reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Betiks ja idę po linii najmniejszego oporu jeśli chodzi o ciasto czekoladowe, takie szybciutkie, śmieciowe do miksera i cyk ;) Przynajmniej na razie. Jeszcze nie miałam okazji robić bardziej skomplikowanego.
Mimo wszystko to jest naprawdę dobre a się człowiek nie narobi.
No i mniej boli, że się objadać nie może :-(

reklama
clodi, z tymi szczepionkami na krztusiec teraz sie tak ruszylo bo najnowsze badania wykazaly ze to z dziecinstwa chronia przez 12 lat i pozniej koniec, dlatego zalecaja zeby zrobic. Ja sie zastanawialam jeszcze z tego powodu ze mam starsza core w przedszkolu i teraz przy takiej pogodzie mala non stop jakies przeziebienie przynosi, ale chyba jednak odpuszcze. W uk zalecaja ta szczepionke ciezarnych ale jak czytalam na polskich stronach to zaleca sie raczej planujacym ciaze.
Moj brzuch jakos od poczatku jest nizej niz w pierwszej ciazy, jak porownuje z pierwsza ciaza, to teraz juz chyba od polowy ciazy mam problem z dostaniem do swoich stop (buty, pedicure etc), myslalam ze to chlopak bedzie bo ponoc na chlopcow jest nizej, ale dziewczynka wyszla na usg. A od jakis 2 tygodni juz nie ma mowy zebym obciela sobie paznokcie u stop, takze moze opadl brzucho jeszcze nizej, ale nie wydaje mi sie zeby to zapowiadalo rychly porod......

Ja się nudzę, mały coś mało fika.
Rodzice byli przywieźli ciuszki od kuzyna z tego co tak z grubsza zobaczyłam sa takie sobie, widać że zużyte trochę, wieczorem jak mój przyjdzie z pracy to posegregujemy je.
W sobote szykuje się imprezka u moich rodziców:-)
Mnie wczoraj tak potwornie bolało to krocze że ledwo łaziłam :/
w ogóle nawet już na komputerze wysiedziec nie mogę, najlepiej się czuję jak chodzę :sorry:

Pozdrawiam

Cze dziewczynki,
Was nadrobic to jak ksiazke czytac ;-) my dalej czekamy na wizyte, mam miec we wtorek. Mam nadzieje, ze kardiolog powie, ze wszystko ok.

Annka- trzymam kciuki za Ciebie i twoja mame. Jak trzeba to sie wyplacz, ulzy Ci, najgorsze to trzymac uczucia w sobie. A z mama musi byc dobrze!!!

Ania- kciuki za wizyte

4madlen- ty juz na finiszu kobietko :-) super!

mummy, clodi- ja lezalam teraz w szpitalu, i mam wizyty w klinice co 1-2 tygodnie, to nikt nie zajaknal sie nawet na temat szczepionek. Lepiej ich nie brac, a juz na 100% nie w ciazy! Pytalam lekarza o ta epidemie kokluszu to on powiedzial, ze to lekka przesada i ze to szczegolnie tyczy sie srodowisk patologicznych (sa niektore rejony takie).

Mnie tez boli podbrusze i krocze, czasem jakby mi ktos wlozyl 2 rece i chcial je rozerwac :wściekła/y::szok: ale teraz sie uspokoilam wiedzac, ze nie jestem sama hehe
Moje dziecko ma chyba ADHD, w dzien caly czas szaleje, ale za to spi ze mna cala noc- kochany skrzat. Juz nie moge sie doczekac jak spojrze mu w oczka...

muffy na pewno będzie dobrze, musi być ;-). A twój dzieciaczek to tak jak mój, cały dzień sie rusza, rozpycha, raz z prawej strony widze jak główka wystaje, znowu z lewej jak pupe pcha, najgorsze jak prostuje nóżki i pęcherz ugniata mi ja ciastoline, ale całą noc smacznie śpi jak aniołek :-D. Najlepsze że jutro ide do gina i się okaże że wszystkie części ciała dzidzi co ja czuje o nie to co ja myślę :cool:

Ostatnia edycja:
nathani ja tez już na wszystkim płacze, na dom nie do poznania obowiązkowo. Przed ciążą śmiać mi sie chciało jak ktoś płakał oglądając TV, było to dla mnie takie dziwne i nienaturalne bo sama nigdy nie buryczałam przy filmie. A teraz to mój mąż się śmieje ze mnie że nawet jak zobaczę dzidziusia w reklamie to mi łzy polecą :sorry:

Witajcie
U mnie dzisiaj pada tak wiec dzien jakis taki smutny.
Wczoraj bylam na kursie w szkole rodzenia. Polozna mowila o porodzie, jego fazach, znieczuleniu, cesarce itp. Nawet bylo ciekawie.
Fiolka, ja tez czasem mam takie dziwne bole w kroczu, jakby miesnie, jakby rozpulchnienie, nie wiem jak to opisac ale widze ze sopro nas z tym wiec to chyba normalne

Ankka trzymam kciuki za mame.

Za wizytujace trzymam kciuki i czekamy na dobre wiesci

Fajne radio dla dzieci: Radio4baby
Wlasnie wlaczylam na nim playtime i chyba malej sie podoba bo sie troche rozpycha hehe

reklama
Do góry