reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej Dziewczyny!!!
Też mam kupione podkłady bella mamma, a do domu te niebieskie podpaski bella blue, są najlepsze...
Dzisiaj oddałam siuśki i krew do badania... zobaczymy...
Też nic mi się nie chce i brzuch mnie pobolewa... Marzy mi się już 37 hbd...

reklama
Witam sie dziś popoludniowo ja też w nocy obracałam tylko boczki bo sie wybudzilam i spać nie moglam jak usnęłam to małą tak męczył kaszel ze myślałąm ze biedna pluca wypluje ja do szpitala kupuje tylko jedną paczke podkladów i jedną paczke majtek siatkowych bo nie będę w szpitalu wiczność a gdyby braklo ( w co watpie bo w I ciąży mialo taką ilość i starczyło) to poprsostu m kupi apteki są w większości szpitali a nie chce sobie torby nipotrzebnie obciążać.Byłam dziś w sklepie oglądać wózki i chyba kupimy tako drifter chociaż babka w sklepie mi pokazala jakiś inny bo mial pompowane koła a taki chcemy nie wiem jeszcze jaki kolor mam iść zamówić i przewijaki oglądałam na łóżeczko twarde bo chce kupić siedze z mała i tak mi dzien zleciał

Cześć dziewczynki! 2 godzinki temu trafiłam na to forum (lepiej późno niż wcale;), zapisałam i postanowiłam się przywitać ;)

Mniej więcej gdzieś pomiędzy 10, a 16 grudnia pojawi się na świecie syn mój pierworodny i poczyniwszy już większość zakupów, postanowiłam jeszcze raz sprawdzić, czy aby na pewno do wszystkiego jestem przygotowana. Jedynym większym niedokonanym zakupem jest wózek i tutaj pytanie do Was, miłe panie :)
Czy któraś z Was interesowała się pojazdem firmy TUTEK, a dokładnie modelem TAMBERO? Wasze spostrzeżenia mile widziane :)

Witam się dopiero. Rano nie mogłam sie ogarnąć przed wyjściem do pracy, potem poszłam na zakupy spozywcze i dla chrzesnicy jakieś tam ubranka w H&M kupiłam. zrobiłam obiad, rozwisiłam pranko i nadrabiałam Was:-)
Jak rodziłam prawie 13 lat temu to w szpitalu dawali wszystko a teraz to wszystko musisz przynieść sama.:tak:
Joanna trzymam &&&&&, bedzie dobrze.
mummy ja tez miłam zaproszenia na szczepienia ale nie skorzystałam. Nie choruje więc sie nie szczepię:tak:
Jeszcze 2 dni i wolne a w sobotę wyjazd do Polski!!!:happy2:

dżasti Tutek jest Polską firmą... zastanawiałam się nad nim na początku bo z racji tego że jest to firma mieszcząca się koło mojego miasta widać dużo tych wózków na radomskich ulicach. Znajomi też mają grandera - kolorystyka mi nie odpowiadała bo nie chciałam czarnej "podstawy kolorystycznej", ale i tak wydawał mi się solidny:) dopiero po wakacjach nad morzem gdzie bylismy ze znajomymi którzy maja tutka grandera zdecydowałam sie na inny bo na leśnych drogach słabo sobie radził i po tygodniu pagórkowych, leśnych terenów podzespoły zaczęły się rozklekotywać :p reasumując: wózek dobry ale na ulicę a na innych terenach pozostawia wiele do życzenia - przynajmniej dla mnie :) niestety ten nowy model jest produkowany na tych samych podzespołach więc wybór należy do Ciebie. wszystko zależy od tego jaki tryb życia zamierzasz z maleństwem w tym wózku prowadzić ;-)

Ostatnia edycja:
Dżasti ja czytam opinie o wózkach z tej strony Dla dzieci - bangla.pl - opinie, zdjęcia, ceny, informacje o produktach Ogólnie nie widziałam nigdy wózka tej firmy, więc nie pomogę.
Jejku ale się boję jutrzejszej wizyty :szok: Na dodatek nocy chyba nie prześpię, moja mama z rakiem musiała wyrwać zęba (niewskazane przy przerzutach do kości) i dostała wysokiej gorączki. Dentysta kazał wziąść antybiotyk i trochę spadło, ale i tak boję się jak nie wiem co. A trza było zęba wyrwać, bo wdało się zakażenie organizmu i już się serce trochę powiększyło. Och dziewczyny wybaczcie moje żale, najlepiej by chyba było się wypłakać żeby trochę tego stresu zeszło, ale chodzę do mamy sprawdzać i nie chcę żeby widziała opuchnięte oczy :-(

ankka Kochana z dzidzią będzie dobrze zobaczysz :) głowa do góry! i trzymam kciuki, żeby mama wróciła do zdrówka, rozumiem, że to bardzo stresujące, ale trzeba wierzyć że będzie dobrze Ania...

Joanna wszystkiego najlepszego dla twojej córci:-) a za ciebie trzymam kciuki, będzie dobrze
Mummy ja słyszałam, że wielkość brzucha odpowiada tygodniom ciąży, ale nie wiem czy to prawda. Ja osobiście na nic się teraz nie mam zamiaru szczepić.
Ankka powodzenia jutro, nic się nie martw, może cię wcale nie zostawi w szpitalu, bądź dobrej myśli. Tyle na ciebie teraz spływa spraw, musisz być silna, mamie życzę żeby wróciła do zdrówka.
Bulkaasia już dziś życzę ci szczęśliwej i szybkiej podróży do domciu:-)
Nathani a dlaczego tylko do 34tyg?

reklama
Laski jak ja Wam zazdroszczę że czujecie jak dzieciaczki są ja nie umiem odgadnąć
a mam nadzieje że się ułozył w końcu dobrze :sorry2: dowiem się w poniedziałek.

Co do rzeczy higienicznych ja kupiłam
podkłady PODKŁAD chłonny do przewijania __ 60x60 cm __ (2726505772) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. aby podłożyć na pościel żeby mi nic nie przeciekło, jak nie użyje to dziecko można na tym przewijać ;)
majtki siatkowe tylko 3 sztuki ale ja chyba można prać WIELORAZOWE majtki POPORODOWE SIATKOWE- R1 do120cm (2726505110) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
podkłady poporodowe x2 paczki bo mi dużo osób je poleciło PODKŁADY POPORODOWE __Ginekologiczne__ 27x7,5 cm (2726504540) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
z belli tez wzięłam w razie czego PODKŁADY POPORODOWE ___ BELLA mamma ___ 34x10 cm (2726504552) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i jeszcze takie majtki Jednorazowe majtki POPORODOWE__BabyOno__5szt__ L (2726505373) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a słyszałyście o ligninie u mnie w miejskim szpitalu to trzeba mieć zamiast tych podkładów :dry:

4Madlen ja tez nie wyobrażam sobie przenosić:sorry2: ja będę robiła wszystko aby urodzić przed czasem jak wszystko będzie dobrze

a czy Was boli może krocze?:dry: mnie tak jakby mięśnie i mam kłopoty z chodzeniem
Ja nie mam dość, czuje się dobrze wiadomo trochę mi ciążko ale dziwne aby nie ;-)
jednak teraz dopadło mnie takie coś że nie mogę się doczekać malucha chce go już mieć:-D

Anka trzymam kciuki :*

Wiolka fajny wózek lubię z takimi kołomi

Nie wiem co komu jeszcze, muszę coś zjeść bo mnie mały wali ;-)

Do góry