reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Witam sie i ja
U mnie drugi dzien z rzedu leje. Na Costa del sol malo pada ale jak juz pada to bez przerwy.
Zrobilam kolejne zakupy internetowe i praktycznie wszystko juz mam. Jeszcze tylko paczke z PL mama wysle w przyszlym tygodniu i bedzie wsio. Brakuje jakis dupereli co to mozna w kazdym markecie kupic wiec moge odsapnac i czekac do grudnia:-) Co prawda jeszcze trzeba bedzie poprac co niektore rzeczy i w naszej sypialni przygotowac kacik dla naszej pszczoly ale to juz bedzie sama przyjemnosc.

Bulkaasia
szczesliwej podrozy i milego pobytu w PL

Co do znieczulenia to ja napewno skorzystam. U dentysty tez znieczulenie bierzemy wiec skoro podaczs porodu tez jest takie cos dostepne to po co ma bolec jak nie musi. Ja tam nie mysle o skutkach ubocznych, bede w szpitalu pod opieka poloznych i one mi pomoga i powiedza ze idzie skurcz i trzeba przec od tego przeciez sa i to jest ich praca.
O gazie nie slyszlam, chyba tutaj w ES sie nie stosuje bo polozne na szkole rodzenia nic o tym nie wspominaly.

Niedlugo wybywamy na weekend pod Madryt do znajomych, bo impreze urodzinowa szykuja. Co prawda nie usmiecha mi sie 5-cio godzinna podroz ale jestem zlakniona towarzystwa wiec jakos przezyje podroz tam i z powrotem.

reklama
Nie nadrobie choć bym chciała.

Jeżeli chodzi o znieczulenie to jak bede rodzić naturalnie to raczej nie chce znieczulenia brać. Chociaż i tak bardziej nastawiam sie na cc.

U nas dzisiaj piekne słoneczko ale za to zimno jak w kieleckim.

Dzisiaj z braku laku męża nie spałam do 4:30, do tego młody budził sie co godzine i pytał gdzie tata, jak juz usnełam dalej sie budził, wiec dzisiaj niewyspana jestem, ale jak juz jestem niewyspana to zawsze sprzątam i wypicowałam całe mieszkanie. Mam nadzieję że dzisiaj usnę, ale ciężko będzie.

Ja już też praktycznie wszystko mam, muszę tylko kupić dla siebie te pierdoły do szpitala, ale z tym mi nie spieszno w razie wu mąż kupi. Muszę jeszcze laczki pod prysznic sobie kupić i wyprawke ze szpitala dla córeczki.

Ide sobie zmierzyć ciśnienie bo coś serce mi łomocze i jakoś tak dziwnie sie czuję.

Dziewczyny podziwiam Was :-p

Cinamona ja znieczulenia nigdy u dentystki nie brałam nawet do kanałowego ;-)
Ja jakbym miała dostępne w szpitalu znieczulenie to pewnie bym brała (jakby było trzeba w ostateczności)
ale w tym co się zastanawiam czy tam rodzić nie ma :-p

Idę się szykować nasz szkołe

Dzień dobry ja niedawno usiadłam nogi mi w doope wchodzą w nocy standardowo udziły mnie skurcze do tego strasznie bolal mnie cały dół brzucha aż do rana we wtorek wizyta więc zobacze:dry:obiad mam zrobiony posprzątane wieczorem przyjeżdża fryzjerka która ma mi zrobić ostatni w ciaży balejaż żebym jakoś wyglądała w szpitalu i przed świętami już nie będę z włosami nic robila zastanawiam sie nad tą grzywką:sorry2: jeśli chodzi o znieczulenie zzo czy podpajęczynkówkowe to bardzo malo slyszałam na temat skutków ubocznych mase moich znajomych je mialo i były zadowolone myśle że dużą role odgrywa napewno organizm kobiety jedne sie czują świetnie a inne po każdym znieczuleniu fatalnie,do mnie ze sklepu dzwonili będę miała wózek w fiolecie troszke innym niż ten pierwszy który chcialam ale lepszy taki niż ten beż na zime we wtorek albo środe wózek do sklepu przyjedzie ostatnie dwa egzemplarze mieli na stanie z tej serii i już ich więcej nie szyją więc sie ciesze że sie udało:-) U nas tez zimno okropnie małej nawet piore kurtke zimowa bo na wszystkich swietych jak bedzie takie zimno to chyba jej zimówke ubiore:dry:

Viv czemu Ty nie masz suwaczka:confused::confused:

Już mam :-p

Fiolka może właśnie nie masz skurczy dzięki temu, że od dawna/regularnie bierzesz MgB6

Koleżanka mnie odwiedziła ale na krótko, bo wpadła do Poznania tylko na kilka godzin i wiadomo, trzeba nadrobić kontakty towarzyskie. Ale chociaż trochę udało się pogadać, nie widziałyśmy się od maja czy czerwca :sorry:

Teraz z kolei brat przyszedł pomarudzić i pranie szybkie ręczne zrobić, bo w akademiku miednicy nie ma. Ale marudzi, mówię Wam, że gdyby mi się chciało to bym mu sama to pranie zrobiła, ale nie uznaję tego i nie chce mi się ;)

Czas na zupkę, bo nam w brzuszku burczy :tak:

Ostatnia edycja:
Vivienne zeszło Ci z tą konstrukcją suwaczka :-D:-D:-D

a nie mówiłam Wam, że zamówiłam dla męża na prezent z okazji narodzin syna koszulkę z takim nadrukiem: GoofyTshirt.jpg

Goofy bo mój m lubił tą bajkę a koszulka taka własnie niebieska jak tło... fajnie to wyszło, bo się trochę bałam czy kolory ładne wyjdą, no ale są super :-) zamierzam mu ją dać w szpitalu jak już mi Antosia wyciągną coby miał na pepkowe ;-)

reklama
Hejka, wolne!!!!:happy2: teraz to tylko czekanie na mojego Maluzka:-)
Po zebraniu u córki cała jestem w skowronkach, bo wychowawczyni wychwaliła ją, piekne oceny ma no i pogratulowała tak zdolnego dziecka:tak:
Noukie czeka nas 16 godzin jazdy, zawsze tak było ale teraz chyba bedziej dłużej no bo ja wiecznie siku i trzeba sie rozprostować.
4madlen jedziemy do Koszalina:-) oszulka super:tak:
Strasznie zimno u nas dzisiaj, zmarzłam jak cholera, ide zrobic teraz z Wiką babeczki czekoladowe.

Do góry