reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Viv Ty bedziesz miala cc, wiekszym ryzykiem byloby gdybys miala rodzic sn, ale nawet przy porodzie sn podaja antybiotyk, aby maluszek sie nie zarazil, a potem i tak badaja i sprawdzaja czy wszystko jest w porzadku. Musisz to ze swoim ginem skonsultowac, masz do niego telefon? To zadzwon i powiedz co i jak i on Ci wszystko wytlumaczy. Ale przy porodzie cc nie masz sie co martwic, a i tak po porodzie zrobia malej szereg badan. Ja w poprzednich ciazach nie mialam wykrytego paciorka. W tej tabelce masz podane jakim antybiotykiem to zwalczyc. Nasz drugi synus mimo wszystko zlapal gronkowca albo przy porodzie albo tuz po nim, zrobili antybiogram i probowali leczyc wlasnie antybiotykami z antybiogramu.

reklama
Znalazłam coś takiego. Muszę zadzwonić jutro do gina i zapytać co on o tym myśli :dry:
Cesarskie cięcieZakażenie Streptococcus agalactiae wynika z bezpośredniego kontaktu rodzącego się dziecka ze środowiskiem pochwy, w której ta bakteria bytuje. Dlatego też w przypadku planowego porodu operacyjnego, kiedy zachowana jest ciągłość błon płodowych a więc kiedy dziecko jest w naturalny sposób izolowane od kanału rodnego, nie ma potrzeby stosowania chemioprofilaktyki. Sytuacja przedstawia się odmiennie, jeśli decyzja o cięciu cesarskim zapadła po rozpoczęciu porodu lub w przypadku pęknięcia błon płodowych.

Viv - mnie przy paciorkowcu napisano, że nie wyhodowano ... nie chce cię straszyć, ale wydaje mi się,że złapałaś to paskudztwo a na dole masz antybiotyk, co możesz wziąć i co ci pomoże a co nie .

Dzięki, właśnie oswajam się z myślą, że łapię wszystko w tej ciąży, co się da ;-) nadciśnienie, cukrzyca, paciorkowiec. Aż dziwne że nie mam anemii. Coś mi jeszcze grozi? :-D

Dzięki, właśnie oswajam się z myślą, że łapię wszystko w tej ciąży, co się da ;-) nadciśnienie, cukrzyca, paciorkowiec. Aż dziwne że nie mam anemii. Coś mi jeszcze grozi? :-D

To co np dokucza mi, hemoroidy:rolleyes2::-p twardnienia brzucha:unsure::-p zgaga:oo2::-p problemy ze spaniem:rolleyes::-p itd itd itd....

Ach niech juz bedzie czas naszych porodow to wszystkie nam te niedogodnosci wynagrodzi:rofl2::-):-D

Viv powiem ci ze ja tez mam caly paket chorob w tej ciazy z ta roznica ze mam anemie zamiast nadcisnienia. A dzis mialam wizyte u gina ba nawet dwie wizyty u dwoch roznych gin. Po pierwszej tak mi sie cisnienie podnioslo ze mialam 135/90.
A i to na pewno chlopiec :). Wizyty opisywac nie bede chyba ze ochlone..

Noukie Twoje dolegliwości też mam, oprócz hemoroidów :-D przyznaję, akurat z zaparciami odpukać problemów nie było, hemoroidów też, uff! :-)

Neska ja dziś wstałam z ciśnieniem 130/90 ;-)a w środę przed wyjazdem na izbę miałam 162/90 i puls 150 :szok:
Gratuluję Syncia :tak:

reklama
Do góry