reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Dzień Dobry, choć mokry i pochmurny...
Za wizytujące trzymam kciuki :-)
Aniu dużo sił dla Was i Mamy...
Ide szybko śniadanie zjeść i do lekarza :-)
Miłego dnia :-)
Po wizycie postaram się napisać co tam i jak tam :-)

reklama
eta, moja wiedza odnośnie firmy TUTEK opiera się jedynie na dobrej opinii panów z hurtowni, w której zamierzam (?) nabyć ten wózek i całego wachlarzu poglądów wyczytanych w internecie.
Wczoraj zadałam sprzedawcy pytanie jaka jest faktyczna różnica pomiędzy takim Tambero, a wózkami renomowanych firm takich jak maxi cosi, X lander itp.. Stwierdził, że te zagraniczne firmy na pewno mają sprzęty z lepszych, bardziej wytrzymałych materiałów. Podkreślił przy tym, że gdyby TUTEK Tambero wyszedł od jakiegoś zachodniego producenta- to też nie kosztowałby tyle, ile kosztuje :> Sama już nie wiem co myśleć. Wózek podoba mi się baaaaardzo i na tle innych (w tej grupie cenowej) wydaje się naprawdę solidny. Dzisiaj jadę chyba zamówić...
Zdziwiłaś mnie natomiast, że w naszym Krakówku są tak ciężko dostępne. Myślałam, że u nas jest wszyyystko! ;)

Zmieniając zupełnie temat. Gdzie rodzisz? Cały czas brałam pod uwagę Szpital na Ujastek, ale wczoraj usłyszałam bardzo niepochlebne opinie na temat tego szpitala i chyba jednak spróbuję dać CZADU gdzie indziej ;)

Dziękuję dziewczyny za wsparcie, kochane jesteście :-D
Oczywiście również trzymam kciuki za wizytujące :tak:
Zauważyłam dzisiaj, że brzuch mi opadł :crazy: Wczoraj wieczorem jeszcze był na swoim miejscu!
Dżasti X-Lander to tak naprawdę nasza krajowa firma. Produkuje też wózki Delti, tyle że X-Lander idzie też na inne kraje, a Delti zostaje u nas. Tak mi kiedyś tłumaczył Pan w hurtowni ;-) I że on sam nie rozumie tej różnicy cenowej, bo materiały mają praktycznie te same wykorzystane, tylko design inny
No nic, zbieram się do doktorka. Stresa mam i złe przeczucia

Ja wczoraj byłam w sklepie z wózkami... Wiecie co.. x-lander tak naprawde ma najdroższą rame.. Patrze na gondoli cena 500+ i pytam pana o co chodzi :-D A pan do mnie "no, to cena samej gondoli, do tego rama" i pokazał cene :F 1020zł czy jakoś tak + spacerówka i fotelik :-p Więc wychodzi jakoś 2000zł z hakiem...
Ale sama rama ma powalającą cene :-)
Ok uciekam, bo na 10:15 ide :-)

Dzień dobry, u nas też pogoda za mgłą, nijako jest. Aż się nie chce wychodzić z domu, ale będę musiała do apteki wybyć, po paski do glukometru.

Dżasti
dokładnie, x-lander jest polski, częstochowski ;)
Drogi w pierony, bo nówka 3w1 2,5 tysia. Poprzedni model niewiele tańszy ze wszystkim, ale ja kupiłam używkę 2w1+fotelik maxi cosi za 730 zł i oprócz niewielkich zadrapań na ramie to nie widać różnicy.

Kurde, napisałam się posta i mi wcięło, bo rzuciłam linkiem. Chore to jakieś, wiem, że niektórym też się tak zdarza. Zazwyczaj kopiuję posta na w razie co, a teraz mi umknęło :/ Muszę chyba jakiegoś admina dorwać :wściekła/y:

W każdym razie: teraz się biorę za ciasto czekoladowe, bo przychodzi koleżanka z córą. Nie mogę się doczekać Małej, nie widziałam jej ze 3 tygodnie i aż się tęskni za tym tupotem małych stóp :-D ale jeszcze bardziej do tych swoich, co to na razie w brzuchu przebierają :sorry:

Za wizytujące kciukasy i czekamy na info!

Ostatnia edycja:
Witam.
Wczoraj sie naczytalam jak was wszystko pobolewa i z tego wszystkiego mnie noga lewaboli jakby w biodrze. W lozku bylo mi sie ciezko przekrecic. Musze po wynik z morfolgii isc ale jak jak kuleje ://///

Witam się i ja. :)

Właśnie wcinam śniadanko. :) Spało się dobrze, ale zbyt długo. Polożyłam się koło 21 a wstałam o 9 rano. I czuje po sobie, że długi sen mi nie służy. :p

Ja na 11.30 lece z moim do szkoły rodzenia. :-D Tylko szkoda, że mój M. nie cieszy się tak jak ja.

Witam Wszystkich

bulkaasia potworne sny masz, czytałam że większe prawdopodobieństwo koszmarów jest jak się człowiek przeje na wieczór i śpi w ciepłym, niewywietrzonym pokoju

ankka szybko Ci opadł brzuszek tak mi się wydaje :eek:, jestem pierwszy raz w ciąży ale zawsze mi sie wydawało że to jakoś 2 tygodnie przed porodem brzuch sie obniża

Aurelka mój mąż też by nie chodził, dlatego szkołe rodzenia skreśliłam już na samym początku i nie czuje właściwie takiej potrzeby na szczęście

Dziewczyny jak czytam o tyk waszych zakupach to normalnie Wy tyle kasy musicie wydać że głowa mała :no:, ja całe szczęście wózek, łóżeczko, fotelik, wanienke, przewijak, pościel, ubranka, laktator mam od szwagierek i ominęło mnie tyle wydatków.
Dzisiaj w nocy miałam taki dziwny ból w brzuchu, to raczej nie były skurcze bo nie bolało jak na okres, tylko takie kucie w jajnikach jak by ktoś mi szpilki wbijał :dry: nie wiem o co chodzi.
Mam pytanko jeszcze do mam na chorobowym, teraz dostaje się pieniądze z zusu a nie od pracodawcy i po ubezpieczenie RUMUA też mam iść do zusu?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej.Wiecie, że nie dawno wstałam dopiero? :zawstydzona/y: Ja nie wiem, czy to pogoda ma wpływ, czy co, bo mogłabym spać na okrągło :confused2: Mój brzuch od początku jakoś nisko, z małą miałam wysoko, że ledwo mogłam oddychać, ale czułam się dobrze.
Co do chodu, to ja sama zauważyłam, że też jakoś pokracznie zaczęłam się poruszać i ze 2x wolniej :eek:
Ania i ankka trzymam &&& za wizytę :tak:
viv ale mi smaka narobiłaś :-p Ja uwielbiam czekoladę w każdej postaci i właśnie dziś oglądałm parę zdjęć z łakociami tego typu i normalnie mnie skręca. Szukam przepisu na takie naprawdę dooobre ciasto czekoladowe z płynną czekoladą na wierzchu... Masz może takowe? Albo dziewczyny, zna któraś? Podeślijcie przepis do wątku kulinarnego :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry