reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Vivienne to moze ze wzgledu na cukrzyce albo u was tak po prostu jest jestesmy na tym samym etapie:-) Fiolka no pewnie ze tak uciekam mezowi obiad grzac bo zaraz przyjedzie i pozniej jedziemy do jego siostry zeby sie male pobawily:happy:

Vivienne to moze ze wzgledu na cukrzyce

Właśnie, właśnie, oni dają taką informację, że przy cukrzycy w ciąży jest 10-krotnie większe ryzyko obumarcia płodu, w związku z tym KTG i liczenie ruchów jest konieczne. Przynajmniej wiem, że z Bąblem wszystko w porządku a i u mnie skurczów nie ma ;-)

Goko a Ty KTG gdzie robisz, u swojego lekarza czy może mijamy się na Polnej? ;-)

"Jutro w Pytaniu na śniadanie będzie rozmowa o bezpieczeństwie kobiet w ciąży za kierownicą, jak zapinać pasy, by było wygodnie i nic nie groziło dziecku." Może Was zainteresuje, bo pamiętam, że ktoś pytał, coś pisałyśmy, może powiedzą coś ciekawego :tak:

Aurelka to nie słyszalaś bicia serduszka dziecka? u nas dają posluchać w 8 albo 9 tyg ciąży i nieraz na wizytach też:sorry: Fiolka-kuzyn coś ma zaplon spóźniony Vivienne-cukrzyca w ciaży wymaga wogóle bardziej intensywnej opieki nad kobietą w ciąży a m siostra ma cukrzyce i ani jej do poradni nie wyslali ani diety nie kazali trzymać a ona sie słodyczami obżera i ma też gdzieś

Ostatnia edycja:
No niestety, trzeba się pilnować, ograniczać nieco, ale przy większym ruchu mam dyspensę na słodkie :tak: tylko już tego ruchu coraz mniej, jak człowiek do pracy chodził to zawsze większy wysiłek i spalanie, a teraz nabijam kilometry w drodze na siku i z powrotem :-p
Ja wcześniej tylko raz słyszałam serduszko, na tych badaniach 4d z fundacji Odety M-F, mój lekarz nie ma takiego sprzętu :-(

reklama
vivienne ja wszystkie badania mam u swojego gina :-) i ktg i usg i cytologie.... full komplet.... a serduszko słyszę przy każdej wizycie :-)

Do góry