reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej dziewczyny witam sie po pracy;-) no i dlugi poniedzialek juz za nami:tak: dobilam dzis wkoncu do 30 tygodnia:-)

Dziewczyny przestac marudzic i cieszyc sie brzuszkami:-) mamy juz naprawde z gorki:rofl2: i juz niedlugo tych cudnych kopniakow czuc nie bedziemy:sorry: takze cieszcie sie tym stanem bo ja po ciazy z Quintusiem mimo, ze mialam go kolo siebie to jakos smutno mi bylo, ze pod serudszkeim go juz nie ma:sorry:

Goko jak tam?????

Ankka my tez chcemy kupic angel care;-)

reklama
Noukie ja nie zdążyłam tych kopniaków za bardzo poczuć w ogóle, bo Mała najpierw mało ruchliwa była a teraz to już się tylko przeciąga i rozpycha, ale już nie kopie :sorry:
A Ty w ogóle masz dziś chyba urodziny? Mam nadzieję, że nie popełniam właśnie gafy ;) A więc wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń przede wszystkim :tak:

I my również chcemy kupić ten monitor AngelCare:-) Ponoć są bardzo dobre.
My podpisaliśmy umowę z Bankiem Krwi Pępowinowej, wpłaciliśmy wstępną kwotę i teraz czekamy, aż przyślą nam zestaw pobraniowy. Wierzę, że nigdy nie będziemy zmuszeni do skorzystania z tej krwi, ale postanowiliśmy jednak wykupić ten pakiet.

Dziś mąż miał kończyć składanie mebelków, ale późno wrócił z pracy i jest wykończony także mu daruję;-)

Misia a jaki tego koszt? Z tego co czytałam drogi taki "interes" :/
no i chyba w Warszawie ten bank tylko

Wiolka zdrówka, ech ta pogoda to taka w kratkę i co rusz przeziębienie

Oj kręgosłup :baffled: ja mam skrzywienie skolioza czy jak to się zwie i jak czasem przychodziłam z pracy po 12h (na nogach) plus 3 godzinny dojazd to mało nie wyłam z bólu :/

Ja zadroszczę tym które mają na początku termin, ja niecierpliwa jestem :sorry:

Pogoda świetna fakt a ja dzis się wkurzyłam a D. biegał z kapciem :-D
normalnie nie szło okna otworzyć bo weszło nam chyba z 10 biedronek :eek: a za oknem drugie tyle :no:

Ja oczywiście sama bo D. w pracy.
Ale udało mu się załatwić wolne na jutro i piątek tak więc nie będę musiała jechać sama na tą szkołę, gorzej będzie z następnym tygodniem bo znów zmianę ma niepasującą:confused2:

Noukie dobrze mówisz ;) ale ja już wytrzymać tej nudy nie mogę:sorry: a tak jak mały będzie to i do kogo się odezwać i na spacer można

Ostatnia edycja:
Viv, a mam dzis urodziny:-):-):-) dziekuje bardzo za pamiec:-):-)nie poczulas za wiele kopniakow bo Marys taka grzeczna poprostu jest:rofl2: nie to co nasze Lobuziaki:-):-):-) nastepnego bedziesz miala chlopczyka to jeszcze da mamie poczuc;-)

Misia a moge spytac jaki jest koszt takiego zestawu do pobrania???????

Viv dzieki za linka juz doczytalam.....

Ostatnia edycja:
Noukie wszystkiego dobrego, spełnienia marzeń :tak:

Mnie też nie stać, ostatnio liczyłam ile wydałam około podczas całej ciąży na lekarzy to wyszło 2.000:-(
a jeszcze podczas tych 3 lat badań i starań (sam monitoring cyklu na który mnie gin naciągnął ponad 400zł, endokrynolog co 3 miesiące 100 zł a leki ):no: koszmar jakiś i po co my te podatki płacimy

Noukie sto lat!!!

Fakt jest to droga sprawa, ale ja od początku ciąży jestem na chorobowym i odłożyłam kaskę na ten cel. Opłata wstępna to 600zł i wtedy podpisuje się umowę i przysyłają pakiet pobraniowy, który zabierasz ze sobą do szpitala, po poraniu krwi z łożyska przez położną trzeba zadzwonić do przypisanego konsultanta, albo na infolinię i oni przysyłają każdej porze kuriera, który zabiera próbkę z krwią do centrali, tam przechodzi krew dodatkowe badania i jeśli się nadaje to wpłacić musimy 2400zł bo wybraliśmy Pakiet Comfort, który ma kasetkę plus co oznacza, że w razie potrzeby możemy dwa razy pobrać próbkę z krwią. Mamy troszkę taniej ponieważ na targach we Wrocławiu dostaliśmy rabat.Cennik - Oferta cenowa

reklama
Fiolka dzieki za zyczenia:-) no ja tez teraz przez te co tygodniowe sprawdzanie szyjki bule niezla kase na gina:sorry::sorry: no ale jak trzeba:sorry:

Misia sprawa naprawde super:-) tylko troche duze te koszty:-:)-(

Do góry