reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

hej :)
mummy3 a czy u Was są popularne te materace Lifenest? bo On jest taki że dziecko leży jakby w powietrzu, na hamaczku i się zastanawiam czy wtedy te sensory będą działać... u nas tych sensorów babysense V nie znalazłam, są tylko II :p
nathani najlepiej złożyć od razu wniosek o przedłużenie bo później można zapomnieć, ale można też na min 7 dni przed końcem podstawowego macierzyńskiego :)
vivienne ja jestem cała spuchnięta - nie ważne czy chodzę czy leżę... nawet trampki na mnie już nie wchodzą... w dodatku każdą żyłe mi znać na ciele- nie wiedziałam że tyle ich jest...myślę ze to nasze swędzenie jest właśnie przez to opuchnięcie:eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny

Aurelka ten krem można w rosmanie kupić z tego co pamiętam i ma łopatke, chociaz jeśli masz w domu gąpeczke to jest przynajmniej dla mnie o wiele wygodniej

Jade za chwile po wypis do szpitala i może jeszcze na zakupy skocze po brakujące rzeczy. Miłego dnia Wam życzę ;-)

Najlepiej by się chyba było w kadrach dowiedzieć, albo przewertować kodeks pracy. Mi się wydaje, że przed rozwiązaniem to absolutnie, bo chyba trzeba podać termin rozpoczęcia tego urlopu

witam wszystkie Panie:*
troche pospaliśmy z Wojtusiem:) wczorajszy ból nas wymęczył:( dziś póki co jest ok:) ale wczoraj to już się przestraszyłam że ho ho:)

aurelka co do małej ruchliwości dzidzi to ja też panikowałam,jak mały się mniej ruzał albo tak znikomo, od razu cos zlego wymyslam hehe, ale jak sie klade to daje tak do wiwatu, że wszystkie czarne scenariusze idą w niepamięć:D

co do prania i nie prania.. ja tam poprałam wszystko co się dało, nawet pokrowiec z nowegomateracyka:p jakoś tak mam przekonanie ze jak uprałam to już wiem ze czyste:)

termometr-my kupilismy taki do ucha i do czoła firmy babyono.. mam nadzieje ze sie sprawdzi, kolezanki tez mialy podobne i bylo ok, a jedna miala taki zwykly to jakos nie udawalo jej sie dobrze zmierzyc temp maluszkowi...

MAMA i TATA prawie caała wyprawkę za naprawdę małe pieniąze zrobiliśmy w tym sklepie:)
tylko materacyk gdzie indziej kupilismy bo mamy niestandardowy wymiar łóżeczka 120x70 i tam musielibysmy czekac dlugo na zamowienie a w milanówku kupilismy od ręki:)
Materac piankowy Junior 10 : MK Foam taki o mamy:) doradzał nam pan któr tam od lat pracuje i mowi ze ten rodzice chwala sobie najbardziej:)z ich sklepu, no to i my kupilismy:)

Witam :-) Nathani ale jakby tak miało być, że się składa przed porodem, to jak dla mnie trochę chore.... Bo skąd masz wiedzieć, kiedy będziesz na 100% rodzić? :-p A skoro się składa o dodatkowe, to trzeba by było chyba złożyć też o podstawowe? Nie wiem ale tak mi się wydaje :-p Mnie to niepotrzebne więc ja się tym nie interesuje. Ale jakby faktycznie tak miało być to z ewentualnym przenoszeniem maksymalnym (czego nikomu nie życze :-p) to uciekają już te 2 tygodnie. A dla Malucha to długo, dla nas właściwie też :-p A mnie się nic ale kompletnie nic nie chce... Nie wiem, ale jakoś tak dziwnie mi... i od kilku dni mam wrażenie, że jeszcze trochę i pójde rodzić.... i wcale nie o termin mi chodzi :-p Z tego co pamiętam z Laurą nie byłam taka leniwa... Do samego końca mogłam "biegać". Nawet w sobote w szkole byłam pytana "kiedy rodzisz" :-D a w niedziele po południu Mała już z nami była :-p A teraz jak mam gdzieś wyjść to zbieram się dniami i nocami;/.... Miłego dnia :-) I powodzenia na wizytach :-)

dziewczyny a ten krem o którym mówicie do depilacji.. widziałąm go i jako produkt znam ale nigdy nie używałam.. dobrze działą? no bo dla mnie to takie troche dziwne, ze cos goli bez golenia hehe, jakas zacoffana moze jestem:d:Dhaha^^

reklama
a co do zakupów to u nas też tak ost jakoś dużo się wydaje a nic nie przybywa... cholercia wszystko coraz drozsze... ost w aptece za kilka drobiazgów dałam 150zl.. ech.. a właśnie.. do pępuszka to mi mówili ze spirutusem 70%przemywać no ale nie będę sama mieszanki robić:p w aptece uzyskałam pomoc i doradzono mi takie gaziki jałowe, każdy odzielnie zamknięty, nasączone już tym spirtusem:) jakieś ułatwienie jest:)kupiłam dwie paczuszki<chyba po 10 szt.> starczyć powinno, a jak nie to się dokupi:)
jejulku trochę się boję tej dzisiejszej wizyty:p jak mi powie że już coś tam się szykuje.. mam tylko nadzieję że nie wyśle mnie na szpital bo ja zwariuje.. nienawidze szpitala:( bylam tam w ciazy tydzien i wystarczy-stanowczo za dlugo!:)

bulkasiaa​ fajny pomysł z tym smoczkiem i termometrem w jednym ale gorzej jak dzidziuś nie będzie chciał ssać smoczka:(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry