reklama
mummy2
Fanka BB :)
hej dziewczyny, ja tez sie boje porodu, niektorzy sie dziwia (te co nie rodzily hihi) ze przeciez juz wiem jak to jest i sie boje hmmm no tak, wlasnie dlatego ze wiem!! ale na pocieszenie powiem wam ze jak juz czlowiek laduje w spzitalu z tymi bolami i porod sie szykuje to jakos strach mija i mysli sie o tym ze juz tuz tuz zobacze dzidziusia, wreszcie po 9 miesiacach! chyba gorsze sa te uciazliwosci i bole teraz ktore w zasadzie nie prowadza jeszcze do rozwiazania i wiem ze zaraz przejdzie a pozniej bedzie bolec znowu i tak wokolko, a dzidzia tak naprawde jeszcze na swiat sie nie pcha....z tego co pamietam przy pierwszym porodzie to wlasnie myslalam juz tylko o tym zeby wszytsko dobrze przebieglo, zeby pomoc dzidzi wyjsc z tego kanalu i zeby juz ja miec na rekach, chociaz bolalo jako cholera hehe
ja probuje poprac ciuszki etc dla malenstwa ale nie mam kiedy sie wstrzelic, zrobilam 2 pralki, zostaly mi jeszcze chyba 2, a tu jeszcze ubrania starszej corki, meza z pracy ktore musze prac osobno i nasze 'normalne', postawilam grzejnik kolo suszarki i mam nadzieje ze to troche przyspieszy proces.
Jak pomysle ile mam jeszcze do zrobienia przed porodem to glowa mnie boli. Jutro jeszcze male zakupki z siostra, w weekend uderzamy do costco po pieluchy, proszek i chusteczki do pupy, musze tez wybrac 3 szkoly dla starszej corki i poszukac przedszkola dla mlodszej, poza tym mam jeszcze 1 zaliczenie na kursie do zrobienia i przejrzec oferty telefonow bo umowa konczy mi sie w tym miesiacu. Niby niewiele ale probuje sie z tym uporac juz od jakiegos czasu i nie wiem gdzie mi ten czas ucieka....no ale przynajmniej z prezentami swiatecznymi prawie sie uporalam
a chcialam was zapytac czy korzystacie czasem z laptopa na kolanach? ja czasem tak, ale zastanawiam sie czy to w sumie bezpieczne....
ja probuje poprac ciuszki etc dla malenstwa ale nie mam kiedy sie wstrzelic, zrobilam 2 pralki, zostaly mi jeszcze chyba 2, a tu jeszcze ubrania starszej corki, meza z pracy ktore musze prac osobno i nasze 'normalne', postawilam grzejnik kolo suszarki i mam nadzieje ze to troche przyspieszy proces.
Jak pomysle ile mam jeszcze do zrobienia przed porodem to glowa mnie boli. Jutro jeszcze male zakupki z siostra, w weekend uderzamy do costco po pieluchy, proszek i chusteczki do pupy, musze tez wybrac 3 szkoly dla starszej corki i poszukac przedszkola dla mlodszej, poza tym mam jeszcze 1 zaliczenie na kursie do zrobienia i przejrzec oferty telefonow bo umowa konczy mi sie w tym miesiacu. Niby niewiele ale probuje sie z tym uporac juz od jakiegos czasu i nie wiem gdzie mi ten czas ucieka....no ale przynajmniej z prezentami swiatecznymi prawie sie uporalam
a chcialam was zapytac czy korzystacie czasem z laptopa na kolanach? ja czasem tak, ale zastanawiam sie czy to w sumie bezpieczne....
