reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Fiolka szalejesz kobieto. Chyba masz juz wszystko co?
no coś Ty ;), nie mam nic, prócz ubranek, wanienki, fotelika, koszul dla mnie, na łóżeczko czekam a gdzie tam wszystko :p

Liście malin ja kupiłam ze względu na rzekome przyspieszenie porodu :-p oraz własnie ponoć dobrze wpływają na macicę.
Na dniach też musze próbować masować się tam :sorry2: mąż się też zdeklarował że może pomóc choć ten masaz chyba od 34tyg. można zacząć.

Ja jeszcze nie zdecydowałam się na szpital.
W naszym miejskim przeraża mnie brak znieczulenia choć z drugiej strony przeokropnie się boję tej igły w kręgosłup również.
Poza tym troche szpitalny wygląd sal, sale położnicze po 4 osoby i brak łazienek i wc w pokoju a na korytarzu jedna.
Sama już nie wiem...

Dobra idę spać bo padnę kompletnie

Ostatnia edycja:
reklama
Fiolka - najpierw masz znieczulenie skóry w miejscu wbicia, anestezjolog psika sprayem a poza tym wbija się igłę podczas skurczu, który boli o wiele bardziej :)

Ale ja się boje raczej samej igły w kręgosłupie i mozliwych powikłań :baffled: w ogóle nie lubię jak ktoś ingeruje w moje ciało nie wiem jak ja przeżyję poród :( i pobyt w szpitalu.
Maja a tam u Ciebie sale poporodowe są ilu osobowe, z łazienkami ? Miałam tam dzwonić i zapomniałam kompletnie o tym

no kochane witajcie w końcu jestem!!!!!mamy już internet z lapkiem ;-) nie nadrobię Was nie ma szans ale teraz juz będę na bieżąco. brakowało mi Was .
Betiks dla Ciebie szczególny buziak. kochana jesteś:-):-)

Ostatnia edycja:
Witam się porannie :-) dzieciaki dzisiaj zrobiły pobudkę o 7.15 a nie było łatwo bo wczoraj mieliśmy pierwszą turę gości urodzinowych i siedzieli do 1 :szok: a dzisiaj powtórka.... muszę się Wam pochwalić, że mój P. spisał się na medal, wszystko super zorganizował ja mu tylko troszkę w kuchni pomogłam....
jeśli chodzi o przygotowania to ja już prawie wszystko mam.... ciuszki (prawie cała szafa tylko w rozmiarze 56 i 62 i dalej kupuję jak zobaczę coś ładnego bo nie umiem się w tej kwestii opanować :zawstydzona/y:) poprane i poprasowane, reszta też czeka... z większych rzeczy to brakuje mi stojaka do wanienki ale to przy okazji :-) no i jeszcze nie mam torby spakowanej ale w razie "W" wystarczy wziąć listę i z szafy przełożyć do torby bo wszystko przygotowane :tak:

niektóre z nas jeszcze tylko trochę i będą tulić swoje maleństwa a ja mam jeszcze 10 tygodni..... przytłacza mnie to... ale z drugiej strony niech siedzi Agatka w brzuszku jak najdłużej... :-)

Buziole i miłej (oby pogodnej) soboty :-):-):-)

O Nathani jestes:-) mialam Ci przypomniec jak Ci stuknie ''30'' no i prosze jest:rofl2: ja tez jeszcze 10 tyg, teraz odliczamy do 32:-)

A mnie wczoraj tak ten ''pecherz'' bolal i bolal, ze juz wytrzymac nie moglam:-(nie moglam sie tez do swojego gina dodzwonic i pojechalismy wieczorem na IP, tam zbadali mi mocz, a ten czysty:eek: pobrala mi cytologie do badania, ale na badaniu dopatrzyla sie, ze jakas infekcje moge miec bo wszystko podraznione:sorry: no i dala kapsulke na noc i juz w nocy przestalo bolec;-) sprawdzala szyjke wszystko wporzadku:tak: w czwratek mam kontrole u swojego gina i mam mu wszystko przekazac;-)

A dzis w domku pod kocykiem:tak:

Hej Kochane w ten (u mnie) brzydki i mokry dzień. Mąż w pracy, cóa pojechałla do szkoły a ja po śniadanku miałam trochę ogarnąć dom ale chyba nic z tego bo brzucho boli bardzo:zawstydzona/y: Chyba sobie odpuszczę bo umówiłam się z Młodą do kina po południu a nie chcę jej zawieść:tak:
My już zostało niecałe 8 tygodni:happy:
Nathani witaj, fajnie że już masz z nami kontakt:-)

reklama
nathani dobrze że już jesteś :)

wiecie co? mi zostało jakieś 3,5 tygodnia ! :-D tzn mam taką nadzieję, że nie będą mnie długo trzymać jak będę mieć cc... za tydzień w poniedziałek wszystkiego się dowiemy :)

Do góry