reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Dzień dobry,
ja po badaniach :)
KTG super, a wyniki z moczu i krwi po południu.
Clodi ja tam nie mam problemu z ubieraniem moczu, sikam co prawda co chwilę, ale w takich ilościach że dla kilku by starczyło ;-)
Za to się zupełnie nie wyspałam, dzięki memu mężu :/ O 2ej nad ranem postanowił wreszcie wejść do łóżka i przy okazji zapytać czy ma pozmywać gary. O 2ej w nocy mu się przypomniało, choler jeden :wściekła/y: Obudził mnie sam fakt gadania, potem lejąca woda i zanim usnęłam wreszcie to była 3.30, do 2.30 byłam na siku 4x, bo co się obróciłam to Mała mnie dźgała w pęcherz i usypianie od nowa...

Czekam teraz na kuriera z choinką, mam nadzieję, że do 15ej się wyrobi, bo mam plany na popołudnie. A jak się wyrobi do zaraz to jeszcze bym poszła na ciuchy na osiedlu, kurtkę może jakąś znaleźć. Choć taka piękna pogoda, że teraz się o tym nie myśli, ale jednak zima idzie i nie ma co liczyć, że zmieszczę się w kurtkę z zeszłego roku.

Moje torby do szpitala już upakowane, czekają na wyjście :p tylko kosmetyki do twarzy dopakuję na sam koniec, ale to już kartka napisana i przypięta do torby, żeby nie zapomnieć.

reklama
Witajcie. Ja dopiero co wstałam :zawstydzona/y: Musiałam chyba odespać tą wczorajszą noc. Ale nie powiem, żebym była jakaś pełna energii. Planowałam umyć dziś jeszcze 2 okna, bo wczoraj 2 umyłam i poodkurzałam, a oprócz tych 2 (są małe pojedyncze) mam jeszcze jedno wielkie w sypialni w salonie z balkonem - te sobie daruję, M. umyje, bo ja nie dam rady :dry: Muszę dziś sobie kupić w aptece trochę suplementów typu magnez, żelazo i potas, bo wsio zeżarłam już ze 3 dni temu. Dziś w nocy złapał mnie skurcz w nogę i boli dziadostwo do tej pory :baffled: A już nie miałam od jakiegoś czasu, no ale łykałam piguły.
Ja torbę spakuję jak będę miała co w nią spakować, bo póki co, to zakupy dla mnie i sporo rzeczy dla małego jeszcze w planach. Od przyszłego tyg. mam plan zacząć uskuteczniać zakupy, potem pranie itp.Pomalutku, ale systematycznie, wszystko naraz nie da rady, bo kasa też jest etapami, a wiadomo, żyć i żryć trzeba ;-)
Co do paznokci to ja na nogach ledwo zmyłam ze 2 tyg. temu, a co dopiero pomalować, jak z pedikiurem już się muszę mocno nagimnastykować :baffled: Chyba sobie zafunduję wizytę u pedikiurzystki przed porodem, co by jakoś wyglądać, choć jak znam życie to ja i tak będę miała skarpetki, bo mi stopy marzną :blink: A na rękach to jeszcze nie wiem, ciągle te łapy moczę przy garach i w ogóle, więc lakier na paznokciach to bardzo krótka sprawa, więc na razie je "kuruję" i maluję samą odżywką. A krem, podkład i tusz to też u mnie norma, więc na pewno to będę miała ze sobą, nie mówiąc już o "miodziku" z Oriflame do ust, od którego już chyba jestem uzależniona :-)
muffy, kajcia trzymam &&& za was.
Wszystkim wam i sobie dobrego dnia życzę :tak:

Witam wszystkie mamusie. :)

Ja spałam dzisiaj przez całą noc może z 2 godziny, komary mnie kąsały, zabiłam może z 3, ale jeszcze jakieś france latały i gryzły gdzie się dało. :(

Mi dzisiaj strasznie brzuch i pochwe rozsadza. Chodzić nie mogę. Szkołę dziś i jutro sobie odpuszczam.

Listę co do kupienia i spakowania już zrobiona, ale przepiszę ją już konkretnie z 'markami' kosmetyków itp i sobie wydrukuje. :")

Cinamona - kosmetyki z musteli są rewelacyjne, cena wysoka ale są warte .... od początku ciąży je stosuje aby nie dostać rozstępów i na razie tfu tfu nie wyszedł ani jeden a skóra cały czas mięciutka.

Jeśli chodzi o małego bąbla i jego kosmetyki, to napisałam do musteli prośbę o próbki dla dziecka i takie właśnie dostałam :) Napiszcie dziewczyny bo warto, próbki przyszły w tubkach i to nawet spore ;)

Cinamona - kosmetyki z musteli są rewelacyjne, cena wysoka ale są warte .... od początku ciąży je stosuje aby nie dostać rozstępów i na razie tfu tfu nie wyszedł ani jeden a skóra cały czas mięciutka.

Jeśli chodzi o małego bąbla i jego kosmetyki, to napisałam do musteli prośbę o próbki dla dziecka i takie właśnie dostałam :) Napiszcie dziewczyny bo warto, próbki przyszły w tubkach i to nawet spore
;)

A jak i gdzie to napisać? xD

Kupiłam kocyk w biedronce, fajniutki w dotyku. :)

Jejciu dziewczyny ale wy drukujecie! Nadrobie was pozniej bo dopiero co wstalam, teraz cos zjem a potem na zakupki meza wyciagne, corcia spi to bedzie miala dobry humorek mam nadzieje, bo ostatnio jest strasznie marudna.

No u nas tez mustela to jeden z najlepszych kosmetykow dla dzieci i mozna ja kupic tylko w aptece do tego Galenco jeszcze, ma tez serie A dla skory z atopowym zapaleniem;-)

Ja dla małekj zostane przy tych kosmetykach co używam dla Anastazji do dziś albo johnson albo ziaja:-) Aurelka-prawda że fajne te kocyki:happy2: Nathani coś sie ostatnio nie pokazuje ale u nas gorąco dziś :sorry2: ide zaraz na podwórko wyprałam w zeszłą sobote dywany dwa i caly tydzień na ogrodzeniu wisza musze iść je na trzepak przewlec wytrzepac i przyniose do domu odkurze i w salonie poloże:-)

reklama
Do góry