reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Liwuś dziękuję za uznanie ;-) mój ślubny z kolei wysoki nie jest, ale szeroki tak, ale kangurzyce na nim próbowały i wiem że da radę :happy2: A ta właśnie o tyle fajna, że już poużywana ale w bdb stanie choć już mięciutka jak trzeba :tak: (obczaiłam Twoją chustę na fejsbuku, lepiej widać ;) też bardzo ładna, a na jednym ze zdjęć jest w duecie razem z taką jak moja ;) Zielenie też lubię, ale akurat trafiła się niebieska, a z kolei mężowi ta bardziej odpowiada, bo mniej się w oczy rzuca)

A choinka taka PIĘKNA CHOINKA ŚWIATŁOWODOWA - SZTUCZNA - 90 CM (2643798397) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. lampki już niepotrzebne, tylko ozdoby jakieś, a na upartego to i to nie, ale ja chcę bombeczki i grube łańcuchy :tak: kurczę, zebrało mi się na święta :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Widzę że kryzysów małżeńskich niemało...u mnie też lipa. Dobrze jest jeden dzień pózniej znowu się wali, już też zwalam trochę na hormony i moja nadwrażliwość ale pewnych faktów nie da sie przełknąć i już.
Ja tez póki co sypiam otoczona dzieciarnią;-)
Też mi brzuch strasznie twardnieje i się napina, okropnie to nieprzyjemne jest:/ że nie wspomnę że ciągle mam ucisk na pęcherz i to mnie dobija juz dokumentnie bo wysikam sie przed wyjściem z domu zamknę drzwi wyjdę z bramy i muszę wracać z powrotem z całym moim majdanem i dzieckiem za rękę które się buntuje bo tyle co wyszło - mysli że juz wraca:/ porażką, przejdę kolejne dwie przecznice i oczami wyobrazni widze się w najbliższych krzakach:baffled:
Dziś w nocy z kolei taki mnie ból złapał jakby wyrostkowy że aż cała byłam sparaliżowana z bólu i riszyć sie nie mogłam a spociłam się w sekundę jak szczur, jakby mnie ktoś wiadrem wody oblał, w końcu z wielkim wysiłkiem obruciłam się na lewy bok i po chwili przeszło, nie mam pojęcia co to było:no: zreszta mam takie kłucia właśnie na dole w podbrzuszu i na wysokości jajników cały dzień dzisiaj...
Fiolka ja jeszcze jestem zupełnie w lesie z wyprawka. Dopiero zaczełam się zaopatrywać w ciuszki dla maleńkiego chłopca :) a prac je zamierzam na początku grudnia. Sporo mielismyt teraz wydatków w związku z remlntem pokoiku dzieci więc wszelkie zakupy zaczne dopiero w listopadzie tzn wypełnienie do łóżeczka, pościel, fotelik samochodowy i pierdułki pielęgnacyjne, a kosmetyki i akcesoria szpitalne zostawiam na grudzień;-)
Proszek planuję kupić Dzidziusia, Persil ja sama osobiście lubie i w nim piorę ale jest mega perfumowany więc może sam zapach być drażniący dla noworodka. Poduszke jak przy każdym dzieciaczku - klin:tak:
goko witaj wśród staruszek:-D sto latek;-)

sarka a tą poduszka klin to kiedy zmieniasz na taką normalną - w sensie przy jak dużym dziecku ;-)
syn mój spał na niej do 2 r.ż a córcia do roczku, teraz śpi na tej od kompley płaskiej,. Klin jest moim zdaniem genialny bo kładziesz dziecko na boczku i bez strachu że się zadławi jak uleje podczas snu, a maleństwo jest tak małe ze mieści się niemal całe na niej i jest na takie równi pohyłej. Nie wyobrażam sobie bez niej tak całkiem płasko.

Sarka mam z siusianiem tak samo jak Ty :-p szkoda, że to niestety nie pociesza ;-) też mam dzisiaj jakieś mega kłucia w dole brzucha, gdzieś przy jajnikach, taki chyba gratis do bólu kości łonowej ;-)

Ale za to odpukać - dawno się z meniem nie kłóciłam i póki co śpi ze mną w wyrku :-p fakt, że łoże mamy wielkie, że czasem nie czuję nawet, że tam jest ;p no ale jak się budzę co chwilę to jednak mam go pod kontrolą ;-)

Hejka...

Ja tak szybko poczytalam, ale nie odpisze kazdemu bo padam, nie wiem co jest w powietrzu, ale moj brzuch dzis tez sie stawial jak glupi:-:)-:)-(

W nocy tez nie spalam bo mi zdjeli ten dach i ciagle sprawdzalam czy nie pada:sorry2: dla malenstwa tez jeszcze prawie nic nie mam bo najpierw chce ten dach uregulowac i dopiero po tym bede wiedziala czym mam sie rzadzic:sorry2:

Buziaki w brzuszki dobrej nocy jeszcze jutro do pracy i weekend:-)

Goko - sto lat, sto lat i szczęśliwego rozwiązania :-) i nie martw się po 30-tce jest jeszcze fajniej :-D gdybym ciężej nie przechodziła tej ciąży to byłoby jak w raju :-D
Clodi masz rację z tym masowaniem:tak: gdy byłam w ciąży z Julką mówili mi że urodzę przed terminem, wizytę miałam 1 dzień po terminie i powiedziałąm że tak wszyscy mi wróżyli szybki poród a tu dzień po terminie a ja nic więc poradziłąmi żebym masowała brzuch:tak: więc po powrocie do domu opowiedziałąm to mężowi i on cały wieczór masował brzucholka ... położyliśmy się spać a ok 4 rano odeszły mi wody a ok 12 w południe zaczęły się bóle porodowe :-)
Aurelka my do szpitala nie bierzemy kosmetyków, miłe widziane tylko chusteczki i małą paczka pieluszek, a do domu kupiłam kosmetyki niemieckiej firmy Bubchen bo przetestowaliśmy je z córcią i są od pierwszych dni tak jak kiedyś Nivea Baby, co dziwne teraz na opakowaniach mają napisane że po 1 mies. życia :baffled: a gdyby jednak nie służyły maleństwu to zużyje je Julka :-)
Adgama my dla Julki mieliśmy też klin o którym pisała Sarka i używała go dopóki spała w łóżeczku czyli do końca 2 roku życia, jest rewelacyjny, teraz dla synka też go będę kładła bo wtedy śpię spokojniej :-)

dobrej nocy mamusie i całuski dla dzieciaczków - tych narodzonych i tych które wkrótce zaczniemy witać na świecie :tak:

Witam Was kochane, nocka w miarę przezała spokojnie, standardowe siku kilka razy no i mąż mnie obudził bo oddychała tak szybko jak po jakimś biegu a ja zwyczajnie nie mogłam złapach tchu:-)
Dzisuiaj mam wizytę u położnej.
Miłego dnia kochane i spadam do pracy:-)

reklama
Witajcie :) dawno nie zaglądałam bo byłam w szpitalu 10 dni i dopiero wczoraj wyszłam ;/ miałam bóle podbrzusza, w szpitalu okazało się ze to skurcze, przez tydzień brałam adalat, teraz w domu też mam leżeć, biorę scopolan i magnez, mam rozwarcie na palec ;/

Do góry