reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Moja też chyba nie ma takiego sprzętu bo serduszka nie słyszę, jedynie jak byłam na 4D to miałam tą przyjemność i prawie się nie popłakałam

muffy współczuję :( oby było lepiej

Lilith ja skompletuje wszystko może za tydzień dwa a potem spakuje
choć na razie muszę się wstrzymac bo nie wiem gdzie będę rodzić i co mi potrzeba :/

a może być taka lista?
1. Dokumenty:
- dowód osobisty, dokument potwierdzający ubezpieczenie
- karta ciąży
- oryginał grupy krwi, badanie mocz, morfologia, wymaz (z ostatnich 3 tyg.)

2. Rzeczy dla mnie:
- koszule, szlafrok
- papcie, klapki pod prysznic
- skarpety
- majtki siatkowe poporodowe (6 szt.)
- podpaski poporodowe, podkłady higieniczne a ile sztuk tego trzeba?
- 2 ręczniki
- ręcznik papierowy, ewentualnie papier
- 2 staniki do karmienia
- wkładki laktacyjne, krem na sutki
- Tantum Rosa (3 szt.)
- kosmetyki (szampon, odzywka, tonic, szczoteczka, pasta, żel, płyn do hig. intymnej)
- balsam do ust
- grzebień, gumka, spinka
- suszarka, prostownica
- tusz, podkład (ewentualnie na wyjście)

3. Rzeczy dodatkowe:
- aparat
- notes, długopis
- leki, które przyjmuję
- woda do picia
- landrynki, biszkopty, batoniki (np. dla D. jakby zgłodniał podczas porodu)
- komórka, ładowarka
- ubranie zmienne dla D., buty

4. Rzeczy dla dziecka:
- 3 kaftaniki
- 3 pary śpiochów (ewentualnie body, pajacyki)
- 2 pary skarpetek , para rękawiczek
- 2 czapeczki bawełniane
- 2 pieluchy tetrowe
- pampersy 3-6 kg (ok 10-15 sztuk)
- mały kocyk

5. Na powrót do domu:
- ubranko dla dziecka (kombinezon, czapka)
- krem ochronny
- ubranie dla mnie

Ostatnia edycja:
muffy żeby wszystko było dobrze, trzymam mocno &&&&&&& za Was
viv mam to samo jak nie trzeba wstawać to sie budze, zastanawiam sie tylko jak ja uzbieram mocz poranny, przecież ja co godzine wstaje siku i to w małych ilościach :zawstydzona/y:
wiolka ostatnio tyle prochów sie najadłam że chce już wytrzymać dla dobra dzidziusia
fiolka ale to każdy szpital daje liste co trzeba mieć, u mnie np. dla dziecka dopiero ubranka na wyjście trzeba. Najlepiej iść do szpitala albo zadzwonić i powiedzą co trzeba mieć. Moja siostra będzie rodzić w Norwegi i do szpitala ma tylko swoje pantofle zabrać, a piżamy, podpaski, ręczniki, ubranka, kosmetyki itd. wszystko szpital zapewnia

Ostatnia edycja:
Clodi tylko ja jeszcze nie wybrałam szpitala

Majja no na innych forum też to wywołało dyskusje ale co tam wolę mieć
najwyżej mąż z dzieciaczkiem posiedzi a ja się "zrobię" :-p
nie no żartuje ale wolę to mieć na wszelki wypadek, ja z domu nie wychodzę bez tuszu i podkładu:sorry:

He he znając mnie to pewnie też wezmę prostownicę i obowiązkowo puderek, tusz, błyszczyk:)))
zastanawiam się tylko jak z paznokciami, zawsze mam pomalowane na kolor bordo, gdzieś słyszałam,że lepiej zmyć ..
nie wiem jednak czy to prawda czy jakiś zabobon ... a może wystarczy jak zmyje jeden palec u ręki i jeden u nogi ? :)

haha i kto tu jest udany :-D ja zmyłam ostatnio u nóg, głupio się czuje bez pomalowania ale w sumie muszę siuę gimnastykować aby pomalować no i czy będę miała głowę aby to przed rozwiązaniem zrobić.

Majja nie można mieć paznokci pomalowanych do porodu i to nie żaden zabobon. Po prostu gdyby coś się tfu tfu działo i była konieczna pilna cesarka to anestezjolog niby coś tam ocenia po paznokciach.
Muffy będę pamiętać w modliwie i życzę aby się wszystko unormowało. Nie takie ciężkie przypadki były i dzieci zdrowe i donoszone i nam też się uda

reklama
Ania a nie wystarczy jak zmyje z kciuka jednego i u stóp też jednego ?

Fiolka, pomalowanie to kosmos, nie wspominając już o depilacji :))) a tu trzeba być codziennie przygotowanym :))

Do góry