reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Vivienne to moze ze wzgledu na cukrzyce albo u was tak po prostu jest jestesmy na tym samym etapie:-) Fiolka no pewnie ze tak uciekam mezowi obiad grzac bo zaraz przyjedzie i pozniej jedziemy do jego siostry zeby sie male pobawily:happy:

Vivienne to moze ze wzgledu na cukrzyce

Właśnie, właśnie, oni dają taką informację, że przy cukrzycy w ciąży jest 10-krotnie większe ryzyko obumarcia płodu, w związku z tym KTG i liczenie ruchów jest konieczne. Przynajmniej wiem, że z Bąblem wszystko w porządku a i u mnie skurczów nie ma ;-)

Goko a Ty KTG gdzie robisz, u swojego lekarza czy może mijamy się na Polnej? ;-)

"Jutro w Pytaniu na śniadanie będzie rozmowa o bezpieczeństwie kobiet w ciąży za kierownicą, jak zapinać pasy, by było wygodnie i nic nie groziło dziecku." Może Was zainteresuje, bo pamiętam, że ktoś pytał, coś pisałyśmy, może powiedzą coś ciekawego :tak:

Aurelka to nie słyszalaś bicia serduszka dziecka? u nas dają posluchać w 8 albo 9 tyg ciąży i nieraz na wizytach też:sorry: Fiolka-kuzyn coś ma zaplon spóźniony Vivienne-cukrzyca w ciaży wymaga wogóle bardziej intensywnej opieki nad kobietą w ciąży a m siostra ma cukrzyce i ani jej do poradni nie wyslali ani diety nie kazali trzymać a ona sie słodyczami obżera i ma też gdzieś

Ostatnia edycja:
No niestety, trzeba się pilnować, ograniczać nieco, ale przy większym ruchu mam dyspensę na słodkie :tak: tylko już tego ruchu coraz mniej, jak człowiek do pracy chodził to zawsze większy wysiłek i spalanie, a teraz nabijam kilometry w drodze na siku i z powrotem :-p
Ja wcześniej tylko raz słyszałam serduszko, na tych badaniach 4d z fundacji Odety M-F, mój lekarz nie ma takiego sprzętu :-(

reklama
vivienne ja wszystkie badania mam u swojego gina :-) i ktg i usg i cytologie.... full komplet.... a serduszko słyszę przy każdej wizycie :-)

Do góry