reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Wiolka ja napisałam ze jestem w ciązy i zapytałam czy jest ozliwośc otrzymania próbek bo chciałabym wypróbować a pozniej ewentualnie zakupić jezeli uczulenie ie wystąpi. oczywiście ujełam to mądrzejszymi słowami heheh

reklama
Ja tez do nich pisałam, przysłali maila zwrotnego, żeby podać dokładny adres no i czekam, na razie chyba 6 dzień. Pisałam na ten adres:
kontakt@expanscience.pl
Najpierw poczytałam sobie i wypisałam, co chciałabym dla siebie i dla maluszka i grzecznie zapytałam, gdzie mogłabym dostać próbki tych produktów, ponieważ chciałbym skompletować kosmetyki dla maluszka, czy jakoś tak :cool2:
Co do metod nat. wywoływania porodu, to tak jak Lil pisze. Co podziałała u jednej, u drugiej w ogóle się nie sprawdzi. My też próbowaliśmy z "naturalną oksytocynką", czyli seksik był - super, ale porodu niet, więc oksy w kroplówie - nadal cisza i to na tyle, że małą uśpiła na 24h i leżałam pod ktg cały czas, bo nie wiedzieli co jest grane, próbowali mi trząchać brzuchem, żeby małą obudzić, ale twardo spała. Potem założyli żel i zaczęły się bóle... Więc tak naprawdę moje drogie panie, to nasze dzidziole decydują :-)

Ostatnia edycja:
Hej :-)

Nathani my tez czekamy na trzecie malenstwo, na trzeciego synka, bede miala czterech facetow w domu. Pewnie, ze damy rade, dobra organizacja i strategia i nad wszystkim zapanujemy.

Misia83 super, ze ze zdrowkiem lepiej. Kuruj sie. A co do roztrzepania podczas wizyt u lekarza to ja tez tak mam, ale maz chodzi ze mna i o wielu rzeczach mi przypomina, o ktore chcialam spytac. A tak wogole to mam calkowite zacmienie ciazowe i zapominam o wszystkim, ostatnio nawet pinu do karty i nr telefonu do meza hehe.

Clodi trzymam kciuki, trzymaj sie dzielnie w tym szpitalu!!!

Vivienne wspolczuje wymiotow, mi tez towarzysza co jakis czas, przez pierwszy trymestr to czesto tulilam muszle, potem w drugim bylo raz na jakis czas i teraz w trzecim tez mi sie zdarza.

Co do wywolywania porodu to u nas bylo inaczej, bo oba byly przed terminem i musialam robic wszystko, aby wytrwac w dwupaku jak najdluzej, pierwszy synus urodzil sie w 36t3d, a drugi w 37t1d. Zarowno za pierwszym jak i drugim razem zaczelo sie od skurczy najpierw nierugalarnych, potem regularnych, odejscie wod. Przy drugim porodzie bylo tak, ze dotarlismy do szpitala ze skurczami co 5 min, lezalam pod ktg, wstalam i wody chlusnely na podloge :-).

Zobaczymy jak bedzie teraz, narazie ze skurczami leki daja sobie rade i bede je przyjmowala gdzies do 37-38tc, a potem odstawie i zobaczymy co sie bedzie dzialo.

Dzieki za odpowiedzi odnosnie Waszej wagi. Ja w ciazy z pierwszym synkiem bylam 12 kg na plusie, z drugim 10 na plusie, a teraz wlasnie widze, ze jakos wolniej przybieram i mam te niecale 7kg na plusie i waga stoi w miejscu.

U mnie nocka tak sobie, czesto sie budzilam, synus w brzuszku buszowal i wpychal mi nozki pod zebra tak, ze bolalo jakby ktos mi zebra lamal, ale ja i tak uwielbiam te jego szalenstwa :-).

Dzis bedziemy wycinac dynie i dekorowac dom na jutrzejszy dzien, jutro maz ma wolne, mamy stroje dla nas i dla dzieci hehe i pochodzimy z synkami, aby zebrac dla nich troszke slodyczy. Juz sie doczekac nie moge :-)

Do mnie też dziś doszły próbki z musteli, takie same jak ze szkoły rodzenia tylko tym razem z niebieską kosmetyczką, fajnie, bo tamtą mam różową :tak: i jakieś awizo było w skrzynce, ze wczorajszą datą, a przyniósł mi wczoraj paczkę do chaty :baffled:

Byłam na poczcie, w końcu i Maryś się doczekała miśka z Bebilonu ;) Ale ponad miesiąc czekania było :sorry2:

Ostatnia edycja:
clodi Ja również trzymam kciuki !!!!

My dziś zaliczyliśmy III usg (info w odpowiednich wątkach) :)

Teraz odpoczynek :) Jutro zaraz rana biorę się za sprzątanie, potem sałatki i na końcu ciasta. Będzie trochę gości na wszystkich świętych więc trzeba sie przygotować. :)

No i załatwiłam w końcu z tą uczelnią :)

mummy Pochwal się dekoracją jak juz zrobisz ;)
vivienne Współczuje wymiotów. Oby Cię już nie męczyły

jestem po wizycie wszystko wporządku mala waży 2500 Vivienne a ile twoja waży? w przyszlym tyg na kwalifikacje mój lekarz będzie mnie ciął wię sie ciesze bo to człowiek któremu ufam :-) zajrze do was wieczorem;-)

reklama
Do góry