reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

W szpitalach jest strasznie gorąco, ja jak teraz byłam to spałyśmy przy otwartym oknie taka duchota na sali była, podobno na poporodowych salach jest jeszcze ciplej wiec chyba body na krótki rękaw wystarczą, na wyjscie weź na długi.

reklama
Majja no jestem zdecydowana ;-) ewentualnie jakbym miała nie zdążyć albo coś pojadę do swojego miejskiego choć mam nadzieje że nie.
A jaki rożek bierzesz ? ja mam taki z kompletu pościeli ale duży się wydaje, jak psinę swoją przymierzałam (rozmiarowo i wagowo podobna do noworodka :-D ) to się topiła w tym .
A bierzesz jakieś pajace na wszelki wypadek ?:sorry:

Hejka nie no tu nie nadrobie:zawstydzona/y: ale jeszcze jutro do 15.00 i mam wolne az do wtorku;-)

Wiola ja mialam zzo, ale nie wiem nic o tym drugim:eek:

Lili dobrze, ze juz jestes w domku:-)

Ja mam zamiar w weekend torbe wkoncu skompletowac do szpitala;-)

Fiolka ja jeszcze nie spakowana, nie mam pojęcia co biorę :eek:
Będziesz sobie opłacała położna ? zzo jest darmowe na szczęście .

Czuję,że obniżył mi się brzuch, najlepszą pozycję do siedzenia miałam po turecku a teraz bardzo mi ciężko tak usiedzieć no i biust choć jest mały to opierał się na brzuchu a teraz już nie :szok:
aaa i sapie jak Lord Vader :szok:

Ostatnia edycja:
Fiolka rozstepami sie nie martw, pozniej beda niewidoczne, o wszystkim zapomnisz jak juz maluszek bedzie w Twoich ramionach. I nie placz, bo Twoj synus wszystko czuje, wszystkie Twoje nastroje. Nie napisze, abys sie splata kredytu nie martwila, bo wiadomo, ze zamartwiac sie i tak bedziesz, sami kredyt splacamy, wiec wiem jak to jest, ale trzymam kciuki, aby wszystko po Waszej mysli sie odbylo i w najdogodniejszych dla Was warunkach. Sciskam mocno. A jak zdrowko lepiej? Ja tez obolala i ociezala, ale damy rade jeszcze troszke i nie smutaj sie tak :)
A co do ciuszkow to wez dwa rozmiary i te na 56 i te na 62, bo szyja roznie i wszystko zalezy od firmy. A i tak z wlasnego dosiwadczenia powiem, ze tych mniejszych to krotko sie uzywa, bo dzieciaczki szybko rosna.

Majja a Tobie ile jeszcze zostalo do terminu porodu? Ja tez sapie jak lokomotywa :)

Ostatnia edycja:
Mummy3 - trzy tygodnie :eek:
Z rozmiarami to jest różnie, każda firma ma inną wielkość zauważyłam , mummy ty masz cartersa u siebie, super :)

Mummy3 szczerze różnie, gardło mnie czasem boli czasem nie, psiknę czasem Tantum Verde i jest lepiej.
Jak czułam się dobrze to teraz dopadły mnie różne dolegliwości w nocy szału dostaje bo nie ma jak się ułożyć wszystko boli ale chyba to od siedzenia w domu.
Ten tydzień jest okropny jakoś dla mnie i ta pogoda :/

W ogóle mam 3 sztuki bodów na 2.3 - 2.5 kg i nie wiem czy tego nie schować aby miejsca nie zajmowały :sorry:

Majja 3 tygodnie to juz niedlugo, to juz czas, aby sie brzuszek opuszczal. Nie stresuj sie tak, bedzie dobrze :). Tak mamy carters, ja uwielbiam ciuszki od nich, sliczne sa. Sa jeszcze fajne sklepy takie jak Century21 np, gdzie mozna kupowac markowe rzeczy po promocyjnych cenach.
Ja w torbie dla maluszka mam spakowane takie ciuszki na sam poczatek: 2 kaftaniki, 2 body z dlugim rekawem, 2 spiochy, 2 polspiochy, 2 koszulki z dlugim rekawem, 2 pary skarpetek, 2 pary niedrapek.

Fiolka z tymi mniejszymi ciuszkami to zobaczysz jak sie maly urodzi, tylko z wlasnego doswiadczenia wiem, ze te mniejsze to krotko sa uzywane albo i wogole. Kuruj sie, ja tez mam problemy ze znalezieniem dobrej pozycji, siedzenie jest niewygodne, wiec dlugo przed kompem nie moge wytrzymac. U nas pogoda ladna :)

Ostatnia edycja:
Hej.
Lil fajnie, że już jesteś :tak:I dobrze, że malutka nie tak duża, lepiej będzie się rodzić ;-)
mummy2 mnie też wsio boli, do tych wszystkich bolączek doszły dziś bóle stawów (nogi), bo niestety taka reumatyczna dziewczyna ze mnie, a pogoda póki co bez zmian, więc kiszka totalna. Humor też marny, M. robi co może, żeby mnie pocieszyć, a ja i tak się smarczę :oo2:
4madlen też planuję wyjście do kosmetyczki, ale może gdzieś za tydzień. Planuję przede wszystkim pedicure, bo sama nie dam rady, może z jakimś masażykiem :sorry: Co do depilacji, to ja chyba sobie odpuszczę kremy i na wosk usunę u kosmet. Kremy i tak mi zawsze coś zostawiają, no a poza tym ja naprawdę się tam już nie widzę :eek:
Znowu mi się chce jeść :-p Spadam do kuchni. Na jutro mam ambitny plan poprasowania ciuszków dla małego... Mam nadzieję, że choć w połowie uda się go zrealizować :sorry:

reklama
Mummy3 Cartersa kupuje w tkmaxxie albo na allegro, od was zamawiam VS i Abercrombie ale to dla siebie :-)
Mój szpital wymaga wszystkiego po 3 .

Do góry