reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

oj jak dobrze że mamy sobie gdzie ponarzekać :-D i na wsparcie można liczyć i większość z nas przeżywa to podobnie :tak:
ja też codzinnie skopana, zadyszka na każdym kroku - nawet dziś podczas rozmowy z sąsiadką :eek: a co do duszności to mam takie momenty że robi mi się cięzko na klacie i gorąco strasznie, trwa to kilka sekund i przechodzi :eek: na razie zwalam to na efekty uboczne ciąży

Cirili najlepsze życzenia dla Was wszystkich :-)
Betiks mam nadzieję że szybko pozbędziecie się tego paskudztwa :no: że też dzieciaczki tak muszą cierpieć :-(
4madlen ja też następnym razem poproszę chociaż kilka pierożków ;-) kocham pierogi!!! :laugh2:
Bakusiowa gratulucję Córci :-)
Clodi zwolnij tempo kobieto :tak:
Aurelka witaj:-)

reklama
Witam wszystkie mamusie :-) Mój dzisiejszy dzień zaczął się wyjątkowo... :-) Moi Panowie obudzili mnie pysznym śniadankiem i olbrzymim bukietem czerwonych róż... Mam dzisiaj urodziny... Chciałoby się 18 ale niestety są 30!!! Mąż robi dzisiaj sobie wolne i cały dzień ma jakoś dla nas zaplanowany :-) Cieszę się jak dziecko :-)

Miłego dnia Wam życzę :-):-):-)

Ps. Ale jestem już stara :szok:

Witam się po nieprzespanej nocy:-( Mały mi krążył non stoper, siku co 5 minut i do tego po kłótni z M. nie mogłam spać, ehhh...
Goko wszystkiego najlepszego kochana, dużo zdrówka i miłości a przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania. 100 LAT!!!:-)
Aurelka witam i gratuluję córci:tak:
betiks obyście szybko wracali do zdrówka.
Uciekam do pracy a WAm życzę miłego i spokojnego dnia:-)

Goko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin . Ja uważam że 30-ści lat to piękny czas dla kobiety - najlepszy w jej życiu i tak przez 5 kolejnych lat :happy2:
Fiolka my gotowi tylko dlatego że wszystko po Adaśku mamy. Musiałam kilka pierdółek kupić oraz wyjąc uprać i uprasować ubranka. Brakuje tylko nam nowej tapicerki do fotelika samochodowego ale to w listopadzie załatwimy.
Betiks zdrowia
Madlen własnie jak czujesz że masz małego przy żebrach ?
Aurelka witaj i gratuluję córeczki :happy2:

Jak dobrze pójdzie czyli po mojej myśli to za 2 m-ce czyli 8 tygodni będę miała Małą już w objęciach :happy2:

Ja dzisiaj idę do przedszkola Małego na 15:30 robić wspólnie z synalkiem kukiełki i czy też pacynki z warzyw i owoców. Ciekawe jak długo wytrzymam na tym małym stołeczku :szok:

Ostatnia edycja:
Goko wszystkiego najlepszego

Bulkaasia odpoczywaj dzis ile mozesz, I sie nie przejmuj klotnia

U nas nic ok dziecko przewraca sie krazy wciaz wydaje mi sie ze duzo miejsca, ale ja czuje sie juz jak hipopotamica nic Na to nie poradze. Jakis kiepski nastrojowo mam poranek, moze dlatego ze dotarlo do mnie ze kedy dziecko bedzie w wieku Mayi ja bede miala 40 Na karku, I czasem zaluje ze pierwsze dziecko mialam z 30 Na karku a nie wczesniej.
A do tego u nas leje I wieje Wiec pogoda mi nie pomaga

fiolka, liwus czuję go koło żeber bo tak wypycha głowkę, że z daleka ją widać- robi się taka gula twarda idealnie pasująca do dłoni... zależy też w jakiej bluzce jestem ale w kilku jak tak wypcha się mocno to widać że mi bluzka krzywo idzie:-D no i tak jest od jakiegos czasu i na usg potwierdziło sie ze to głowka :-)
goko wszystkiego najlepszego :) samych cudownych dni i szybkiego porodu :-)
aurelka rozgość się :)
bulkaasia nie stresuj się, pomyśl sobie jak przyjemnie jest się pogodzić :)
betiks zdrówka dla małej i szybkiego wykurzenia tej potwornej bakterii, a w bidzie byłam i rzeczywiscie maja pyszne żarełko... pierogi stamtąd zabrałam do domu bo nie zmogłam ich :)

