reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Betiks ja idę po linii najmniejszego oporu jeśli chodzi o ciasto czekoladowe, takie szybciutkie, śmieciowe do miksera i cyk ;) Przynajmniej na razie. Jeszcze nie miałam okazji robić bardziej skomplikowanego.
Mimo wszystko to jest naprawdę dobre a się człowiek nie narobi.
No i mniej boli, że się objadać nie może :-(

reklama
clodi, z tymi szczepionkami na krztusiec teraz sie tak ruszylo bo najnowsze badania wykazaly ze to z dziecinstwa chronia przez 12 lat i pozniej koniec, dlatego zalecaja zeby zrobic. Ja sie zastanawialam jeszcze z tego powodu ze mam starsza core w przedszkolu i teraz przy takiej pogodzie mala non stop jakies przeziebienie przynosi, ale chyba jednak odpuszcze. W uk zalecaja ta szczepionke ciezarnych ale jak czytalam na polskich stronach to zaleca sie raczej planujacym ciaze.
Moj brzuch jakos od poczatku jest nizej niz w pierwszej ciazy, jak porownuje z pierwsza ciaza, to teraz juz chyba od polowy ciazy mam problem z dostaniem do swoich stop (buty, pedicure etc), myslalam ze to chlopak bedzie bo ponoc na chlopcow jest nizej, ale dziewczynka wyszla na usg. A od jakis 2 tygodni juz nie ma mowy zebym obciela sobie paznokcie u stop, takze moze opadl brzucho jeszcze nizej, ale nie wydaje mi sie zeby to zapowiadalo rychly porod......

Ja się nudzę, mały coś mało fika.
Rodzice byli przywieźli ciuszki od kuzyna z tego co tak z grubsza zobaczyłam sa takie sobie, widać że zużyte trochę, wieczorem jak mój przyjdzie z pracy to posegregujemy je.
W sobote szykuje się imprezka u moich rodziców:-)
Mnie wczoraj tak potwornie bolało to krocze że ledwo łaziłam :/
w ogóle nawet już na komputerze wysiedziec nie mogę, najlepiej się czuję jak chodzę :sorry:

Pozdrawiam

Cze dziewczynki,
Was nadrobic to jak ksiazke czytac ;-) my dalej czekamy na wizyte, mam miec we wtorek. Mam nadzieje, ze kardiolog powie, ze wszystko ok.

Annka- trzymam kciuki za Ciebie i twoja mame. Jak trzeba to sie wyplacz, ulzy Ci, najgorsze to trzymac uczucia w sobie. A z mama musi byc dobrze!!!

Ania- kciuki za wizyte

4madlen- ty juz na finiszu kobietko :-) super!

mummy, clodi- ja lezalam teraz w szpitalu, i mam wizyty w klinice co 1-2 tygodnie, to nikt nie zajaknal sie nawet na temat szczepionek. Lepiej ich nie brac, a juz na 100% nie w ciazy! Pytalam lekarza o ta epidemie kokluszu to on powiedzial, ze to lekka przesada i ze to szczegolnie tyczy sie srodowisk patologicznych (sa niektore rejony takie).

Mnie tez boli podbrusze i krocze, czasem jakby mi ktos wlozyl 2 rece i chcial je rozerwac :wściekła/y::szok: ale teraz sie uspokoilam wiedzac, ze nie jestem sama hehe
Moje dziecko ma chyba ADHD, w dzien caly czas szaleje, ale za to spi ze mna cala noc- kochany skrzat. Juz nie moge sie doczekac jak spojrze mu w oczka...

muffy na pewno będzie dobrze, musi być ;-). A twój dzieciaczek to tak jak mój, cały dzień sie rusza, rozpycha, raz z prawej strony widze jak główka wystaje, znowu z lewej jak pupe pcha, najgorsze jak prostuje nóżki i pęcherz ugniata mi ja ciastoline, ale całą noc smacznie śpi jak aniołek :-D. Najlepsze że jutro ide do gina i się okaże że wszystkie części ciała dzidzi co ja czuje o nie to co ja myślę :cool:

Ostatnia edycja:
nathani ja tez już na wszystkim płacze, na dom nie do poznania obowiązkowo. Przed ciążą śmiać mi sie chciało jak ktoś płakał oglądając TV, było to dla mnie takie dziwne i nienaturalne bo sama nigdy nie buryczałam przy filmie. A teraz to mój mąż się śmieje ze mnie że nawet jak zobaczę dzidziusia w reklamie to mi łzy polecą :sorry:

Witajcie
U mnie dzisiaj pada tak wiec dzien jakis taki smutny.
Wczoraj bylam na kursie w szkole rodzenia. Polozna mowila o porodzie, jego fazach, znieczuleniu, cesarce itp. Nawet bylo ciekawie.
Fiolka, ja tez czasem mam takie dziwne bole w kroczu, jakby miesnie, jakby rozpulchnienie, nie wiem jak to opisac ale widze ze sopro nas z tym wiec to chyba normalne

Ankka trzymam kciuki za mame.

Za wizytujace trzymam kciuki i czekamy na dobre wiesci

Fajne radio dla dzieci: Radio4baby
Wlasnie wlaczylam na nim playtime i chyba malej sie podoba bo sie troche rozpycha hehe

reklama
Do góry