reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Cześć dziewczyny

U mnie ciężko leże i zdycham. Ale sukcesem jest to że mysz dzisiaj się złapała w łapkę i wreszcie będe w spokoju chodzić do kibelka w nocy.

Co do zgagi ja już próbowałam chyba wszystkiego. Też przed ciążą miałam refluks i zapalenie żołądka i dwunastnicy, ogólnie na zgage cierpie bardzo często. A teraz jak za każdym razem mam zgage to kupuje coś innego bo wiem że poprzedni lek nie działał albo działał góra 5 minut, ostatnio kobietka w aptece poleciła mi MAALOX i o dziwo pół nocy miałam spokój, tak że polecam ;-)

reklama
Hejka, dzionek na powietrzu, na spacerku skręciliśmy do cukierni:-) a teraz leniuchowo.
Lilith a byłaś w H&M zobaczyć kurtki? Ja w ciążowych kupuje z ciuchów górnych rozmiar taki jaki nosiłam normalnie bo tam już jest miejsce zrobione na brzuszek. Mam kilka bluzek z ebaya i wszystkie oki:tak:
Dziewczyny współczuję wam tej zgagi, ja też miewam ale bardzo sporadycznie.

Witam sie i ja,
Tutaj w ES konczy sie wlasnie dlugi weekend, bo w piatek bylo swieto. Pogoda dopisala i bylismy w piatek na spacerze po plazy – ludzie sie jeszcze w morzu kapali, normalnie szok. Mieszkam juz tutaj na pld Hiszpanii 1,5 roku a nadal nie moge sie nadziwic tej wspanialej pogody.
Dzisiaj mam leniwy dzien, wlasnie leze sobie na sofie i czytam ksiazke, prasowanie czeka ale chyba dzisiaj sie za nie nie zabiore, bo jakos ochoty nie mam, dobrze ze chociaz podlogi pomylam, bo inaczej taki nieproduktywny dzien by byl.
Mala tak mi sie fajnie w brzuchu dzisiaj wiercila, i wydawalo mi sie ze czulam moimi palcami jej stopke.

Jutro o 11.15 dlugo wyczekiwana wizyta. To juz prawie 5 tygodni od kiedy nie widzialam Malej. Ciekawe ile urosla....

Dzisiaj byłam w h&m ale akurat w tym nie było mody ciążowej tylko w innym centrum handlowym, jutro własnie jade do tego drugiego bo dzisiaj czasu zabrakło. Już nawet mam upatrzoną z H&M taka pikowaną bedzie dobra jeszcze po ciąży, mam tylko nadzieje ze bedzie :)

Zgaga to jednak jest cholerstwo okropne mi babka doradzila w aptece że jeśli będzie mnie dalej męczyło poprostu zadzwonić do gastrologa i niech on poleci lek bo długotrwala zgaga może prowadzić do zapalenia przełyku i po co sie męczyć ona mówila że całą ciążę zażywała silne leki na zgage bo nie dawała rady ale pod opieką swojego gastrologa damy rade :-) Clodi odpoczywaj :happy: Cinamona-powodzenia jutro napewno urosła;-)

Widzę że nie tylko ja jutro wizytuję :) ja jutro usg na 9 rano, ciekawa jestem jak dużo urosła :) nie widziałam jej od 22tc. Już się doczekać jutra nie mogę :)
A pózniej znowu na poszukiwania kurtki :wściekła/y:

Ja jakos nie moge wybrac sie na zakupy, chyba dopiero pojde jak bede na zwolnieniu. Dzis cora nie chciala nam spac bardzo dlugo, dopiero po obiedzie poszlismy z nia na dwor i jak zasnela tak spala do 18:30. Maz ja obudzil, byla troche niezadowolona, ale pojadla toche owocow, a kolo 20 kapanko, mleczko i spanko.

Jestem juz tak zmeczona i praca i ta ciaza ze dzis pol dnia plakalam, z byle powodu w sumie, nad wlasna bezradnoscia, ociezaloscia i tym ze zle sie czuje w swoim ciele...Synus mi tylko wynagradza ten stan nieustajacymi kopniakami :)

basia bo synek daje Ci kopniaki chcąc powiedzieć: "mamuśka weź się w garść i nie dramatyzuj, już niedługo wychodzę" ;-)

a my z m wrócilismy z teatru... byliśmy na "szalonych nożyczkach" żeśmy się spłakali... ze śmiechu oczywiście :D świetnie było :)

dobranoc brzuchatki :)

Dam rade, jeszcze 2 tygodnie. Przyjezdza do mnie siostra i beda urodzinki Maji. Ciekawa jestem tylko czy przy tym wszystkim maz bedzie pamietal o naszej rocznicy slubu :-D Mamy w ten sam dzien co urodziny corki.

reklama
Dzień dobry Kochane:-) Jestem wypoczęta po weekendzie i etraz przede mną 5 dni pracy, mam nadzieję że w miarę spokojnych.
Basia chyba wszystkie miewamy takie stany ale już niedługo nasze Maluszki będą na świecie a my znów bedziemy cieszyły się sobą:tak:
Wszystkim wizytującym życzę powodzenia i czekam na dobre wieści:-)
Miłego dnia!!!

Do góry