reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Nathani maz lyka ta sama dawke co ja tylko ze dwie tabletki dziennie, ja jedna, bo skurcze w sumie lapia mnie tylko jak za bardzo szaleje z corka na lozku.

Jestem tak zmeczona ze az zla. Corka chce ciagle chodzic i to ze mna, jak chce sie bawic z nia na podlodze, to ona tylko wdrapuje sie na mnie, wstaje i buczy zeby z nia za raczki chodzic, a ja nie mam sily:sorry: jest mi czasem tak przykro, bo nie jestem wcale mobilna. Ostatnio zrobila sie strasznie marudna, musze sie do tego przyzwyczaic, bo wczesniej to byl aniolek.

Bulkasia spokojnej podrozy. U nas zimno, jutro ponoc ma byc -1.

reklama
A wiecie, ja łapię zadyszkę np. przy wgramolaniu się do łóżka czy przy dłuższym gadaniu, a na spacerze mi jakoś łatwiej, ino giry bolą niemiłosiernie. Z tym że na dłuższe spacery się nie nadaję bo momentalnie pęcherz pełen :wściekła/y:

Ja zauwazylam ze przy gadaniu to sie strasznie napinam:-p cala. Nie wiem czemu tak, ja mecze sie przy wchodzeniu po schodach, bieganiu z Maja po domu i na dluzszych spacerach bo mam tendencje zeby za szybko chodzic. Moja tesciowa zawsze narzeka ze ja za szybko chodze.

Ja mam zadyszkę nawet jak wejdę 3 schodki do domu, a co dopiero na spacerach. :-) Jutro na tej giełdzie to ja nie wiem jak wytrzymam, ale pocieszam się tym, że może kupię coś dla małej. :tak:

Właśnie wyszłam z wanny, troszkę przesadziłam z kąpielą. :-p

A tutaj taka szkoła rodzenia online. Nie wiem czy ktoś podawał taki link i nie wiem też czy komuś się to przyda. :p

http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/

Rano trzeba wstać, więc dobranoc brzuchatki. :-D ;*

Ostatnia edycja:
Ja na kolacje zjem sobie ryzu ze smiatana i owocami lesnymi, doprawie owocami i tez ide spac, jutro musze wstac wczesnie zeby sie przestawic na poniedzialek ( ide na rano na nadgodziny, jak ja wstane o 6 to nie wiem). Pytalam mezula czy kupic chleb, stwierdzil ze jest jeszcze pol, a jak przyszlo do kolacji to sie okazalo ze poplesniał. Te chleby irlandzkie to o kant doopy rozbic...

Ja na kolacje zjem sobie ryzu ze smiatana i owocami lesnymi, doprawie owocami i tez ide spac, jutro musze wstac wczesnie zeby sie przestawic na poniedzialek ( ide na rano na nadgodziny, jak ja wstane o 6 to nie wiem). Pytalam mezula czy kupic chleb, stwierdzil ze jest jeszcze pol, a jak przyszlo do kolacji to sie okazalo ze poplesniał. Te chleby irlandzkie to o kant doopy rozbic...

A gdzie na zielonej dokładnie jestes..? ;-)

Przepraszam ze was nie nadrobie ale moja Glowa teraz jest zupelnie gdzie indziej
Co do mnie. Zaczynam od wklejenia linka dotyczącego tego co prawdopodobnie mi jest http://pl.wikipedia.org/wiki/Cholestaza_ciężarnych. , wszystkie objawy na to wskazują, ale najpierw testami krwi trzeba wykluczyć Resztę chorób watrobowych. Pobrano mi krew na kolejne 7 testów, 7fiolek masakra.
Podłączono mnie do KTG jak sie okazało średnia godzinna ruchow dziecka 85 na godzinę, sama położna mówiła ze jak na ten etap ciazy to dużo, ale to dobrze. Potem zaplanowano mi 2 razy w tygodniu wizyty w szpitalu na KTG plus konsultacje z lekarzem, do tego w przyszłym tygodniu usg wątroby. a na koniec położna zapytała na kiedy mam termin więc mówię trzeci grudnia, a ona na to więc dziecko będziesz miała listopadowe bo poród wywolamy. Jak byłam w szpitalu to tak mnie to nie ruszyło, teraz dociera i ogarnia mnie panika:), więc przewiduje polowe listopada, bo powinni to zrobic przed 38 tygodniem, a 16 miałam zaplanowany wypad do kina na premierę ostatniej części twilight;););) no cóż, będę czekała aż obejrze na płycie;)
Przepraszam ze nie w innym watku ale glowny mam dostepny w telefonie a juz pozno

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry