reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

neska, dzis postaram sie popstrykac zdjecia i wstawic, na wszytsko brakuje mi czasu ostatnio....i checi ehhh a glowki w zasadzie nie czuje, znaczy czasem cos w prawej pachwinie ale wczesniej myslelam ze to moze nogami kopie, a ogolnie to nabardziej czuje plecy wypiete glownie po prawej stronie mojego brzucha i ucisk pod zebrami
4madlen skoro masz cesarke i termin bedzie ustalony to chyba nie przenosisz raczej, gorzej z sn bo czekasz az sie samo zacznie....mi dzis polozna powiedziala ze dzidzia wyjdzie jak bedzie gotowa i tyle. W pl jak masz usg gdzies pod koniec to lekarz czesto widzi czy to juz niebawem czy raczej sobie poczeka mama, ale tu nie ma takiego luksusu, ostatnie usg w 20tc i czesc. Pozazdroscic ze juz wkrotce bedziesz tulic dzidzie :-)
A nie wiecie czy wielkosc brzucha moze swiadczyc o wielkosci dziecka?? dzis polozna mi zmierzyla i wyszlo 34cm, ponoc idealnie na ten etap ciazy, ja mam wrazenie ze dzidzia jest duza i czasem az sie boje ze jak sie urodzi to juz bedzie zaduza na te pierwsze ubranka na 56cm hehe znajoma urodzila w zeszlym tygodniu chlopca 4400g !!! jeszcze musiala w pl prosic o cesarke bo lekarz sie zastanawial przy tak duzym dziecku, a kobietka ogolnie niewielka (jakies 162cm wzrostu).
Ja do przewijania mam taka cerate grubsza, w sumie nie wiem jak to opisac, byla w torbie ktora kupilam taka do wozka a druga w kosmetyczce z kosmetykami j&j ktora dostalam
Joanna kciukasy za wizyte, mysl pozytywnie, oni tu czasem przesadzaja, szczegolnie ze zazwyczaj to dzwoni jakis konsultant a nie lekarza, ktory czesto nie ma pojecia jakie powinny byc prawidlowe wyniki w ciazy. Ja tak mialam. Po badaniu krwi zadzwonil konsultant i powiedzial ze moje wyniki nie sa dobre i ze jak chce to moze mnie umowic na telefon z lekarzem, pytalam co dokladnie jest zle ale on nie byl w stanie powiedziec, powiedzial tylko ze to moze miec zwiazek z ciaza i z tym ze wyniki w ciazy roznia sie od 'normalnych' ale on nie wie i chetnie mnie umowi na telefon od lekarza na za tydzien! myslalam ze padne, powiedzialam ze nie chce czekac tyle czasu i ze wpedza mnei w stres ktory w ciazy jest niewskazany, to dalo sie ustawic telefon z lekarzem tego samego dnia. Lekarz stwierdzil ze wszytko ok, tylko poziom zelaza troche nizszy ale jak na ciaze to ok. I tyle.

reklama
A te bella mamma to są przylepiane na majtki czy tylko takie do położenia?

Kupujecie te majtki siateczkowe?

Ja byłam dzisiaj u mamy na wizycie i na obiadek się załapałam. :D Jutro z moim luby jadę do szkoły rodzenia, hihi. :)

Ja jutro robie ostatnie zakupy(przynajmniej tak mi sie zdaje) czyli kupie sobie podpaski belli normal maxi x2,jeszcze jedna paczke pieluch dla malej,moze beda w rossmannie nozyczki dla maluszkow babydream bo potrrzebne mi same nozyczki i to samo sie tyczy grzebienia. Dzisiaj sobie kupilam koszule druga rozpinana na guziki na przedzie takze nic tylko pakowac torbe i rodzic :)
jutro ponadto odbieram wyniki,mam wizyte u gina na 11:00 i zobaczymy co powie.
Ale naprawde juz mam dosyc, jak kazda z nas zreszta. Z jedenej strony juz mam dosc,a z drugiej wiem ze kazdy dzien dla takiej kruszynki w brzuchu to bardzo duzo.

Acha,dostalam dzisiaj probki J&J. Czekalam na nie 3 tyg.

Mummy wielkosc brzucha na pewno nie swiadczy o wielkosci dziecka bo mozna miec np.duzo wod plodowych. Ja tak mialam za pierwszym razem. Mialam duzo wod, wielki brzuch,jak wody mi odeszly to brzuch o polowe zmalal a dziecko urodzilo sie nie zawielkie czyli 3600g i 55cm :)

Ostatnia edycja:
Joanna spokojnie, tak jak pisze mummy i kiedyś któraś z dziewczyn miała tak z cukrem, że niby zły wynik, a było dobrze. Wszystkiego dobrego dla Młodej. Powodzenia jutro
4madlen i wiolka jak ja wam zazdraszczam tego etapu ciąży ;-) Też już bym chciała być koło 35 tygodnia

Jutro wizytuję. Mam przeczucie, że znowu będzie szpital... Ten mój lekarz strasznie ostrożny i dużo brzuchatek kładzie na oddział, jak żaden inny. A to ordynator tak wogóle. Cóż, na weekend jeszcze tam nie leżałam. Ale wolę tam leżeć te parę dni co dwa tygodnie i donosić

Aurelka. ja kupuje nawet dzisiaj dokupiłam druga paczkę tzn jedna mam z gumeczkami w koło, a ta co dzisiaj zamówiłam sa wyższe i bez gumek. w sumie będę mieć 10 szt. Domówiłam tez 3 paczkę podkładów tych będę mieć dwie paczki i z belli jedna... te pierwsze są mniejsze paczki wiec na pewno do szpitala je wezmę
Kupiłam tez krem linomag
i dwie zabawki dla małego jedna z pozytywka.

dziewczyny czy wy sie szczepicie na cos teraz? np. gryba, krztusiec. Ja wlasnie mialam to zaproponowane dzis przez polozna i zaczelam przegladac internet i znalazlam cos takiego:
Szczepienie przeciw krztuścowi, durowi brzusznemu, jak i durom rzekomym daje dość często odczyny miejscowe i ogólne, toteż nie należy go stosować w okresie ciąży.
Ogólnie obowiązują następujące zasady: 1) w ciąży jak najmniej szczepień, 2) jeśli już są konieczne, to stosować je dopiero w II połowie ciąży, 3) szczepienia w I połowie ciąży mogą być dopuszczalne tyl­ko w zupełnie wyjątkowych przypadkach.
sama nie wiem czy isc....

Ja miałam teraz mieć ostatnie szczepienie, (przyjęte po skończeniu 18 lat) ale nie wiem na co to :confused: mi pielęgniarka powiedziała, że mam się zgłosić na nie dopiero po urodzeniu i jak już nie będę karmić piersią. :sorry2:

reklama
Do góry