reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

4madlen fajnie masz ja jeszcze jakies 7 tyg, a chciałabym juz grudzień.
nathani fajnie że już z nami jesteś:-D
Dzisiaj Alan dał pospać do 10 :szok:, Jeszcze siedzę w piżamce bo mam totalnego lenia dzisiaj i nie chce mi sie ubierac.
Ale za to u nas już 3 dzień piekna pogoda :-D więc chyba trzeba wstawić jakieś pranie.

reklama
Cześć dziewczyny

nathani witaj ;-)

Ja o 6 sie rozbudziłam bo wysyłałam męża na mecz i nie mogłam zasnąć.
Ale normalnie chyba przechodzi mi ból pleców, myślałam że to juz niemożliwe będzie, wstałam no i chodzę :szok: normalnie szok. Czuje jeszcze ból ale taki ból to pikuś. Jestem taka szczęśliwa :-D

Dzień dobry ja dziś dospałąm do 10.30:szok: mała u babci wiec w domu cisza jak makiem zasial A pojechał do pracy to sobie spalam bylam już na zakupach obiad mam więc gotować nie musze wrócilam z zakupów zjadłam kremówke i drożdżówke:zawstydzona/y:i zamiast brać sie do roboty i sprzątać to siedze:sorry: Noukie-to dobrze że przeszlo wszystko Bułkasia odpoczywaj:tak: Fiolka zakupy fajne zrobilaś ja mam wanienke po Nastusi u mamy musimy ją tylko przywieść Clodi a widzisz jak cie twoje własne cialo zakoczylo mam nadzieje że już cie nic nie będzie bolało 4Madlen-ty już zaniedlugo ja jakoś po tobie nidlugo licze na twoje relacje z cc :sorry: U mnie dzis cieplo ale w cieniu to taki mroźny wiaterek w nocy byl przymrozek ja zasmarkana chodze ale taka pogoda bylam sobie dokupić prześcieradełko do łóżeczka na większe zakupy musze wziąść m bo nie będę tego tachać sama ale mniej już zostaje do kupienia coraz bardziej uświadamiam sobie że już w listopadzie będzie z nami nasza druga córa już nie w brzuchu a w łóżeczku obok troszke mnie przeraża fakt że będzie coraz zimniej i jak ja z dwoma dziewczynkami we wózku wyjde na zakupy czy chociażby z Nastusią na sanki ale jakoś poradzimy.Mała mnie codziennie pyta ile dni będę w szpitalu kto z nią zostanie czy większą uwage będę poświęcała Julicie niż jej też sobie zdaje sprawe że to już tuż tuż :-) milęgo dnia Nathani dobrze że jesteś

Cześć dziewczyny,
dziś oficjalnie wkroczyłyśmy w 8 miesiąc :-)
W nocy się cholernie nie wyspałam, nie wiem czy coś było w powietrzu, ale za chiny ludowe nie mogłam zasnąć.
Ja swoją torbę mam zamiar pakować w przyszłym tygodniu. Mama przyjedzie mi pomóc z prasowaniem, bo ja niestety mam zakaz wykonywania czynności domowych.
My mamy już wszystko, tak mi się przynajmniej wydaje.
31.10 mam wizytę u lekarza i wtedy dowiem się kiedy mi ściągnie pessar.

Miłej soboty

Witajcie dziewczynki i nathani. Ja dzis pospalam tylko do 9:30 bo maz mnie za wczesnie obudzil, zle nastawil zegarek, ktory pokazywal ze juz jest 10:30
Ja sie od dwoch dni slabo czuje, nie wiem od czego to. Skacze mi troche cisnienie, staram sie nie przemeczac, ale to czasem niemozliwe. Uspalam coreczke dzis, a po obiedzie jedziemy do znajomych, wczoraj zakupilismy bramki na schody w calkiem dobrej cenie wiec jestem bardzo zadowolona. Musze dac rade jeszcze tydzien i adijos praco :-D

Czesc kobietki
czy wy tez bdzicie sie w nocy i nie mozecie zasnac ? Mi ostatnio zdarza sie to niemal codziennie. Ja wczoraj dokupilam termometr do wanienki, kapturki na brodawki, koszule do karmienia i dwie flanelowe pieluchy - jakie one fajniutkie. No i oprzec sie nie moglam pajacowi co prawda pasuje bardziej na hallowin ale co tam byl taki slodki z czapka w komplecie. Zostaly mi chyba waciki do pepka do kupna i jakby co laktator, narazie sie wstrzymam bo drogi jest. Ale jesli bedzie potrzebny to kupie.
W pt mam wizyte u gina. Z usg termin to 27 listopada wiec licze ze zostalo mi okolo 5 tygodni. Nie ukrywam ze juz bym chciala ta date :)

Nathani dobrze, ze juz jestes :happy:

Będziecie kupować coś do przemywanie pępka dziecka? Bo mi to każdy mówi inaczej i sama nie wiem. :D

Ja dziś porządki w szafie zrobiłam. :D Wiele ładnym sukienek wystawiłam na allegro i szafa.pl - więc jakby jakaś była chętna do pooglądania to wyśle link na pw. ;)

A teraz lece, bo mamuśka ma wpaść. Do wieczora kobietki. :laugh2:

Wiolka ja tez sie zastanawiam jak obydwoje maluchow bede pchac, ale tak jak piszesz jakos sobie damy rade:tak:

Neska
i ja sie wybudzam czesto i juz pozniej zasnac nie moge, wogole w tej ciazy jakos malo spie:sorry: pewnie organizm sie przygotowuje do nocnych pobudek;-)

reklama
Aurelka myśmy tu się o sposób pielęgnacji niemal nie pożarły :p Ja zrobię tak jak na szkole rodzenia radzili - octenisept, nie moczyć, wietrzyć.

Tak w ogóle to dzień dobry i zazdroszczę wszystkim wyspanym. Choć z drugiej strony wschód słońca nad Poznaniem był dziś wyjątkowo urokliwy, piękna jesień w ten weekend :tak:
Fajnie, że wykładowcom też się nie chce z nami za bardzo siedzieć, to kończymy ok. 13-14 większość, więc już zdążyłam odpocząć. Źle mi się ostatnio śpi, tzn. jak się rozbudzę za chiny nie mogę zasnąć a potem jestem zapuchnięta jak nie wiem :confused2:

Do góry