reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Witam z rana, po mało przespanej nocy.
Dopiero teraz czuję, co to nocne bóle spojenia łonowego ;-) za dnia też mnie łapią, przy wstawaniu i na początku chodzenia, kulam się jak staruszka, ledwo nogami przebierając :-D (4madlen, Ty chyba pisałaś, że masz podobnie?) Ale w nocy to zanim się ułożę, albo jak muszę zmienić pozycję czy wstać, to masakra jakaś. No ale ponoć to normalne i muszę się przemęczyć. Dam radę, tylko jak po kilku takich godzinach się wkręci że może coś jednak nie tak, to nawet jak nie boli, to ciężko zasnąć, ech.

Betiks, ale elaborat stworzyłaś :-p Fajni sąsiedzi :cool2: może Piotruś ich skutecznie zniechęci ;-)

Tak się rozpisujecie o tych butelkach TT, a ja już mam te z Aventu, mam nadzieję, że się sprawdzą i że Maryś będzie wolała jednak cycka... choć jeśli i w temacie jedzenia jest tak uparta jak mama, to żaden cycek lepszy nie będzie od butelki :confused2: mam tylko nadzieję, że nie powtórzy moich fanaberii co do usypiania :-D

U mnie katar prawie minął, nic gorszego nie doszło, uf. Zdrówka Wam wszystkim, choróbska są fuj, zwłaszcza w ciąży jak mamy ograniczone pole manewru :no:

Noukie udanej imprezy i zakupów :tak:

reklama
Witam, pospałam sobie do 9-tej i od razu mi lepiej. Noc w miarę spokojna, kilka wstawań na siusiu i raz problemy z oddychaniem:tak:
Zaraz jedziemy do kościoła a potem mały spacerek bo pieknie słoneczko świeci. Na obiad naleśniki bo ja nadal wypoczywam;-)
Wszystkim chorowitkom dużo zdrówka życzę:-) a dla reszty miłej niedzielki.:happy:

cześć :) u mnie też pięknie dziś i chyba znowu wyciągnę mężulka na spacerek :D chodzi za mną teatr więc może uda mi się namówić M żebysmy poszli... chociaż pewnie i tak przed spektaklem biletow nie bedzie...
Viv ja pisałam o tym spojeniu... ból okropny więc współczuję... ale jak ja prawie cały czas leżę to jakoś teraz mniej boli, albo juz przywykłam do tego bólu.
betiks to Ci się sąsiedzi seksoholicy trafili... ja bym im podczas tych ich orgii muzykę zaczynała puszczać tak żeby słyszeli albo waliłabym w sciane... jak studiowalam w krakowie to spałąm w pensjonatach i jak sie trafiali tacy sąsiedzi to tez im nie dawałam spokou ;p

chorowitki wracajcie do zdrowia!!! :D

Hej dziewczyny, witam się niedzielnie,
u nas pięknie słoneczko świeci. Wczoraj mąż przywiózł mebelki, teraz tylko trzeba wszystko poskręcać i gotowe. Mam dziś ochotę na mega kaloryczny deser lodowy i chyba ruszę dupeczkę po południu bo chodzi ten deser za mną już dłuższy czas :-)

Nathani
TT to skrót od Tommee Tippee.

Miłej niedzieli dziewczyny:-)

Hejka. Zacznę od tego, że późno wczoraj zasnęłam, bo nam się z M. na pogawędkę zebrało i nie mogłam potem zasnąć. Na pewno zasnęłam nie wcześniej niż około 2 w nocy, bo o wpół do byłam jeszcze na sikundkę :eek: Rano o 7 obudziło mnie znajome już niestety łup, łup zza ściany i już nie mogłam zasnąć :crazy: Mają zdrowie skubańce. Jak mi kiedy dzieciaka w ten sposób obudzą to nie ręczę za siebie. Ja rozumiem, że niektórzy mogą mieć takie potrzeby, ale niech kurczę blade zainwestują w jakieś mniej trzeszczące łóżko i postawią je dalej od ściany co by się nie obijało :wściekła/y: No masakra jakaś. Dziś znowu mnie boli brzucho na dole i jednocześnie z tyłu plecy, tak jakby skurcze, ale nie nakręcam się. Ne mogę wylądować jeszcze w szpitalu, bo choroba nawet sobie jeszcze porządnej koszulki nie kupiłam :-( Leżę więc grzecznie i nic nie robię. Gary stoją, ale M. pozmywa jak wróci z małą ze spaceru.
ciril leć do lekarza z tym. Mój M. miał tak samo i okazało się, że to zapalenie ucha i górnych dróg oddechowych i antybiotyk konieczny był :confused2:

