reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Witam sie i ja
U mnie drugi dzien z rzedu leje. Na Costa del sol malo pada ale jak juz pada to bez przerwy.
Zrobilam kolejne zakupy internetowe i praktycznie wszystko juz mam. Jeszcze tylko paczke z PL mama wysle w przyszlym tygodniu i bedzie wsio. Brakuje jakis dupereli co to mozna w kazdym markecie kupic wiec moge odsapnac i czekac do grudnia:-) Co prawda jeszcze trzeba bedzie poprac co niektore rzeczy i w naszej sypialni przygotowac kacik dla naszej pszczoly ale to juz bedzie sama przyjemnosc.

Bulkaasia
szczesliwej podrozy i milego pobytu w PL

Co do znieczulenia to ja napewno skorzystam. U dentysty tez znieczulenie bierzemy wiec skoro podaczs porodu tez jest takie cos dostepne to po co ma bolec jak nie musi. Ja tam nie mysle o skutkach ubocznych, bede w szpitalu pod opieka poloznych i one mi pomoga i powiedza ze idzie skurcz i trzeba przec od tego przeciez sa i to jest ich praca.
O gazie nie slyszlam, chyba tutaj w ES sie nie stosuje bo polozne na szkole rodzenia nic o tym nie wspominaly.

Niedlugo wybywamy na weekend pod Madryt do znajomych, bo impreze urodzinowa szykuja. Co prawda nie usmiecha mi sie 5-cio godzinna podroz ale jestem zlakniona towarzystwa wiec jakos przezyje podroz tam i z powrotem.

reklama
Nie nadrobie choć bym chciała.

Jeżeli chodzi o znieczulenie to jak bede rodzić naturalnie to raczej nie chce znieczulenia brać. Chociaż i tak bardziej nastawiam sie na cc.

U nas dzisiaj piekne słoneczko ale za to zimno jak w kieleckim.

Dzisiaj z braku laku męża nie spałam do 4:30, do tego młody budził sie co godzine i pytał gdzie tata, jak juz usnełam dalej sie budził, wiec dzisiaj niewyspana jestem, ale jak juz jestem niewyspana to zawsze sprzątam i wypicowałam całe mieszkanie. Mam nadzieję że dzisiaj usnę, ale ciężko będzie.

Ja już też praktycznie wszystko mam, muszę tylko kupić dla siebie te pierdoły do szpitala, ale z tym mi nie spieszno w razie wu mąż kupi. Muszę jeszcze laczki pod prysznic sobie kupić i wyprawke ze szpitala dla córeczki.

Ide sobie zmierzyć ciśnienie bo coś serce mi łomocze i jakoś tak dziwnie sie czuję.

Dziewczyny podziwiam Was :-p

Cinamona ja znieczulenia nigdy u dentystki nie brałam nawet do kanałowego ;-)
Ja jakbym miała dostępne w szpitalu znieczulenie to pewnie bym brała (jakby było trzeba w ostateczności)
ale w tym co się zastanawiam czy tam rodzić nie ma :-p

Idę się szykować nasz szkołe

Dzień dobry ja niedawno usiadłam nogi mi w doope wchodzą w nocy standardowo udziły mnie skurcze do tego strasznie bolal mnie cały dół brzucha aż do rana we wtorek wizyta więc zobacze:dry:obiad mam zrobiony posprzątane wieczorem przyjeżdża fryzjerka która ma mi zrobić ostatni w ciaży balejaż żebym jakoś wyglądała w szpitalu i przed świętami już nie będę z włosami nic robila zastanawiam sie nad tą grzywką:sorry2: jeśli chodzi o znieczulenie zzo czy podpajęczynkówkowe to bardzo malo slyszałam na temat skutków ubocznych mase moich znajomych je mialo i były zadowolone myśle że dużą role odgrywa napewno organizm kobiety jedne sie czują świetnie a inne po każdym znieczuleniu fatalnie,do mnie ze sklepu dzwonili będę miała wózek w fiolecie troszke innym niż ten pierwszy który chcialam ale lepszy taki niż ten beż na zime we wtorek albo środe wózek do sklepu przyjedzie ostatnie dwa egzemplarze mieli na stanie z tej serii i już ich więcej nie szyją więc sie ciesze że sie udało:-) U nas tez zimno okropnie małej nawet piore kurtke zimowa bo na wszystkich swietych jak bedzie takie zimno to chyba jej zimówke ubiore:dry:

Viv czemu Ty nie masz suwaczka:confused::confused:

Już mam :-p

Fiolka może właśnie nie masz skurczy dzięki temu, że od dawna/regularnie bierzesz MgB6

Koleżanka mnie odwiedziła ale na krótko, bo wpadła do Poznania tylko na kilka godzin i wiadomo, trzeba nadrobić kontakty towarzyskie. Ale chociaż trochę udało się pogadać, nie widziałyśmy się od maja czy czerwca :sorry:

Teraz z kolei brat przyszedł pomarudzić i pranie szybkie ręczne zrobić, bo w akademiku miednicy nie ma. Ale marudzi, mówię Wam, że gdyby mi się chciało to bym mu sama to pranie zrobiła, ale nie uznaję tego i nie chce mi się ;)

Czas na zupkę, bo nam w brzuszku burczy :tak:

Ostatnia edycja:
Vivienne zeszło Ci z tą konstrukcją suwaczka :-D:-D:-D

a nie mówiłam Wam, że zamówiłam dla męża na prezent z okazji narodzin syna koszulkę z takim nadrukiem: GoofyTshirt.jpg

Goofy bo mój m lubił tą bajkę a koszulka taka własnie niebieska jak tło... fajnie to wyszło, bo się trochę bałam czy kolory ładne wyjdą, no ale są super :-) zamierzam mu ją dać w szpitalu jak już mi Antosia wyciągną coby miał na pepkowe ;-)

reklama
Hejka, wolne!!!!:happy2: teraz to tylko czekanie na mojego Maluzka:-)
Po zebraniu u córki cała jestem w skowronkach, bo wychowawczyni wychwaliła ją, piekne oceny ma no i pogratulowała tak zdolnego dziecka:tak:
Noukie czeka nas 16 godzin jazdy, zawsze tak było ale teraz chyba bedziej dłużej no bo ja wiecznie siku i trzeba sie rozprostować.
4madlen jedziemy do Koszalina:-) oszulka super:tak:
Strasznie zimno u nas dzisiaj, zmarzłam jak cholera, ide zrobic teraz z Wiką babeczki czekoladowe.

Do góry