reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

mnie ból głowy jeszcze nie puścił, no ileż można od rana się męczę, powinno przejść :-(. A synek kopie po pęcherzu jak zwariowany, najgorsze jest to że to świadczy o tym że nadal jest źle ułożony, już trzy miesiące był główką w dół obrócony i teraz jak coraz mniej miejsca będzie miał przekręcił się tak jak nie powinien, no po jakiego grzyba. Może boi się porodu siłami natury i chce być wyciągnięty :dry:, pewnie mój mąż też się modli o to żebym cesarkę miała. Bo strach w jego oczach widze jak mówie o rodzeniu

reklama
Aurelka to nie słyszalaś bicia serduszka dziecka? u nas dają posluchać w 8 albo 9 tyg ciąży i nieraz na wizytach też:sorry: Fiolka-kuzyn coś ma zaplon spóźniony Vivienne-cukrzyca w ciaży wymaga wogóle bardziej intensywnej opieki nad kobietą w ciąży a m siostra ma cukrzyce i ani jej do poradni nie wyslali ani diety nie kazali trzymać a ona sie słodyczami obżera i ma też gdzieś

Jeszcze nie miałam okazji słyszeć. :(

Ja przeniosłam się w 12 tygodniu do tego lekarza u którego teraz jestem i o dziwo nie robił mi cytologii. Troszkę mnie to w sumie martwi. ;(

Ostatnia edycja:
Witam sie wieczornie kobietki,
my po wizycie w klinice i zalamalam sie totalnie. Od paru tyg mialam od czasu do czasu przyspieszone tetno i dusznosci, ale od tygodnia mam kazdego dnia takie zjazdy, ze prawie umieram. Cisnienie mi bardzo spada, a puls skacze do 160 i brakuje mi tlenu!!! Robili mi EKG i wyszlo dziwnie(puls caly czas 150/min) jutro mam miec holter zalozony. Martwie sie o malego bo podobno jak spada cisnienie, to dzidzia jest zagrozona. do tego caly czas mam skurcze. Mam nadzieje, ze dotrwamy choc do 34 tygodnia.
Mummy- wlasnie tak jak piszesz, ja mowiac, siedzac, jedzac mam takie jazdy z oddechem... okropne uczucie!

Przepraszam, ze tak tylko o sobie ale jestem taka zmeczona- brak normalnego snu w nocy i te napady mnie wykonczyly. Ide Was poczytac :)

Vivienne chodzę prywatnie do dr Wandelta na ul. Strzeszyńskiej, prowadził moje poprzednie ciąże i nie zamieniłabym go za nic w świecie.... rewelacyjny lekarz :-)

muffy &&&&&&&&&&&& za dotrwanie chociażby do 36 tyg.

A ja w domku, w lozeczku jej jak mi dobrze:rofl2: odwalilam juz swoj tydzien pracy i teraz weekend:-):-):-):-)

Muffy trzymam kciuki bedzie dobrze:tak:

Witam nowa mamusie:tak:

Vivienne chodzę prywatnie do dr Wandelta na ul. Strzeszyńskiej, prowadził moje poprzednie ciąże i nie zamieniłabym go za nic w świecie.... rewelacyjny lekarz :-)

Słyszałam już o nim kiedyś, chyba od byłej sąsiadki, że dobry. Jak będę musiała kiedyś zmienić lekarza to pewnie bardziej o nim pomyślę. Drogi?

Ja nie chcę zmieniać swojego lekarza, facet ma powołanie, ale starszawy już nieco i daleko ode mnie przyjmuje (Junikowo - a wyobraź sobie, że jak głupia się umówiłam na 02.11... już widzę, jak tam dojadę, chociaż podobno tramwaje mają jeździć do samego końca, więc może jakoś wsiądę w 15 na Słowiańskiej, nie wiem, pierwszy raz będę na 01.11 w Poznaniu i zupełnie wyleciało mi z głowy że na Junikowie taki cmentarz... :eek:) Ale myślę że w tej ciąży jeszcze nie będę musiała go opuszczać, zobaczymy co będzie dalej ;)

Kurczę, już mi się nie chce jutro rano na te badania biec :confused2: Jak nie muszę to budzę się o 6-7 i spać mi się nie chce, a jak trzeba to już siebie widzę z rana...

:tak:Clodi a nie możesz sobie zażyć paracetamolu żeby miec ulge?:sorry: mi mój lekarz doradzil że jak bardzo boli mnie brzuch albo glowa czy cokolwiek innego żebym sobie kupiła czysty paracetamol do picia i jest najbezpieczniejszy bo bez dodatków i super działa :tak: Aurelka-to faktycznie jakoś dziwnie ja słyszałam serduszko dwa razy na samym początku ciąży i jak byłam w 13 albo 19 tyg na badaniach genetycznych no i za niedlugo na ktg będę sluchać Muffy-może to jjakieś nerwy stresy dlatego masz takie duszności?:sorry: &&&&&&&&&&&&&& za dobre wyniki:happy: Noukie-odpoczywaj kochana należy ci sie :tak: Ja po kolacji zaraz do łóżeczka wskakuje i będę ogladać tv a jutro spanie mala śpi mi ostatnio do 9:szok: skończy nam sie od poniedzilaku bo do przedszkola zacznie sie wstawanie ale ja wtedy oddychne troszke bo nie będę jej od samego rana dźwigać

reklama
Ja tez nie dam rady was nadroboc.

Muffy pbys jednak dotrwala do tego 36-38tc. Zycze lepszegp samopoczucia.
Ja dzisiaj pp 17 pojechalam na miasto z mysla zeby kupic wyprawke dla malej ze szpotala. Ale jakos nic mi w oko nie wpadlo, w sumie bylam tylko w smyku ale i tak o dziwo nic mi sie az tak bardzo nie podobalo. Ale za to zamowilam malej posxiel z mamotAto rozowa, a co jak szalec to szalec na rozowo. Spbie kupilam leginsy w new yorkera i perfumy bruno banani. Musze tez zaczac myslec o tym co spakowac xo torby. Bede pakowala za jakiws dwa tygoxnie a wy?

Do góry