reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Ja chyba zrobię makaron bo mam ochotę :tak:

Orientujecie się może czy mogę na takie baseny jechać? Chodzi o tem. basenów czy nie za wysoka.
Atrakcje na terenie Parku Wodnego Tatralandia

Muffy trzymam kciuki aby było dobrze
ja też już się doczekac nie mogę, chciałabym już mieć małego i iść z nim na spacerek:-D

Cinamona no chyba się okazało że większość to ma;-)
ja jeszcze czuję kości jakby miednicy normalnie jakby mi się ruszały.
Ale nawet Edno. mi mówiła że to normalnie biodra się powiekszają i wraca to do normy po roku dopiero więc bez obaw jakbysmy się nie mieściły w spodnie :-p

Basia no ja też najgorzej mam jak siedzę ;)

RMUA dostaniesz od pracodawcy, ale jak już jesteś tak długo na L4, że masz płatne przez ZUS, to będą na nim same zera.
Uff jakiś czas temu o to pytałam ale chyba nikt nie odpisał i bałam się czy mnie z tym przyjmą
Super że lepiej u Ciebie :D

Wiolka piękna kolorystywka tego wózka :-D

Misia fajna taka mama ;-) a już masz pościel wypraną i gotową?
mi łóżeczko stoi puste bo boje się aby nie zakurzyło się myślałam aby poszewki wyprac i ubrać to w grudniu

Nie wiem co jeszcze tak więc sorry ;-)

reklama
fiolka byłam kiedys w tatralandii i myślę ze możesz jechać tylko zwracaj uwagę na temperatury wody (przy każdym basenie jest podana) myslę że do 37 stopni możesz wchodzić. Jeden zewnętrzny na pewno miał ponad 40 stopni więc ten bym sobie odpuściła na Twoim miejscu :-) i trzeba też pamiętać że im cieplejsza woda tym wiecej bakterii się w niej utrzymuje.. i ja byłam ładnych kilka lat temu więc mogło się tam troszkę pozmieniać.

Noooo, pierwszy etap pakowania torby za mną - koszule, wkladki, bielizna, pampersy, kosmetyczka i inne *******y + ubranka dla dzidzi się właśnie piorą, następne pójda rożki, kocyki, pościele - myślę, że w szufladzie nie powinna im się stać krzywda" przez 6tyg... :-p

Hejka:-)

Wiolu dzieki za pamiec wczoraj i dzis bylam juz w pracy, wiec tylko poczytalam co u Was i nie mialam juz sily pisac:zawstydzona/y: na sczescie juz weekend mam, wiec bede z Wami do poniedzialku na biezaco:tak:

Zaraz zmykam na ta moja co tygodniowa kontrole szyjki do gina;-)

Posłusznie melduję, że kupiłam dzisiaj tego TUTKA (tzn póki co zamówiłam i muszę chwilę odczekać, ale już jest zaklepany i nie ma odwrotu :) Właściwie mogłam być w jego posiadaniu już dziś, bo zaproponowano mi wózek z wystawy, ale jakoś nie bardzo chciałam... :)

Hejka, ja po pracy i zakupach z córą, chciałla nowe ciuszki na wyjazd do pl:-) Potem zrobiłam nalesniki i teraz was nadrabiam.
clodi ja mam non stoper okno otwarte, bo uwielbiam jak jest chłodniej a ostatni posiłek jem najpóźniej o 18-tej więc chyba to odpada;-) Może za duzo telewizji bo ciagle sie słyszy o samych tragediach.
ankka dobrze, że mamie juz lepiej:tak:
Idę się troszke położyć:-)

Fiolka pościeli jeszcze ie prałam, planuję ją wyprać w połowie listopada, a ubierze mi ją mama dopiero jak będę w szpitalu, żeby była świeżutka.

Dziewczyny a pakujecie do torby butelkę do karmienia? I jeszcze jedno po ile sztuk bierzecie pieluch tetrowych i pampersów?

Wróciłam i ja. :)
W szkole rodzenia załapałam się tylko na teorię, bo praktyka jest na 11. A ja pojechałam na 11.30 bo tak mi Pani przez telefon kazała. :confused2:

Potem ugotowałam makaron, podgrzałam sos ze słoiczka i obiadek był. Potem pospałam z 2 godzinki i właśnie do was piszę. Oczywiście nie obeszło się bez ciastka z czekoladą i herbatą zanim do was zawitałam, hihi. :p

Moja mała dzisiaj tak kopała, że nie wiem. Siostra mojego M. miała taki ubaw, że nie wiem - a 18 lat ma. :D

A ja kupiłam dzisiaj paczkę chusteczek nawilżanych w kauflandzie. Taki mały, początkowy zapis, hihi. :-)

misia83 - Ja biorę 4 tetrowe i kupuję małą paczkę pieluch Dada w biedronce. - Nie wiem ile jest w tej paczce.

U mnie lóżeczko stoi już dawno, ale jeszcze nie złożone. ;( Mój M. powiedział, że złożymy w grudniu dopiero.

Fiolka-wolałabym ten w odcieniach fioletu czekam na telefon ze sklepu czy jeszcze je produkują czy to ostatnie egzemplarze na sklepach są do sprzedania bo wtedy mi zostanie beżowy i kawa z mlekiem kolor:happy: to wtedy mi będzie pasował do pościeli i przewijaka:-D Noukie no mam nadzieje bo sie zastanawialam gdzie cie wcięło:sorry: &&&&&&&&&&& Misia-ja nie pakuje butelki do szpitala mam zamiar karmić piersią a ewentualnie gdyby sie okazało że będzie mi potrzebna to poprostu m mi dowiezie:tak:pieluchy tetrowe biore 4 szt a pampersów małą paczke plus chusteczki mokre.

reklama
A ja mam butelkę spakowaną jak co, i smoczki też, mieści się toto bez problemu w torbie Maluszka więc nie widzę przeciwwskazań ;-) Mam nadzieję, że będę mogła karmić piersią i że moje Małe nie będzie pod tym względem wybredne.
Pieluch kilka też włożę, choć raczej nie będą potrzebne, no ale. Chusteczki nawilżane też spakowałam.

Moje prasowanie też czeka na mamę moją, chce się tym zająć więc chyba jej nie odmówię ;-)

Do góry