reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Zalezy jaki, masz ten podgrzewacz zamykany? ja go mialam jakis czas, chyba powinny pasowac, ja mam w sumie dwa podgrzewacze, jeden z TT a drugi od siostry dostalam z Canpol babies, do obu pasuja te buteleczki. Choc w tym z Canpola tak na styk.

reklama
Basia one kupie jeden komplet tak jak misia i zobaczę :) one nie są aż tak drogie a teraz mam wiedzę od ciebie i w razie czego dokupię z innej firmy :)

Fiolka z Mysłowic ... jeśli chodzi o szpital to pokoje ma 2 osobowe w każdym jest tv i łazienka, są czyściutkie bo to prywatny szpital i nowy. W każdej chwili możesz poprosić o znieczulenie i nikt ci nie odmówi, jak nie dajesz rady siłami natury od razu jedziesz na cesarkę ... położnych jest 7 i wszystkie podobno do rany przyłóż , pracują z powołania .
Na ich stronie po lewej masz coś takiego jak vademecum i tam sobie zerknij jakie dokumenty potrzebujesz dokładnie, musisz odbyć u nich przed rozwiązaniem wizytę u anestezjologa 150 zł w celu dobrania sobie odpowiedniego znieczulenia i sprawdzenia czy wszystko z tobą ok. Moje koleżanki 3 tam rodziły i bardzo sobie chwalą, zresztą mój lekarz który tam pracuje również jest wspaniały, wizyta każda trwa godzinę oglądamy bąbla w 4D , drukuje zdjęcia i tłumaczy wszystko, nawet najgłupsze moje pytanie. Jedna moja znajoma miała termin na wczoraj, więc lada chwila rodzi na Łubinowej więc wszystko ci opowiem jak było . Nie chce zachwalać tego szpitala, bo nie wiem ja będzie jak sama się tam zjawię:) To są tylko opowieści znajomych i moje wizyty u ginekologa. Jak coś chcesz więcej to śmiało pytaj, ja innego szpitala nie biorę pod uwagę tylko tam chcę :) Ale pamiętaj warunki są super, jednak w każdym szpitalu zawsze może pójść coś nie tak. Każdy poród jest inny.

Ostatnia edycja:
Majja a jeszcze jedno, jak wygląda sala do porodu? Jest pojedyncza mąż może być cały czas?
Wiesz przynajmniej to są bardziej wiarygodne informacje niż na innych forach gdzie posty z 2007 roku :-p
to może się spotkamy :-p kiedy masz termin dokłądnie

Tak Fiolka, mąż cały czas może być podobno. Na sali porodowej masz przygaszone światło, cicho gra muzyka i palą się świeczuszki. Położne same proponują znieczulenie,bo lepiej się z rodzącą współpracuje gdy nie cierpi.Tak mówiły znajome. Nie czytaj for z 2007, bo wtedy to szpital był otwierany, nie miał takiego zaplecza jak teraz i były bardzo złe oponie o nim, że wszystko jest pięknie ładnie dopóki nic się nie dzieję. Tu masz na ostatnich stronach poczytaj to świeże informacje .

KAFETERIA - PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3??? - Forum dla kobiet - 467 strona

Ja mam termin 6-8 grudzień
Z anestezjologiem jestem umówiona na przyszły tydzień, to odnośnie znieczulenia wszystko ci opowiem.
Możesz za dodatkową opłatą wynająć sobie pojedynczy pokój vip jak również opłacić położną aby była przy tobie cały czas pobytu, zdjęcia ich masz na stronce kliniki. Jednak mój lekarz twierdzi, że położne tam tyle zarabiają, że nie trzeba ich opłacać bo muszą być miłe i skakać przy rodzącej :)

Ostatnia edycja:
Ten zamykany mi sie nie sprawdzil i oddalam go do sklepu. Tam byly chyba trzy rozne temperatury i jak wstawilam za ciepla butelke do niego, ale nie na tyle ciepla zeby zrobic mleko to wyciagalam gorace....trzeba bylo wkladac butle z zimna woda, tzn pokojowa.
No ale wiadomo, kazdy lubi co innego.

Dobra ide sie ogarnac i szykowac do wyjscia poki jeszcze cora spi, z wami moglabym tu siedziec i pisac do wieczora :))))

Ostatnia edycja:
ankka a no takim cudem żę l4 na Sarę prawie co miesiąc :no:pozatym od początku ciąży jestem na zwolnieniu.dokładnie poczekaj zobaczysz co czas pokaże my mamy kredyt pracować musi dwoje
muffy komfortowa sytuacja cieszę się że możesz być tak długo z dzidzią , ja bym marzyła choć do roku no ale...
misia TT co to za firma?

A u nas to mozna pomarzyc o tak dlugim macierzynskim:sorry2:, wychowawczym czy nawet l4:sorry2: macierzynski trwa 12 tyg chyba, ze karmisz piersia to jest wtedy 16 tyg:sorry2: wychowawczy 3 miesiace, a jedyny plus to taki, ze mozesz go wybrac do 12 rz:sorry2:

reklama
Majja nawet już tam napisałam na tym forum :-p w poniedziałek chyba tam zadzwonię aby się popytać co i jak. A wiesz może czy są jakieś koszty, czy za coś się płaci?

Nathani Tommee Tippee firma ;) Ja też z tego butelkę kupuje

Do góry