Dzień dobry Nathani rozumiem o czym mówisz bo przed ciążą leczyłam sie też na refluks:confused2: a na ten lek pozwolił ci gastrolog czy ginekolog? mi gin powiedział zebym sie ratowała lekami bez recepty ale i tak nie wszystkie bez receprty są w ciąży dozwolone po prostu wróce do diety wszystko gotowane i zero słodyczy i sie unormuje bo w ciąży sobie pozwoliłam wrócić do smażonych kotlecików i niektóych pyszności tak wychodzi paskudztwo moje:zawstydzona/y: Betiks-masz przechlapane z tymi sąsiadami chyba bym ich odstrzeliła współczuje Ciril idź lepiej do lekarza po co sie męczyć Noukie mam nadzieje że jakoś przetrwasz urodziny. Mnie boli kręgosłup od kilku dni ale to pewnie z przemęczenia i z faktu że już niedaleko do końca ciąży

Witam z rana, po mało przespanej nocy.
Dopiero teraz czuję, co to nocne bóle spojenia łonowego ;-) za dnia też mnie łapią, przy wstawaniu i na początku chodzenia, kulam się jak staruszka, ledwo nogami przebierając :-D (4madlen, Ty chyba pisałaś, że masz podobnie?) Ale w nocy to zanim się ułożę, albo jak muszę zmienić pozycję czy wstać, to masakra jakaś. No ale ponoć to normalne i muszę się przemęczyć. Dam radę, tylko jak po kilku takich godzinach się wkręci że może coś jednak nie tak, to nawet jak nie boli, to ciężko zasnąć, ech.

Viv Ciesz się że dopiero teraz Cię te bóle wzięły. Ja już mam je od jakiegoś czasu i były na tyle mocne i ciężkie do wytrzymania, że lekarka zleciła mi usg i okazało się, że za bardzo mi się kości spojenia łonowego rozeszły i teraz mam przyklejone przez fizjoterapeute pasy, które mają "trzymać" i pomoc. Dodatkowo mam głównie lezeć, a jak najmniej chodzic. Jak się stosuje do wskazan, to boli mniej, ale im wiecej sie ruszam tym gorzej. Warto się oszczędzać i uwazac na siebie, nie dzwigać itd...

Ja dziś mam kiepskie samopoczucie. Wszystko mi "wraca" do przełyku... :/ Jest mi nie dobrze, głowa chce odpaść... Normalnie masakra... :(

mikaa cieszę się, że dopiero teraz dopadły mnie bardziej... też mam się oszczędzać, leżeć jak najwięcej i giry do góry, bo puchną, że hej. Ale jak to zrobić, jak w domu nic się samo zrobić nie chce :no:

Witam Ciężarówki :-p

Dzisiaj wstałam o 9:30 :-) a po 10 pojechalismy z R do miasta do centrum handlowego z najdzieją ze kupie sobie kurtkę :tak:, oczywiście kupiliśmy R spodnie i sweter a ja sobie dalej kurtki nie kupiłam, centy mnie po prostu zabiły 350zł za płaszcz ciążowy masakraaaaa, niczym sie nie różniący od zwykłego płaszcza za 200zł tylko że ten ciążowy miał 3 guziki mniej:wściekła/y: ... no więc znowu zostałam bez kurtki i dalej chodzę w sweterku ... i jak tu być zdrowym. Chociaż jeżeli chodzi o zdrówko to już lepiej, nawet gadam dobrze, kataru juz prawie nie ma tylko troche kaszelku zostało, czyli nie ma to jak domowe sposoby.

Jutro na 9:00 USG już nie mogę się doczekać, a później dalszy ciąg poszukiwania kurtki, przez neta nie kupuje bo wiem ze co firma to inna rozmiarówka.

reklama
Betiks my kiedys mieszkalismy z Irlandczykiem, ktory mial pokoj nad nami. Poznal on dziewczyne i tez sie tak kotlowali, raz sie smialismy ze ledwo zaczeli a ona juz piała z "rozkoszy". Niestety prosby i tlumaczenia typu, ze my nie musimy tego wysluchiwac niestety nie poskutkowaly. Wyprowadzilismy sie juz na swoje i narazie nie mam problemow, sasiedzi robia imprezy co tydzien w piatek, ale nie slychac ich, takze nie narzekam.

Do góry