reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Moja też chyba nie ma takiego sprzętu bo serduszka nie słyszę, jedynie jak byłam na 4D to miałam tą przyjemność i prawie się nie popłakałam

muffy współczuję :( oby było lepiej

Lilith ja skompletuje wszystko może za tydzień dwa a potem spakuje
choć na razie muszę się wstrzymac bo nie wiem gdzie będę rodzić i co mi potrzeba :/

a może być taka lista?
1. Dokumenty:
- dowód osobisty, dokument potwierdzający ubezpieczenie
- karta ciąży
- oryginał grupy krwi, badanie mocz, morfologia, wymaz (z ostatnich 3 tyg.)

2. Rzeczy dla mnie:
- koszule, szlafrok
- papcie, klapki pod prysznic
- skarpety
- majtki siatkowe poporodowe (6 szt.)
- podpaski poporodowe, podkłady higieniczne a ile sztuk tego trzeba?
- 2 ręczniki
- ręcznik papierowy, ewentualnie papier
- 2 staniki do karmienia
- wkładki laktacyjne, krem na sutki
- Tantum Rosa (3 szt.)
- kosmetyki (szampon, odzywka, tonic, szczoteczka, pasta, żel, płyn do hig. intymnej)
- balsam do ust
- grzebień, gumka, spinka
- suszarka, prostownica
- tusz, podkład (ewentualnie na wyjście)

3. Rzeczy dodatkowe:
- aparat
- notes, długopis
- leki, które przyjmuję
- woda do picia
- landrynki, biszkopty, batoniki (np. dla D. jakby zgłodniał podczas porodu)
- komórka, ładowarka
- ubranie zmienne dla D., buty

4. Rzeczy dla dziecka:
- 3 kaftaniki
- 3 pary śpiochów (ewentualnie body, pajacyki)
- 2 pary skarpetek , para rękawiczek
- 2 czapeczki bawełniane
- 2 pieluchy tetrowe
- pampersy 3-6 kg (ok 10-15 sztuk)
- mały kocyk

5. Na powrót do domu:
- ubranko dla dziecka (kombinezon, czapka)
- krem ochronny
- ubranie dla mnie

Ostatnia edycja:
muffy żeby wszystko było dobrze, trzymam mocno &&&&&&& za Was
viv mam to samo jak nie trzeba wstawać to sie budze, zastanawiam sie tylko jak ja uzbieram mocz poranny, przecież ja co godzine wstaje siku i to w małych ilościach :zawstydzona/y:
wiolka ostatnio tyle prochów sie najadłam że chce już wytrzymać dla dobra dzidziusia
fiolka ale to każdy szpital daje liste co trzeba mieć, u mnie np. dla dziecka dopiero ubranka na wyjście trzeba. Najlepiej iść do szpitala albo zadzwonić i powiedzą co trzeba mieć. Moja siostra będzie rodzić w Norwegi i do szpitala ma tylko swoje pantofle zabrać, a piżamy, podpaski, ręczniki, ubranka, kosmetyki itd. wszystko szpital zapewnia

Ostatnia edycja:
Clodi tylko ja jeszcze nie wybrałam szpitala

Majja no na innych forum też to wywołało dyskusje ale co tam wolę mieć
najwyżej mąż z dzieciaczkiem posiedzi a ja się "zrobię" :-p
nie no żartuje ale wolę to mieć na wszelki wypadek, ja z domu nie wychodzę bez tuszu i podkładu:sorry:

He he znając mnie to pewnie też wezmę prostownicę i obowiązkowo puderek, tusz, błyszczyk:)))
zastanawiam się tylko jak z paznokciami, zawsze mam pomalowane na kolor bordo, gdzieś słyszałam,że lepiej zmyć ..
nie wiem jednak czy to prawda czy jakiś zabobon ... a może wystarczy jak zmyje jeden palec u ręki i jeden u nogi ? :)

haha i kto tu jest udany :-D ja zmyłam ostatnio u nóg, głupio się czuje bez pomalowania ale w sumie muszę siuę gimnastykować aby pomalować no i czy będę miała głowę aby to przed rozwiązaniem zrobić.

Majja nie można mieć paznokci pomalowanych do porodu i to nie żaden zabobon. Po prostu gdyby coś się tfu tfu działo i była konieczna pilna cesarka to anestezjolog niby coś tam ocenia po paznokciach.
Muffy będę pamiętać w modliwie i życzę aby się wszystko unormowało. Nie takie ciężkie przypadki były i dzieci zdrowe i donoszone i nam też się uda

reklama
Ania a nie wystarczy jak zmyje z kciuka jednego i u stóp też jednego ?

Fiolka, pomalowanie to kosmos, nie wspominając już o depilacji :))) a tu trzeba być codziennie przygotowanym :))

Do góry