basia tylko pozazdroscic brak dolegliwosci:-) a wydawaloby sie przeciez, ze organizm powinien miec ciezej zaraz po pierwszej ciazy;-)
Ja jem kilogramami mandarynki juz chyba z miesiac dzien w dzien;-)

...

No wlasnie tez mi sie tak wydaje, dzis spalam chyba 12h, ale tylko dlatego ze maz mi pozwolil i corke ogarnal z rana, ale w nocy chyba godzine meczylismy sie z nia, probujemy ja odzwyczaic od jedzenia w nocy có nie jest latwe. Na kolacje zjada kaszke od dwoch dni i malo to pomaga bo kolo 1:30 budzi sie i woda nic nie daje, wyrzuca butelke i zlosci sie, ze nie ma jedzenia.

Z takich ciazowych dolegliwosci to mam zmeczenie, poprostu wymiekam juz po 21, ostatnio nadrabiam z jedzeniem no i te cytrusy zyc mi nie daja :-D Dzis troche nadwerezylam plecy, ale to tez przez ulozenie malego nerw kulszowy mi doskwiera.
Mi sie wydaje, ze gdybym nosila pod sercem druga dziewuszke to mialabym gorzej teraz, ale ta ciaze naprawde niezle przechodze. W pracy tylko troche " udawalam" ciezko chora, narzekalam duzo i ucieklam na zwolnienie :-D

Jesli chodzi o hemoroidy to podczas porodu balabym sie ze przez parcie moga sie powiekszyc lub popekac. Ale mysle ze jesli teraz bedzie mozna cos stosowac na nie to nie powinno byc zle. Gorzej jakby byly zylaki sromu, to ponoc jest straszne, mojego meza siostra miala w drugiej ciazy i jak ja lekarz ogladal, to od razu powiedzial ze bedzie cc i ze nie pozwoli jej rodzic sn.

Dzień dobry ja dziś sie pokazuje dopiero wzięłam sie za sprzątanie i powiem wam że ledwo po nim żyje:baffled: mam wózek w domu od wczoraj dla malej zdjecia wam wrzuce na g bo na ogolny mi sie zgrac nie chcą teść kończy łóżeczko więc jutro albo w poniedzialek je przywieziemy jeszcze pampersy dla julity i wszystko:sorry2: Noukie kochana czekam na twoją opinie po znieczuleniu przy cc Vivienne-normalnie ci gin powinien wypisać i w szpitalu w którym masz zamiar rodzić ja bym sie na twoim miejscu z tym skierowaniem na cc pokazala i oni by ci powiedzieli czy masz przyjść wcześniej czy kiedy:sorry2: Adgama jak ktoś ci stale coś podsyla to może jakis drobiazg dla jego dzieciaczka a jak z nienacka ktoś jednorazowo to myśle że wystarczy dziękuje a może kiedyś i ty sie zrewanżujesz ubrankami dla tej osoby:blink: Clodi świetnie to napisalaś brawo:-) ja mam bóle kręgoslupa zgage naszczęście dzieki tabsom już o niebo mniejsza nawet dziś kupilam sobie jogurt naturalny bo wyczytałam ze lagodzi nadkwasote i będe pić bóle brzucha a tak pozatym to w miare ok nie mialam żylaków nigdy i dziękuje Bogu ze mnie to ominęło:happy2:i na bezsenność też cierpiałam jakiś czas to zaczęłam pić wieczorem kebek melisy i pomogło:tak: Jestem taka zmęczona że oczy mi sie na siedząco zamykają 4Madlen mnie to mówisz mi sie nawet śnila ta moja cesarka jakiś dziwny strach mnie ogarnia jeszcze mam duszności jak na płsko leże i boje sie że jak mnie położą do cięcia to sie bez powietrza tam udusze:dry: schizy jakieś chore mam ginowi powiem może mi coś na uspokojenie dadzą bo zwariuje:-D

Hej,
a ja w dalszym ciągu borykam się z zatwardzeniem:-( dziewczyny mam pytanie czy któraś z was stosowała syrop Lactulosum? Jeśli tak to w jakich dawkach? I jeszcze jedno, jak uważacie czy w momencie wypróżniania się i takiego parcia na stolec można sobie zaszkodzić? Chodzi mi o to czy można dostać skurczy, przyśpieszyć poród, albo zaszkodzić dziecku? Przepraszam, że pytam tak dosadnie ale ja już głupieję, boję się przeć na stolec w trakcie załatwiania żeby nie zaszkodzić małej. Przepraszam raz jeszcze za takie niemiłe pytanie.

Misia ja stosowałam lactosolum jeden dzień, pomogło ... potem tak jak ci pisałam wodę z miodem i cytryną ... pije ją do tej pory codziennie rano na czczo i zniknęły zatwardzenia. Podobno taka woda z miodem i cytryną działa też na grypę,tak mówili kiedyś rano w pytaniu na śniadanie, coś w tym jest chyba , bo odkąd ją pije ( 4 miesiące ) ani razu nie złapałam nawet kataru a w koło mnie chorują wszyscy :)
Wydaje mi się, że zaszkodzić możesz jedynie sobie hemoroidami , które pojawiają się po parciu silnym .

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Jestem tu nowa, nie wiem jak to możliwe, że przez cały okres ciąży nie trafiłam na to forum... Można się podzielić doświadczeniami i rozwiać ewentualne wątpliwości. A ja tu już zbliżam się ku końcowi
shocked.gif
(37 tydzień). Mały jest ciągle bardzo aktywny, nie wiem czy nie za bardzo, szczególnie dziś ma jakieś ADHD, turla się i wyciąga non stop od jakiś 2 godzin, nawet muzyczka relaksacyjna na niego nie działa :baffled:... No i jak się tak rusza, to mnie strasznie kuje w dole, tak jakby na szyjkę napierał... Nie wiem czy to normalne? Czy któraś z Was też tak ma? Kuję mnie tak już regularnie od kilku dni.:baffled:
misia83, ja zaparć jako takich nie mam, no chyba, że zjem za dużo czekolady :zawstydzona/y: tak jak dziś. Co do tego parcia, to mi nic się nie dzieję, robię kupkę normalnie, tj. prę jak trzeba i nic mi się nie dzieje. Polecam Ci na zaparcia suszone śliwki z jogurtem naturalnym, naturalny sposób na wypróżnienie.

Ja śliwki suszone jem tonami, bo tak uwielbiam i nic a nic nie pomogły :no: jak mnie zaparło tak parę dni umierałam :szok: może dlatego, że mój organizm do nich przyzwyczajony .

reklama
Dzięki dziewczyny, majja muszę pić tą wodę bo się chyba wykończę. Nic mi nie pomaga, żadne kefiry, jogurty, śliwki suszone. Największego schiza mam z tym parciem, nie wiem co sobie ubzdurałam. Dziś zażyłam ten syrop i zobaczymy.
Justyna witaj i rozgość się:-)

Do góry