betiks
full time mummy :)
Witam się ciepło w ten pochmurny dzionek Zjadłam śniadanko i biorę się za szykowanie obiadku i to nieszczęsne prasowanie Ale wcześniej muszę wyjąć pranko z pralki. Dostałam wczoraj ciuszki dla małego, no i 2 prania z tego wychodzą. Jedno już zrobione, drugie na jutro w planie, bo nie mam gdzie powiesić
Mnie plecy też bolą, ale M. mi masuje i to pomaga
4madlen pozdrów viv
Mnie plecy też bolą, ale M. mi masuje i to pomaga
4madlen pozdrów viv
Ja miałam za pierwszym razem cc i teraz też tak bedzie, no chyba że synek zrobi mi niespodzianke i bedzie chciał wyjść wcześniej to spróbuje sn. tez sie boje bo to w obcym kraju, inny język, inne podejście ale wierzę, że wszystko bedzie dobrze, bez komplikacji. Torba jest kupiona ale jeszcze nie spakowana;-) Łóżeczko bedziemy składać w weekend, ciuszki mam 3/4 wyprane, został karton no i wszystko trzeba wyprasować i posegregować. Niby mam jeszcze czas ale on tak szybko leci...
Brak pomysłu na obiad, może któras cos pomoże???
Brak pomysłu na obiad, może któras cos pomoże???
clodi
Ciril, Viv trzymajcie się, jesteśmy z Wami
bulkaasia ja dziś robiłam golonko z kiszona kapustą zasmażaną, mąż mnie już miesiąc męczył i łaził za mną aż wreszcie kupił golonki wczoraj i nie miałam wyjścia, no ale za to wniebowzięty dzisiaj bo już zaspokoił zachciankę
Do mnie maja koleżanki na weekend przyjechać i właściwie już doczekać się nie mogę bo pół roku ich nie widziałam, mąż akurat wyjeżdza na 2 dni na mecz więc będe miała towarzystwo
bulkaasia ja dziś robiłam golonko z kiszona kapustą zasmażaną, mąż mnie już miesiąc męczył i łaził za mną aż wreszcie kupił golonki wczoraj i nie miałam wyjścia, no ale za to wniebowzięty dzisiaj bo już zaspokoił zachciankę
Do mnie maja koleżanki na weekend przyjechać i właściwie już doczekać się nie mogę bo pół roku ich nie widziałam, mąż akurat wyjeżdza na 2 dni na mecz więc będe miała towarzystwo
Ciril, Vivienne trzymajcie się mamuśki
U nas dzisiaj gulasz z mięsa z szynki z papryką, ale nie chce mi się do tego robić kluseczek albo placków ziemniaczanych. Trochę się nastałam w przychodni żeby mi krew upuścili i znowu mnie bierze, brzuch co chwilę twardy :-( No i ta pogoda... Też mi się totalnie nic nie chce, mieliśmy fotki z M. popstrykać, miałam jedną turę prania poprasować... Ech...
U nas dzisiaj gulasz z mięsa z szynki z papryką, ale nie chce mi się do tego robić kluseczek albo placków ziemniaczanych. Trochę się nastałam w przychodni żeby mi krew upuścili i znowu mnie bierze, brzuch co chwilę twardy :-( No i ta pogoda... Też mi się totalnie nic nie chce, mieliśmy fotki z M. popstrykać, miałam jedną turę prania poprasować... Ech...
nathani
clodi a jakże że tak. boje się strasznieeeeeeeeeee. Ale co zrobić .
viv trzymaj się
u mnie dziś gołąbki.
wróciłam z miasta poszalałam w rosku, i szmatlandzie kupiłam dwa bodziaki dla młodej, i dla mężusia 3 bluzy a 4 gratis;-) Sara naciągnęła mnie na gazete Barbie i fokę maskotkę ;-) byłam w aptece kupiłam podkłady poporodowe, sudocrem , spirol i gaziki. ogólnie fajny dzień jak się człowiek z domu wyrwie. Jutro wizyta nie mogę doczekać
viv trzymaj się
u mnie dziś gołąbki.
wróciłam z miasta poszalałam w rosku, i szmatlandzie kupiłam dwa bodziaki dla młodej, i dla mężusia 3 bluzy a 4 gratis;-) Sara naciągnęła mnie na gazete Barbie i fokę maskotkę ;-) byłam w aptece kupiłam podkłady poporodowe, sudocrem , spirol i gaziki. ogólnie fajny dzień jak się człowiek z domu wyrwie. Jutro wizyta nie mogę doczekać
reklama