reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Majja aha rozumiem ;-) ale tam gdzie chciałam rodzić to też trzeba u nich odbić wizytę przedporodową gdzie koszt podobny ale dla godnych warunków czemu nie :tak:

Dzwoniłam tam dziś i niestety potwierdziła się informacja, na dzień dzisiejszy nie mają kontraktu :/
wszystko ma się za tydzień wyjaśnić jak dalej będzie.
Ale już się tam nie załamuje, bo znalazłam kilka alternatyw.

My wczoraj byliśmy u rodziców na objedzie, potem mój pojechał na mecz a ja farbowałam i obcinałam siostrę.
Przyjechałam do domu wykończona już nie dla mnie takie długie siedzenie w jednej pozycji
Na wieczór posprzeczałam się z D. i ryczałam, aż chyba miałam jakiegoś skurcza
Dziś też płaczliwie.... myślałam że inaczej będzie a tu takie doły mnie dopadają.
Mały wczoraj skopał D. nieźle w ogóle szaleje fajnie
Doszły mi też piżamki i są świetne:-)

Sory że tak tylko ode mnie ale dalej mam podły nastrój :-(

reklama
Nie nadrobię choć bym chciała, dzisiaj od 8:45 nie było mnie w domu, o 9 miałam usg ale o tym w odpowiednim wątku, pojechałam też na targ z myślą ze może znajde tam troche tańszą kurtkę ale niestety musi być typowo ciażowa. Więc pojechałam do H&M i kupiłam tą co chciałam, ale dobrze że nie zamawiałam jej przez neta bo miałam okazje kupić używaną w rozm.XL, szczescie ze nie kupiłam bo w sklepie mierzyłam ten rozmiar i się w nim topiłam, suma sumaru wziełam rozm."M".

Jutro wizyta u ginka ciekawe czy jest ok.

bulkaasia mój M. czytał książkę i mówił, że dużo lepsza. Film jak zawsze omija kilka wątków i szczegółów, więc mi M. opowiadał w trakcie filmu :tak: Tak, że polecam.
Fiolka nie łam się, już nie długo będziemy miały tyle zajęć, że będziemy się śmiać z tych naszych teraźniejszych bolączek ;-)
Ania zielony z różem, super, wiosna przez cały rok :-) Oby tylko nie za ciemne, to może być na prawdę ładnie.

Dzień dobry ja dziś wstałam z okropnym bólem gardla cały dzień mnie boli:confused2: do tego plecy standardowo mnie bolą codziennie ale już sie przywyczaiłam każda z nas widze ma gorsze dni cieżko już sie nam zrobilo i dlatego tak wychodzi jak człowiek przemęczony. Ale faktycznie już coraz mniej przed nami cieszmy sie tym co mamy życze wszystkim w gorszych humorkach poprawy i dużych uśmiechów:-) Betiks-to dobrze ze sie wyspaliście należy sie wam:happy: Goko-&&&&&&&&&&& mocne nie denerwuj sie napewno będzie dobrze:tak: 4Madlen-kiedy masz kwalifikacje do cc?

No właśnie ból pleców to jest to z czym męczę sie od połowy ciąży wrrrr, więc wiem jak sie czujesz Wiolka Do konca ciąży tak jak mówisz zostało coraz to mniej czasu, co niektóre z nas na pewno rozpakują się już w listopadzie ... Zobaczymy co czas nam pokaże.

Ból pleców - to chyba standard u ciężarnej, też mnie męczy codziennie i to strasznie bo ja mam skrzywienie kręgosłupa.
Ciekawe, która pierwsza z nas urodzi?:rofl2:

wiolka dokładnie za 2 tygodnie czyli 29.10 o 14:40
bulkaasia chyba ja będę pierwsza ;-) tzn ja mam najwczesniejszy termin... z tego co mi ginka mowiła to robia cc planowane po 38tc czyli do 15 listopada powinni mnie rozpakować :rofl2: już odliczam dni :-)

Mnie plecy nie bolą, ale spojenie łonowe z czasem coraz bardziej :(

Obstawiam, że pierwsza rozpakuje się 4madlen, w czołówce będzie też Wiolka i pewnie ja (jak i 4madlen liczę na cc, o ile nic się nie zmieni, do połowy listopada):-p Myślę, że przedwczesnych rozpakowań nie będzie, doczekamy do swoich terminów albo tuż przed ;-)
Wiolka a Ty czekasz na cc? Trochę się gubię, kto i jak... :sorry:

bulkasia Ja też jestem ciekawa która pierwsza urodzi ;)

goko Trzymam kciuki za poprawę! Mam nadzieję, że to nic poważnego i wszystko będzie ok.

Ja dziś wykorzystałam ładną pogodę i zrobiłam pierwszą turę prania ciuszków dla Zuzi ;) Jeszcze ciuchów na dwa prania, ale to w następnych dniach. Samą przyjemnością będzie je prasować i układać do szafki :) Dodatkowo mąż się dziś "zaraził" jak zobaczył jak sortuję ciuszki i pomalował łóżeczko :) Teraz schnie :)

reklama
Goko i jak sytuacja? Mam nadzieję, że opanowana i wszystko będzie dobrze
Co do rozpakowań to oby nie było żadnych wcześniaków!
Ja też puszczam kolejne pralki, jeszcze ze 3 będą... Mąż to wiesza na strychu i się dzisiaj pytał, czy wszystko dzidzia zdąży chociaż raz założyć :-p Faktycznie jak się wda we mnie i na start będzie mieć 59 cm, to nie zdąży :-p A jeszcze mi kumpela z pracy i ciocia stertę szykują...
Zamówiliśmy wczoraj nianię z monitorem oddechu i fasolkę do karmienia :-) Ponoć bardzo dobra ta niania ANGELCARE MONITOR ODDECHU Z NIANIĄ AC401+ GRATISY (2715064110) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do góry