reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Częściowo nadrobiłam, ale nie pamiętam już komu co napisać... :(

Dziś zepsuła nam się pogoda. Leje od rana. Ja odpoczywam, bo mała daje dziś trochę w kość... Zastanawiam się aktualnie nad kosmetykami jakie kupić do pielęgnacji dzidzi, ale to w odpowiednim wątku prosiłabym Was o pomoc.
Dziś ma przyjechać do mnie mama na ploteczki :) No i czekam z niecierpliwością na kurierów, bo jutro i pojutrze powinny przyjść paczki z zakupami dla małej :)

reklama
To jest krem do depilacji miejsc intymnych ??? jak tak to ja sobie zafunduje, bo jak ma mnie golić ktoś obcy albo R to ja dziękuję. Z Alanem mnie raz ogolił jakos tydzien przed porodem i sam lekarz sie śmiał ze miałam walke ze skalpelem chyba heheh.

ten krem z eveline jest dobry i tani, skuteczniejszy niż veet, tylko nie kupujcie do skóry wrażliwej bo ten to jest słaby

a tylko trzeba go przynajmniej 10 minut trzymać

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny, za długo dziś spałam:p czytam i czytam, końca nie widać, ale jakoś nadrobiłam:p tyle, że nie wiem dokładnie której co piać hehe:D
ogolnie to betiks-podziwiam!ja to bym dawno na szpital jechała, chyba bym sie tak nie umiała opanować jak Ty w takiej sytuacji...
mnie jakoś od soboty pobolewa brzuchol jak juz wczesniej pisalam i troche mnie to martwi, szczególnie ze mam jak mam z ta moją szyjką.. i jeszcze wczoraj i dzis juz kilka razy odczulam takie lekkie skurcze.. to chyba te przygotowujące macicę do porodu ale wolę to sprawdzić i się upewnić:) także jutro gin:) ciekawe ile nasz synuś urósł od ost wizyty:)
ja też już spakowałam torbę, tak do końca wczoraj, ale najpotrzebniejsze rzeczy to juz od dwóch tyg spakowane, bo u mniee grozili mi tym przedwczesnym porodem to wolałam się zabezieczyć:)
martwiłam się od wczoraj od wieczora, że synuś mniej aktywny to już mi minęło zmartwienie..teraz kopie i napiera w dół jak szalony, aż boli niekiedy:p

a tak odbiagając od tematyki.. wczoraj byłam w aptece po resztę rzeczy do wyprawki i witaminy itp.. poprosiłam o herbatkę pobudzającą laktację, no bo bardzo chciałabym karmić piersią, mam nadzieję, że się uda:) oczywiscie panie daly mi to co chciałam ale tak na marginesie jedna z nich opowiedziała mi dosc zadziwiającą rzecz.. ponoć kobiety po porodzie , te które karmią, chcą karmić piersią mają przy sobie piwo karmi..slyszala to juz od kilku klientek apteki i widziala na wlasne oczy jak byla u bratowej na porodówce.. normalnie szok.. nie wiedzialam o takiej metodzie pobudzania laktacji:D:D:Dhehe

Witam popołudniowo :)

moja Niuńka dziś odpoczywa po wczorajszym szaleństwie, za to brzuch momentami twardy jak głaz :szok:

Zrobiłyśmy z mamuśką krokiety, teraz kończymy roladę jabłkową.
Mąż miał podrzucić moje L4 do pracy i cholerny autobus nie przyjechał, więc nie zdążył :confused2: mam na to 7 dni od początku zwolnienia? Bo skończyło mi się 2.11 i to jest od 3.11 ale w weekend nikogo tam nie było.

Też się muszę oddać mężowi pod golarkę, bo nawet nóg nie jestem w stanie sama zrobić, mamy tylko prysznic i nie mam jak ustać tam jak należy :sorry: w dodatku nic nie widzę, czy golę czy nie :-D
Przynajmniej tyle z niego pożytku :-p

Bulkaasia cieszę się, że szczęśliwie wróciliście, a teraz będziesz miała pełne ręce roboty z porządkowaniem rzeczy dla synka:-)
Vivienne spokojnie, masz 7 dni na dostarczenie zwolnienia.

ja nadal układam a końca nie widać, góra prania mnie czeka a nie wspomnę o prasowaniu. Poszłam z córką do Lidla, tj 30 min spcerkiem w dwie strony a zmeczyłam sie tak strasznie, że ledwo mam siły sie ruszać. do tego zadyszka i ból brzucha. Z kondycja to u mnie kiepściutko:tak:
A mi pani w aptece na pępuszek dała fioletowy spiryt, taki stosowałam 13 lat temu u córki i teraz też taki bedzie.:-)
Mam pytanko: czy pościel nową i pieluchy tetrowe prałyście czy tylko prasowałyście? Pani w sklepie mi powiedziała, że jak nowe to nie trzeab i tak samo z ciuszkami, co Wy na to?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry