reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

wiolka dzięki że pytasz:) mimo iż to 10 dni to wydaje mi się że to jeszcze tyyyyyyyle czasu.... mam być w szpitalu 15 o 7 rano... ale czuję się jakoś dziwnie od wczoraj i mam wrażenie/nadzieję że samo zacznie sie wczesniej :-p

reklama
misia, anka a myślicie że ten monitor oddechu będzie działał pod materacem life nest? LifeNest MATERAC przeciw SIDS na PREZENT W-WA (2754871924) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. niby ten materac ma zabezpieczać przed SIDS ale dźwięk to jednak dźwięk i chętnie bym dokupiła ten monitor... nie pomyślałam wcześniej że może nie pasować do tego lifenest a w sumie wydać 500zł i nie używać to też nie bardzo mi się uśmiecha tym bardziej że ten materac też tani nie był... jak miałyście już styczność z monitorami to czekam na rady bo ja nigdy tego na oczy nie widziałam :)

Fiolka z zakupami tak jest nic sie nie kupi a kasa wydana my robimy spożywke co 2 dni bo jak kuppimy wiecej na raz to z reguly sie tego nie zje a szynki sie robią takie nie fajne jak poleżą więc co chwilke po trochu na świeżo:-) 4Madlen oj już niedłuogo do twojego dnia może nie zacznie sie samo tylko taki lekki niepokój przed wszystkim:sorry: gdyby sie zaczęło to wtedy szybciutko do szpitala żeby cięcie zdązyli wykonać ja w czwartek sie dowiem co i jak troszke mnie niepokój ogarnia przed znieczuleniem bo nie mialam nigdy zzo albo podpajęczynówkowego i nie wiem czego sie spodziewać a reakcji tyle co samych kobiet znieczulanych mam nadzieje że nie będę miala żadnych jazd po nim ani skutków ubocznych:sorry:

dziewczyny dzięki za wsparcie.. ból podbrzusza póki co minął:) wzięłam po 16tej dwie nospy i paracetamol i może podziałało, albo zwyczajnie odeszło.... skurczy więcej niz pięciu na godzinę to nie miałam, brzucholek twardniał tylko trzy czy cztery razy co jakieś 15 minut a potem spokoj, tylko, ze ten ból był czesciej.. pojawiał się na chwile 2-3minuty i znikal... narazie odeszlo wiec nie jade jeszcze na szpital.. moze sie nic zlego nie wydarzy do juta, ale jutro to jeszcze caly dzien przed wizyta, bo mój gin przyjmuje popoludniami i mam do niego kawalek, wiec wizyta dopiero na 19.40-wczesniej sie nie udalo bo w sumie zapisywalam sie zis w ost chwili-przekladalam wizyte..;/
na pewno jutro sie odezwe:) moze jeszcze nie będę rodzić:D:)
dziękuję wszystkim:*

Dziewczyny... Mam głupie pytanie. Młody poprzestawiał mi coś na laptopie. Nie chodzą mi poprawnie strzałki kierunkowe i przyciski pg Up i Pg dn. Jak ustawić żeby znów było normalnie????

Clodi - a ten krem to jest z tą plastikową "łopatką" do golenia, czy co? ;> I czy da się go kupić w Rossmanie? ;>

Ja pewnie dla naszego murzyna dam pieluchę, którą potem się wypierze. Chociaż on to ślepy to nawet nie zauważy, że ktoś przybył do domu. :D Jedynie będzie to słyszał.. ;>

Ja dawno tych przepowiadających skurczy nie miałam, zdarzyly mi się z 2-3. A już zaczęłam 34 tydzień według karty ruchów płodu. :)

Moja znajoma ma ten monitor oddechu, bo miała wcześniaka. Jest zadowolona bardzo, bardzo wiele razy uratowało to Marcelkowi życie normalnie. :no: Ale nie wiem co i jak..

Mnie też brzuch boli tak jak na miesiączkę, pare razy dziennie puszcza i łapie znów po jakimś czasie na kilka minut, czasem nawet trzyma kilka godzin. :szok:

4madlen nie wiem co Ci doradzić. Myślę, że przy tym materacu będzie działać tak samo, te płytki sensoryczne mają po prostu leżeć na twardym podłożu pod materacem. Moja kumpela kładła na szczebelkach i działało. A mój M. chce na szczebelki jeszcze jakieś usztywnienie położyć, żeby te płytki ściśle do niego przylegały

reklama
Naty dobrze, ze jest juz lepiej, odpoczywaj ile sie da i staraj sie nei stresowac, kciuki za jutrzejsza wizyte i potem zdaj relacje.

4madlen my stosowalismy monitor oddechu przy starszym synku, przy mlodszym tez- mial problemy z oddychaniem. Monitory sprawuja sie bardzo dobrze i dzieki temu mozna spac spokojnie, u nas zdaly egzamin i dla Henia tez mamy. My mamy babysense V. Sensory umieszcza sie pod materacem, nie dotykaja dziecka. Dopoki dziecko nie skonczy 3 miesiecy to uzywa sie pierwszego sensora, bo wtedy maluszek nie jest jeszcze mobilny, a jak malec konczy 3 miesiace to umieszcza sie drugi i nawet jak dziecko sie przemieszcza w lozeczku to i tak wszystko jest monitorowane.

Do góry