Hej dziewczynki,
Widze ze juz wszystkie chcemy zeby grudzien byl…
Dzisiaj sie wyspalam, ale za to plecy mnie troche bola, nie wiem od czego chyba od lezenia, bo jeszcze nic nie zdarzylam zrobic. To juz chyba do konca tak bedzie ze albo spie fatalnie albo cos mnie boli, albo i jedno i drugie. Naprawde chce juz grudzien, bo bedzie to samo ale juz bez bolow no i bedzie sie mozna do niunki poprzytulac
Fiolka ja mam tak samo jak ty, tez mnie jakos te przygotowania przytlaczaja, nie wiem na co mam sie zdecydowac i czy juz zakupic czy jeszcze poczekac...tylko na co czekac. Wczoraj mnie jeszcze tesciowa wkurzylam, bo mowi ze brakuje tylko 2 miesiace do rozwiazania to juz powinnam wszystko miec i torbe do szpitala tez powinnam miec juz przygotowana, bo to teraz niegdy nie wiadomo kiedy sie dzidzia urodzi. A jak ja mam przygotwoac torbe do szpitala skoro nie mam jeszcze pokupowanych wszystkich rzeczy, ubranka malej jeszcze nie poprane ech... lekarz na wizycie mowi ze ciaza przebiega dobrze i narazie nic nie zapowiada na przedwczesny poroz wiec po co mam tak panikowac i pedzic...sama juz nie wiem
Ale w przyszlym tygodniu mama wysyla mi paczke z zakupami z allegro, wiec jak przyjdzie zaczne prac wszystko, tylko chyba najpierw pojedziemy kupic komode, bo inaczej gdzie ja to wszystko pomieszcze
Witaj Aurelka
Goko
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ !!!!
Aj tam stara... najlepszy wiek !

Cześć dziewczyny

Patix pod żadnym pozorem nie można masować !!! Ja juz od miesiąca z bólu umieram, mój znajomy jest masarzystą i mówił że podczas masarzu wytwarza się oksytocyna powodująca skurcze która we wczesnym stadium może spowodować poronienie a w późniejszym przedwczesny poród. Żadnej części ciała już masować nie możesz

lilith kto Cie bardziej zrozumie jak nie my ;-). Ja mam już tak że jak widzę kobietę w ciąży to normalnie jej współczuje, zamiast się cieszyć dzidziusiem to myślę tylko o zmęczeniu, właśnie o tym sapaniu, rozstępach, nadwadze, ciągłym lataniu do kibelka, bólach, zgadze, chodzeniu jak pingwin no i o wszystkim co złe. I też marzę już o porodzie

goko wszystkiego co najlepsze, szczęśliwego rozwiązania i zdrowego dzieciątka

Moja Marysia jak madlenkowy Antek, też na usg pokazuje głowę u góry i dokładnie od paru dni non stop ją wypycha pod żebrami i widać taki skos w prawą stronę - twarda sztuka - przynajmniej ja to tak widzę z własnej perspektywy :D
Jak siedzę w chałupie to przeważnie z brzuchem na wierzchu więc wszystko dobrze widać, ostatnio nawet mój ślubny zauważył, a ten to spostrzegawczy nie jest ;-)

Aurelia witamy, gratulujemy wigilijnej panny :tak:
Goko sto lat! Piękne, okrągłe urodziny, samych radości życzę :tak:

U nas dziś piękne słoneczko ale jeszcze zimnawo, mimo to trzeba się zebrać na spacer do marketu :cool2:

Przygotowania na przybycie Małej u nas prawie na finiszu, materacyk, pościel i pieluchy tetrowe czekają jeszcze w Radomiu ale ważne że są, wanienka u koleżanki, to, co potrzebne do szpitala siedzi już w torbach, to, co na wyjście leży spakowane na nosidełku, nic tylko wprowadzać Maluszka do domu :tak: chyba, że o czymś zapomniałam :-D ale jeszcze mam czas, by sobie przypomnieć jak co ;-)

Miłego dnia wszystkim brzuszkom i ich mamom :happy2:

reklama
Dzień dobry ja sie witam po okropnej nieprzespanej nocy gardło mnie tak bolało że myślałam ze mnie udusi do tego zgaga francowata ide dziś do lekarza bo jak jeszcze jednej nocy nie przespie to sie zastrzele:wściekła/y: nie wiem czy mam chore gardło czy zgaga tak mi je podrażnila że zrobilo sie zapalenie mam nadzieje że mnie lekarz czymś poratuje bo zwariuje normalnie:dry: przepraszam że tak o sobie ale to którą z kolei noc i już zmęczona jestem życze miłego dnia i ide was poczytać:-) Goko-kochana wszystkiego najlepszego i cudownie że czeka cie taki wspaniały dzień Witaj Aurelia gratuluje córci Ja też mam problemy z oddychaniem jak sie na plechach położe to tchu złapać nie moge myślałam ze wariuje ale skoro wy tez tak macie to sama nie jestem przynajmniej tyle mam nadzieje tylko że do cesarki wyleże na plecach na plasko te 30 minut bez ekscesów z dusznościami

Ostatnia edycja:
Do góry