reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Dzień Dobry, choć mokry i pochmurny...
Za wizytujące trzymam kciuki :-)
Aniu dużo sił dla Was i Mamy...
Ide szybko śniadanie zjeść i do lekarza :-)
Miłego dnia :-)
Po wizycie postaram się napisać co tam i jak tam :-)

reklama
eta, moja wiedza odnośnie firmy TUTEK opiera się jedynie na dobrej opinii panów z hurtowni, w której zamierzam (?) nabyć ten wózek i całego wachlarzu poglądów wyczytanych w internecie.
Wczoraj zadałam sprzedawcy pytanie jaka jest faktyczna różnica pomiędzy takim Tambero, a wózkami renomowanych firm takich jak maxi cosi, X lander itp.. Stwierdził, że te zagraniczne firmy na pewno mają sprzęty z lepszych, bardziej wytrzymałych materiałów. Podkreślił przy tym, że gdyby TUTEK Tambero wyszedł od jakiegoś zachodniego producenta- to też nie kosztowałby tyle, ile kosztuje :> Sama już nie wiem co myśleć. Wózek podoba mi się baaaaardzo i na tle innych (w tej grupie cenowej) wydaje się naprawdę solidny. Dzisiaj jadę chyba zamówić...
Zdziwiłaś mnie natomiast, że w naszym Krakówku są tak ciężko dostępne. Myślałam, że u nas jest wszyyystko! ;)

Zmieniając zupełnie temat. Gdzie rodzisz? Cały czas brałam pod uwagę Szpital na Ujastek, ale wczoraj usłyszałam bardzo niepochlebne opinie na temat tego szpitala i chyba jednak spróbuję dać CZADU gdzie indziej ;)

Dziękuję dziewczyny za wsparcie, kochane jesteście :-D
Oczywiście również trzymam kciuki za wizytujące :tak:
Zauważyłam dzisiaj, że brzuch mi opadł :crazy: Wczoraj wieczorem jeszcze był na swoim miejscu!
Dżasti X-Lander to tak naprawdę nasza krajowa firma. Produkuje też wózki Delti, tyle że X-Lander idzie też na inne kraje, a Delti zostaje u nas. Tak mi kiedyś tłumaczył Pan w hurtowni ;-) I że on sam nie rozumie tej różnicy cenowej, bo materiały mają praktycznie te same wykorzystane, tylko design inny
No nic, zbieram się do doktorka. Stresa mam i złe przeczucia

Ja wczoraj byłam w sklepie z wózkami... Wiecie co.. x-lander tak naprawde ma najdroższą rame.. Patrze na gondoli cena 500+ i pytam pana o co chodzi :-D A pan do mnie "no, to cena samej gondoli, do tego rama" i pokazał cene :F 1020zł czy jakoś tak + spacerówka i fotelik :-p Więc wychodzi jakoś 2000zł z hakiem...
Ale sama rama ma powalającą cene :-)
Ok uciekam, bo na 10:15 ide :-)

Dzień dobry, u nas też pogoda za mgłą, nijako jest. Aż się nie chce wychodzić z domu, ale będę musiała do apteki wybyć, po paski do glukometru.

Dżasti
dokładnie, x-lander jest polski, częstochowski ;)
Drogi w pierony, bo nówka 3w1 2,5 tysia. Poprzedni model niewiele tańszy ze wszystkim, ale ja kupiłam używkę 2w1+fotelik maxi cosi za 730 zł i oprócz niewielkich zadrapań na ramie to nie widać różnicy.

Kurde, napisałam się posta i mi wcięło, bo rzuciłam linkiem. Chore to jakieś, wiem, że niektórym też się tak zdarza. Zazwyczaj kopiuję posta na w razie co, a teraz mi umknęło :/ Muszę chyba jakiegoś admina dorwać :wściekła/y:

W każdym razie: teraz się biorę za ciasto czekoladowe, bo przychodzi koleżanka z córą. Nie mogę się doczekać Małej, nie widziałam jej ze 3 tygodnie i aż się tęskni za tym tupotem małych stóp :-D ale jeszcze bardziej do tych swoich, co to na razie w brzuchu przebierają :sorry:

Za wizytujące kciukasy i czekamy na info!

Ostatnia edycja:
Witam.
Wczoraj sie naczytalam jak was wszystko pobolewa i z tego wszystkiego mnie noga lewaboli jakby w biodrze. W lozku bylo mi sie ciezko przekrecic. Musze po wynik z morfolgii isc ale jak jak kuleje ://///

Witam się i ja. :)

Właśnie wcinam śniadanko. :) Spało się dobrze, ale zbyt długo. Polożyłam się koło 21 a wstałam o 9 rano. I czuje po sobie, że długi sen mi nie służy. :p

Ja na 11.30 lece z moim do szkoły rodzenia. :-D Tylko szkoda, że mój M. nie cieszy się tak jak ja.

Witam Wszystkich

bulkaasia potworne sny masz, czytałam że większe prawdopodobieństwo koszmarów jest jak się człowiek przeje na wieczór i śpi w ciepłym, niewywietrzonym pokoju

ankka szybko Ci opadł brzuszek tak mi się wydaje :eek:, jestem pierwszy raz w ciąży ale zawsze mi sie wydawało że to jakoś 2 tygodnie przed porodem brzuch sie obniża

Aurelka mój mąż też by nie chodził, dlatego szkołe rodzenia skreśliłam już na samym początku i nie czuje właściwie takiej potrzeby na szczęście

Dziewczyny jak czytam o tyk waszych zakupach to normalnie Wy tyle kasy musicie wydać że głowa mała :no:, ja całe szczęście wózek, łóżeczko, fotelik, wanienke, przewijak, pościel, ubranka, laktator mam od szwagierek i ominęło mnie tyle wydatków.
Dzisiaj w nocy miałam taki dziwny ból w brzuchu, to raczej nie były skurcze bo nie bolało jak na okres, tylko takie kucie w jajnikach jak by ktoś mi szpilki wbijał :dry: nie wiem o co chodzi.
Mam pytanko jeszcze do mam na chorobowym, teraz dostaje się pieniądze z zusu a nie od pracodawcy i po ubezpieczenie RUMUA też mam iść do zusu?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej.Wiecie, że nie dawno wstałam dopiero? :zawstydzona/y: Ja nie wiem, czy to pogoda ma wpływ, czy co, bo mogłabym spać na okrągło :confused2: Mój brzuch od początku jakoś nisko, z małą miałam wysoko, że ledwo mogłam oddychać, ale czułam się dobrze.
Co do chodu, to ja sama zauważyłam, że też jakoś pokracznie zaczęłam się poruszać i ze 2x wolniej :eek:
Ania i ankka trzymam &&& za wizytę :tak:
viv ale mi smaka narobiłaś :-p Ja uwielbiam czekoladę w każdej postaci i właśnie dziś oglądałm parę zdjęć z łakociami tego typu i normalnie mnie skręca. Szukam przepisu na takie naprawdę dooobre ciasto czekoladowe z płynną czekoladą na wierzchu... Masz może takowe? Albo dziewczyny, zna któraś? Podeślijcie przepis do wątku kulinarnego :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry